Opvang van Oekraïense vluchtelingen

Veel Oekraïners zijn op de vlucht voor de oorlog in hun land. Zij laten huis en haard en in veel gevallen ook familie achter. Ook in Veldhoven en omliggende gemeenten worden Oekraïense vluchtelingen ondergebracht. Die toestroom aan mensen neemt de komende tijd waarschijnlijk toe.

Het kabinet houdt er namelijk rekening mee dat de komende weken en maanden tienduizenden vluchtelingen in Nederland opgevangen moeten worden. Daarom heeft het kabinet aan alle 25 veiligheidsregio's, waaronder Brabant-Zuidoost, de opdracht gegeven om samen met gemeenten voor opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne te zorgen. Deze opvang zal mogelijk lange tijd, maanden of zelfs nog langer, duren.

Actuele informatie vanuit de Veiligheidsregio

Op de website van de Veiligheidsregio vindt u actuele informatie over de regionale opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Tijdelijk Oekraïense vluchtelingen naar Koningshof

Hotel Koningshof in Veldhoven wordt tijdelijk gebruikt als eerste noodopvang voor een paar dagen. Daarna gaan de vluchtelingen naar een permanentere locatie ergens anders. Koningshof heeft hiervoor 68 kamers ter beschikking gesteld. Naast Koningshof worden binnenkort nog 2 particuliere locaties in gebruik genomen. Het gaat om Heerseweg 2-4 en Locht 125.

Burgemeester Delhez

"De vluchtelingen die naar onze gemeente komen, hebben een heel onveilige en onzekere periode achter de rug. We doen er dan ook alles aan om hen goed op te vangen. En om de komende maanden zo goed mogelijk te laten verlopen."

Hulpacties melden

Veldhovenaren die ook hulp willen bieden, kunnen dat melden bij Cordaad Welzijn via het e-mailadres info@veldhovenvoorelkaar.nl. Of door op werkdagen tussen 09.00 - 12.00 uur te bellen naar 040-2536789. Voor algemene vragen over de opvang kunt u contact opnemen met de gemeente.

Ik wil helpen

  • Ik wil me aanmelden als gastgezin voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen | Takecarebnb
  • Ik wil geld doneren | Giro 555

Ik wil meer informatie

  • Informatie van Rijksoverheid over de oorlog in Oekraïne
  • Wat betekent de situatie in Oekraïne voor de veiligheid in Nederland? | Rijksoverheid.nl
  • Ik wil mijn vraag telefonisch stellen | 040-2382037 (dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur)

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek