Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, dicht bij uw bestemming. U maakt telefonisch een afspraak om de kaart aan te vragen. U kunt de kaart na maximaal 8 weken ophalen aan de balie van het gemeentehuis.

Aanvragen

Bel met telefoonnummer 14 040 voor een afspraak.

Meenemen

Bij het aanvragen

 • Geldig identiteitsbewijs

Bij het ophalen

 • Beschikking inclusief afhaalformulier
 • Geldig identiteitsbewijs
 • 1 recente pasfoto
 • Uw huidige gehandicaptenparkeerkaart (als het een verlenging betreft)

Prijs

Soort aanvraag Prijs
Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart € 51,55
Vervanging bij verlies of diefstal € 31,75

Voorwaarden

 • Bestuurderskaart: u kunt niet meer dan 100 meter lopen met de gebruikelijke loophulpmiddelen, voor een periode langer dan 6 maanden
 • Passagierskaart: u bent continu afhankelijk van de hulp van een bestuurder

Bij een eerste aanvraag vragen wij altijd een medisch advies op. Bij een verlenging is het soms ook nodig om een medisch advies op te vragen.

Afhandeling van uw aanvraag

De afhandelingstermijn is maximaal 8 weken. U krijgt bericht als de gehandicaptenparkeerkaart is toegekend. Daarna kunt u een afspraak maken om de kaart op te halen.

De gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. Na afloop van deze periode kunt u een nieuwe aanvraag indienen. De kaart is geldig in alle lidstaten van de Europese Unie.

Let op!Wilt u dit product zonder afspraak afhalen in het gemeentehuis? Dat kan in 2024 op donderdagochtenden tussen 9.00 en 11.00 uur. Kijk eerst goed wat u moet meenemen voor uw aanvraag. Meld u aan na binnenkomst bij de digitale aanmeldzuil. Houd rekening met een langere wachttijd, want er zijn waarschijnlijk wachtenden voor u. De wachttijd kan 30 tot 90 minuten zijn. Komt een ander moment beter uit? Maak dan een afspraak via de afspraakknop.

Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart

In Veldhoven mag u met een gehandicaptenparkeerkaart:

 • Parkeren op alle algemene gehandicaptenparkeerplaatsen
 • Onbeperkt parkeren in parkeerschijfzones
 • Parkeren buiten de parkeervakken in een parkeerschijfzone
 • Maximaal 3 uur parkeren langs een gele onderbroken streep, op voorwaarde dat u een parkeerschijf goed zichtbaar op uw dashboard legt
 • Maximaal 3 uur parkeren buiten de parkeervakken in een woon- of winkelerf, op voorwaarde dat u een parkeerschijf goed zichtbaar op uw dashboard legt
 • Maximaal 3 uur parkeren op een plaats waar voor anderen een parkeerverbod geldt, op voorwaarde dat u een parkeerschijf goed zichtbaar op uw dashboard legt

Wat als de parkeerplaatsen voor gehandicapten allemaal bezet zijn?

Als de parkeerplaatsen voor gehandicapten bezet zijn, mag u binnen een straal van 30 meter ook nog gratis parkeren. Voorwaarde is dat u dit zo dicht mogelijk bij de plaatsen voor gehandicapten doet en gebruik maakt van uw gehandicaptenkaart.

Gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen

Instellingen waar gehandicapten verblijven kunnen voor het vervoer van de bewoners een gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen aanvragen. U mag de kaart alleen gebruiken voor het vervoer van mensen met een handicap die in de instelling verblijven.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek