Parkeren in Veldhoven

In het CityCentrum geldt op de meeste plekken betaald parkeren. Rond het CityCentrum geldt op veel plaatsen vergunningparkeren en zijn er blauwe zones. Bij winkelcentrum Kromstraat zijn ook blauwe zones. In de rest van Veldhoven kunt u vrij parkeren.

Let op! De blauwe Veldhovense parkeerpas werkt niet meer op de vernieuwde parkeerautomaten rondom het CityCentrum. Als u uw oude parkeerpas met het bijbehorende formulier bij ons inlevert, ontvangt u de betaalde borg en/of parkeertegoed terug. Inleveren kan tot 1 oktober 2017. Download het Formulier Inleveren Veldhovense parkeerpas (PDF, 88.7 kB)

Parkeren in het CityCentrum

Rond het CityCentrum in Veldhoven vindt u voldoende parkeerplekken op de parkeerterreinen Braak, Bree, Geer, Lei, Meent, Repel, Meiveld (kort parkeren: maximaal een half uur) en in parkeergarage Geer. Hier geldt overal betaald parkeren. In het CityCentrum en in het vergunningengebied rondom het CityCentrum kunt u alleen parkeren met een geldige parkeervergunning of met een bezoekerskaart. Alleen bewoners van het CityCentrum en het vergunningengebied kunnen deze kopen.

Tijden betaald parkeren en vergunningparkeren

Dag Tijd
maandag tot en met donderdag 09.00 - 18.00 uur
vrijdag en andere koopavonden 09.00 - 21.00 uur
zaterdag 09.00 - 18.00 uur
zondag gratis parkeren

 Openingstijden (inrijden) parkeergarage Geer

Dag Tijd
maandag tot en met zondag 08.00 - 23.00 uur

Uitrijden parkeergarage Geer

Parkeergarage Geer uitrijden kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Parkeerders die buiten de openingstijden willen uitrijden hebben het parkeerkaartje nodig om toegang te krijgen tot de parkeergarage. U stopt het kaartje in de automaat bij de ingang aan Meiveld of Minneveld. De deur gaat open en u kunt de parkeergarage in.

Prijs

Parkeerterreinen CityCentrum Prijs
Uurtarief alle terreinen en parkeergarage Geer € 1,30 per uur
Dagtarief langparkeerterrein Repel en Bree € 4,00 per dag

Op de parkeerterreinen betaalt u vooraf (contant of via pin) of achteraf (via belparkeren). In parkeergarage Geer betaalt u altijd achteraf (contant of via pin). U kunt hier nog niet betalen via belparkeren.

Belparkeren

Wilt u belparkeren? Dan moet u zich aanmelden bij een aanbieder. Neem goed de voorwaarden en kosten door en bepaal of belparkeren voor u interessant is. De prijsvergelijking tussen de aanbieders kan u hierbij helpen.

De volgende partijen bieden belparkeren in Veldhoven aan:

Dip 'n Go: pinnen zonder pincode

Dip 'n Go betekent dat u met uw pinpas kunt betalen zónder pincode. Dat is een stuk sneller en bovendien veilig. Het werkt via de chip op uw pinpas. 

Volg de stappen op het beeldscherm van de parkeerautomaat. Heeft u de gewenste parkeertijd ingesteld? Druk op het groene vinkje, wacht op de piepjes en tot u op het schermpje ziet: ‘U heeft betaald’. Heb geduld: de automaat moet bij iedere betaling communiceren met uw bank en dat duurt even. Het parkeerkaartje legt u vervolgens goed zichtbaar in uw auto.

U mag óók het kleinste bedrag (€ 0,10) gewoon pinnen! 

Veldhovense parkeerpas

Op de pinpasautomaten werkt de Veldhovense parkeerpas niet, ook kunt u er niet met muntgeld betalen. Op ieder parkeerterrein staat 1 muntgeldautomaat waar u met muntgeld en parkeerpas nog wel terecht kunt.

Als u over een Veldhovense parkeerpas beschikt, kunt u die voorlopig blijven gebruiken. Wel is het zo, dat u bij verlies van uw parkeerpas geen nieuwe meer kunt aanvragen.

Parkeren in winkelcentrum Kromstraat

Rondom winkelcentrum Kromstraat kunt u gratis parkeren op parkeerterrein De Plaatse of in de blauwe zone (met parkeerschijf). Bewoners kunnen hiervoor een parkeervergunning aanvragen

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek