Verhuizen naar het buitenland

Gaat u in het buitenland wonen? Of woont u komend jaar minimaal 8 maanden in het buitenland? Dan moet u dit aan de gemeente laten weten. Dit doet u binnen 5 dagen voordat u vertrekt.

Verhuizing naar het buitenland doorgeven

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Als u samen vertrekt, kunt u het vertrek voor elkaar doorgeven. In alle andere gevallen moet elke persoon zelf het vertrek doorgeven.

Blijft er familie van u op het oude adres wonen? Of regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak. Iedereen die met u meeverhuist moet meekomen naar de afspraak . Bijvoorbeeld ouders, (stief-, pleeg-)kinderen, broers/zussen, opa’s en oma’s en (stief)kleinkinderen.

Meenemen

  • Geldig identiteitsbewijs van uzelf
  • Uw nieuwe adres in het buitenland

Bewijs van uitschrijving

Gaat u definitief in een ander land wonen? In sommige landen heeft u een bewijs van uitschrijving nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor België en Caribisch Nederland. U kunt het bewijs alleen krijgen op het moment dat u uw verhuizing doorgeeft.

Register niet ingezetenen (RNI)

Nadat de aangifte van verhuizing naar het buitenland verwerkt is, wordt u automatisch opgenomen in het Register niet ingezetenen (RNI).

Wordt uw kind geboren in het buitenland? Kijk op de website van de Rijksoverheid hoe u een Burgerservicenummer (BSN) aanvraagt voor uw kind.

Prijs

Onderwerp Prijs
Verhuizing doorgeven Gratis
Bewijs van uitschrijving (aangevraagd via de website) € 9,10
Bewijs van uitschrijving (persoonlijk aangevraagd) € 14,00

Checklist verhuizen naar het buitenland

Voor u vertrekt naar het buitenland moet u veel regelen. Doe dit liever vanuit Nederland. Want vaak is het lastiger om dit later, vanuit een ander land te doen. Op de website Nederland Wereldwijd staat een handige checklist. Hier kunt u zien wat u al in Nederland moet regelen met de Nederlandse overheid. Zo bespaart u veel tijd en moeite.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek