Parkeren in Veldhoven

In een groot deel van Veldhoven kunt u gratis parkeren. In en om het Citycentrum parkeert u de eerste twee uur gratis. Net buiten het Citycentrum zijn er blauwe zones. Of er is een parkeervergunning nodig. Bij winkelcentrum Kromstraat is een gratis parkeerterrein en zijn er blauwe zones.

Parkeren in het Citycentrum

Bezoekt u het Citycentrum? De eerste 2 uur parkeert u gratis op de parkeerterreinen in en om het centrum en in parkeergarage Geer. U betaalt vooraf met pin of achteraf met belparkeren of een van de beschikbare parkeerapps.

Kaart parkeren rond het Citycentrum: blauwe zones, lang parkeren en parkeergarage

Blauwe zone

Op de parkeerterreinen Lei, Braak-Noord en -Zuid, Meent-Noord en -Zuid (overdekt onder de Citypassage), Meiveld en Geer (bij politiebureau) geldt de blauwe zone. U kunt daar op de aangegeven tijden maximaal 2 uur gratis parkeren. U moet wel een blauwe parkeerschijf zichtbaar achter de voorruit leggen.

Lang parkeren

Op de parkeerterreinen Repel en Bree kunt u langer dan 2 uur parkeren. De eerste 2 uur zijn gratis. Daarna betaalt u het uur- of dagtarief. Let op: u moet altijd een kaart uit de automaat halen of belparkeren aanzetten. Ook als u korter dan 2 uur parkeert. Anders is controle niet mogelijk. U riskeert dan een boete. De gratis tijd wordt automatisch verrekend. U kunt bij de automaat alleen met pin betalen. Om te belparkeren moet u aangesloten zijn bij een aanbieder. In Veldhoven kunt u belparkeren bij alle aanbieders. U kunt ook parkeren met een van de beschikbare parkeerapps op uw smartphone. 

Parkeergarage Geer

In de parkeergarage parkeert u de eerste 2 uur gratis. Daarna geldt het uurtarief op de tijden dat betaald parkeren geldt. Hier geldt geen dagtarief. De gratis parkeertijd wordt automatisch verrekend op uw in/uitrijkaart. In de parkeergarage kunt u met pin, muntgeld of belparkeren betalen. Om te belparkeren moet u aangesloten zijn bij een aanbieder. In Veldhoven kunt u belparkeren bij alle aanbieders. U kunt ook gebruikmaken van een van de beschikbare parkeerapps.

In-/uitrijden parkeergarage

U kunt dagelijks van 8.00 tot 23.00 uur parkeergarage Geer inrijden. Van 23.00 tot 8.00 uur sluit de parkeergarage. U kunt dan nog wel uitrijden (24 uur per dag). Let op: u heeft uw parkeerkaart nodig om na 23.00 uur de bezoekersingang open te maken. Er zijn ingangen aan Meiveld en Minneveld. Neem uw parkeerkaart dus mee na aankomst.

Parkeertijden betaald parkeren en blauwe zone

Dag Tijd
maandag tot en met donderdag 09.00 - 18.00 uur
vrijdag en andere koopavonden 09.00 - 21.00 uur
zaterdag 09.00 - 18.00 uur
zondag en feestdagen gratis parkeren

Prijs

Parkeerterreinen CityCentrum Prijs
Uurtarief Repel, Bree en parkeergarage Geer € 1,30 per uur
Dagtarief langparkeerterrein Repel en Bree € 4,00 per dag

Parkeren met een vergunning

In Veldhoven zijn er parkeervergunningen voor bewoners, parkeervergunningen voor ondernemers en algemene parkeervergunningen. Bewoners van het Citycentrum en het vergunningengebied kunnen bezoekerskaarten kopen voor hun gasten. De vergunning voor bewoners is geldig op alle parkeerterreinen in en om het Citycentrum. Maar de vergunning is niet geldig in de parkeergarage. Vergunningen en bezoekerskaarten vraagt u aan bij parkeerbedrijf P1

Belparkeren

Wilt u belparkeren? Dan moet u aangesloten zijn bij een aanbieder. In Veldhoven kunt u belparkeren via alle Nederlandse aanbieders.

Om te parkeren met een parkeerapp heeft u een smartphone nodig. Er zijn parkeerapps beschikbaar van verschillende aanbieders. 

Parkeren in winkelcentrum Kromstraat

Rondom winkelcentrum Kromstraat kunt u gratis parkeren. Lang parkeren kan op parkeerterrein De Plaatse aan de Dorpstraat (bekijk deze plek met Google Maps). Maximaal 2 uur parkeren kan in de blauwe zone (met parkeerschijf).

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek