Zwembad

De gemeente Veldhoven bouwt in 2020/2021 een duurzaam, openbaar zwembad. In het nieuwe zwembad komen een therapiebassin, een doelgroepenbad en een wedstrijdbad.

Impressie buitenzijde nieuwe zwembad​ Zwembad impressie recreatiebad
Sfeerimpressies: © NOAHH | Network Oriented Architecture

Locatie zwembad

Het zwembad komt in het Burgemeester Elsenpark, tegen de oude locatie en de sporthal, op de plek van de voormalige basisschool De Rank. Het huidige zwembad Den Ekkerman blijft open totdat het nieuwe bad klaar is. Bekijk voor meer informatie en sfeerimpressies de themapagina Zwembadnieuws (PDF, 504.6 kB) in het Veldhovens Weekblad van 16 oktober 2019.

Planning

  • Vanaf de opening van het nieuwe zwembad is de naam voor het complex (inclusief de bestaande sporthal) City Sport Veldhoven. De naam is samen met inwoners van Veldhoven gekozen. De naam verbindt de onderdelen van de sportaccommodatie (wat ook in het ontwerp terugkomt) en benadrukt de ligging, die inmiddels deel uitmaakt van het ‘nieuwe’ centrum van Veldhoven voor alle Veldhovenaren.
  • We verwachten dat het nieuwe zwembad eind 2021 klaar is.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws over de voortgang en de planning kunt u lezen in de nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief liever per email ontvangen, stuur dan een mail met uw naam en mailadres naar zwembad@veldhoven.nl

Nieuwsbrieven

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsbrieven.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek