Uittreksel burgerlijke stand

Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden? Vraag dan een uittreksel uit de burgerlijke stand aan. Dan krijgt u een kopie van de officiële akte. Heeft u het uittreksel nodig voor buitenlandse instanties? Dan kunt u ook een meertalige uittreksel aanvragen. Vraag het uittreksel online aan.

Aanvragen uittreksel burgerlijke stand

U kunt ook iemand machtigen om het uittreksel voor u aan te vragen. Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Meenemen

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Geld of een bankpas. U betaalt bij de aanvraag

Bent u door iemand gemachtigd, dan neemt u mee: 

  • Een toestemmingsbrief waarin de aanvrager schrijft dat u bent gemachtigd voor het aanvragen van een uittreksel burgerlijke stand
  • Het originele identiteitsbewijs van de aanvrager
  • Identiteitsbewijs van u als gemachtigde

Prijs

Onderwerp Prijs
Uittreksel van de burgerlijke stand € 14,30

Levertijd

Als u het uittreksel burgerlijke stand online aanvraagt, krijgt u het binnen 1 werkweek per post thuisgestuurd.

Alleen gebeurtenissen in Veldhoven

De burgerlijke stand maakt een akte op bij geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap, beëindiging geregistreerd partnerschap en overlijden. De akte blijft in de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond. U kunt in Veldhoven dus alleen uittreksels krijgen van gebeurtenissen die in Veldhoven hebben plaatsgevonden.

Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Veldhoven woont? Vraag dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek