Opvang van Oekraïense vluchtelingen

Veel Oekraïners zijn op de vlucht voor de oorlog in hun land. Zij laten huis en haard en in veel gevallen ook familie achter. Ook in Veldhoven en omliggende gemeenten worden Oekraïense vluchtelingen ondergebracht.

Let op!Lees het nieuwsbericht van maart 2024: Belangrijke informatie voor inwoners (gastgezinnen) die derdelanders uit Oekraïne opvangen

Nederland vangt tienduizenden vluchtelingen op. Alle 25 veiligheidsregio's, waaronder Brabant-Zuidoost, zogen samen met gemeenten voor opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne. Deze opvang zal mogelijk maanden of zelfs nog langer, duren.

Actuele informatie vanuit de Veiligheidsregio

Op de website van de Veiligheidsregio vindt u actuele informatie over de regionale opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Opvang in Veldhoven

In Veldhoven verblijven Oekraïense vluchtelingen op de Europalaan, Heerseweg en Locht. Daarnaast vangen veel gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen op en is hotel Koningshof gebruikt voor noodopvang. Ook wij nemen dus onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de opvang en huisvesting van vluchtelingen.

Burgemeester Delhez

"De vluchtelingen die naar onze gemeente komen, hebben een heel onveilige en onzekere periode achter de rug. We doen er dan ook alles aan om hen goed op te vangen. En om de komende maanden zo goed mogelijk te laten verlopen."

Hulpacties melden

Veldhovenaren die ook hulp willen bieden, kunnen dat melden bij Cordaad Welzijn via het e-mailadres info@veldhovenvoorelkaar.nl. Of door op werkdagen tussen 09.00 - 12.00 uur te bellen naar 040-2536789. Voor algemene vragen over de opvang kunt u contact opnemen met de gemeente.

Ik wil helpen

  • Ik wil me aanmelden als gastgezin voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen | Takecarebnb
  • Ik wil geld doneren | Giro 555

Ik wil meer informatie

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek