Parkeren in Veldhoven

In het Citycentrum kunt u in en om het centrum de eerste twee uur gratis parkeren. Net buiten het Citycentrum geldt op veel plaatsen parkeren met een vergunning en zijn er blauwe zones. Bij winkelcentrum Kromstraat en omgeving zijn ook blauwe zones. In de rest van Veldhoven kunt u vrij parkeren.

Parkeren in het Citycentrum

Bezoekers van het Citycentrum kunnen de eerste 2 uur gratis parkeren op de parkeerterreinen in en om het centrum en in de parkeergarage Geer. Dit maakt een bezoek aan het Citycentrum makkelijker en aantrekkelijker.

Kaart parkeren rond het Citycentrum: blauwe zones, lang parkeren en parkeergarage

Blauwe zone

Op de parkeerterreinen Lei, Braak-Noord en -Zuid, Meent-Noord en -Zuid (overdekt onder de Citypassage), Meiveld en Geer (bij politiebureau) kunt u op de aangegeven tijden maximaal 2 uur parkeren. U moet een blauwe parkeerschijf zichtbaar achter de voorruit leggen.

Lang parkeren

Op de parkeerterreinen Repel en Bree mag u ook langer dan 2 uur parkeren. De eerste 2 uur zijn gratis, daarna betaalt u het uur- of dagtarief op de tijden dat er betaald parkeren geldt (tijden staan onder kopje Parkeertijden betaald parkeren en blauwe zone). Let op: u moet altijd een kaart uit de automaat halen of uw belparkeren aanzetten, ook als u korter dan 2 uur parkeert. Anders kan er niet gecontroleerd worden en riskeert u een boete. De gratis tijd wordt automatisch verrekend. U kunt bij de automaat met pin betalen. Om te belparkeren moet u aangesloten zijn bij een aanbieder. In Veldhoven kunt u belparkeren bij alle aanbieders.

Parkeergarage Geer

In de parkeergarage parkeert u de eerste 2 uur gratis. Daarna geldt het uurtarief op de de tijden dat er betaald parkeren geldt (tijden staan onder kopje Parkeertijden betaald parkeren en blauwe zone). In de garage wordt geen dagtarief gebruikt. De gratis parkeertijd wordt automatisch verrekend op uw in/uitrijkaart. In de parkeergarage kunt u met pin of muntgeld betalen bij de automaat. Om te belparkeren moet u aangesloten zijn bij een aanbieder. In Veldhoven kunt u belparkeren bij alle aanbieders.

In-/uitrijden parkeergarage

U kunt dagelijks van 8.00 tot 23.00 uur parkeergarage Geer inrijden. Tussen 23.00 en 8.00 uur sluit de parkeergarage. Let op: u heeft uw parkeerkaart nodig om de parkeergarage binnen te komen. Laat deze dus niet in uw auto liggen. U kunt met uw parkeerkaart de deur openen (ingangen aan Meiveld en aan Minneveld). De parkeergarage uitrijden kan 24 uur per dag.

Parkeertijden betaald parkeren en blauwe zone

Dag Tijd
maandag tot en met donderdag 09.00 - 18.00 uur
vrijdag en andere koopavonden 09.00 - 21.00 uur
zaterdag 09.00 - 18.00 uur
zondag en feestdagen gratis parkeren

Prijs

Parkeerterreinen CityCentrum Prijs
Uurtarief Repel, Bree en parkeergarage Geer € 1,30 per uur
Dagtarief langparkeerterrein Repel en Bree € 4,00 per dag

Parkeren met een vergunning

In Veldhoven zijn er parkeervergunningen voor bewoners, parkeervergunningen voor ondernemers en algemene parkeervergunningen. Bewoners van het Citycentrum en het vergunningengebied kunnen bezoekerskaarten kopen als ze bezoek hebben. Met de vergunning voor bewoners kunt u op alle parkeerterreinen in en om het Citycentrum parkeren, maar niet in de parkeergarage. Vergunningen en bezoekerskaarten vraagt u aan bij parkeerbedrijf P1

Op de parkeerterreinen betaalt u vooraf met uw pin of achteraf door te belparkeren. In parkeergarage Geer betaalt u altijd achteraf (contant of via pin). U kunt hier nog niet betalen via belparkeren.

Belparkeren

Wilt u belparkeren? Dan moet u zich aanmelden bij een aanbieder. In Veldhoven kunt u belparkeren via alle Nederlandse aanbieders.

Parkeren in winkelcentrum Kromstraat

Rondom winkelcentrum Kromstraat kunt u gratis parkeren op parkeerterrein De Plaatse aan de Dorpstraat of in de blauwe zone (met parkeerschijf).

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek