Bewijs van in leven zijn

Een bewijs van in leven zijn (attestatie de vita) is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen hier om vragen. Een bewijs van in leven zijn vraagt u digitaal aan. 

Direct regelen

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak. U kunt ook iemand machtigen om het uittreksel voor u aan te vragen. Vul hiervoor het machtigingsformulier (PDF, 83.0 kB) in. Maak vervolgens een afspraak bij burgerzaken.

Let op!Wilt u dit product zonder afspraak aanvragen in het gemeentehuis? Dat kan in 2024 op donderdagochtenden tussen 9.00 en 11.00 uur. Kijk eerst goed wat u moet meenemen voor uw aanvraag. Meld u aan na binnenkomst bij de digitale aanmeldzuil. Houd rekening met een langere wachttijd, want er zijn waarschijnlijk wachtenden voor u. De wachttijd kan 30 tot 90 minuten zijn. Komt een ander moment beter uit en wilt u zeker zijn van een korte wachttijd? Maak dan een afspraak via de afspraakknop.

Internationaal (meertalig) bewijs van in leven zijn

Heeft u een internationaal (meertalig) bewijs van in leven zijn nodig? Of heeft u van een buitenlands pensioenfonds een formulier ontvangen dat moet worden ingevuld? Maak dan een afspraak.

Meenemen

  • Uw identiteitsbewijs
  • Als u die heeft: brief van uw pensioenfonds
  • Geld of een bankpas. Als het niet voor uw pensioen is, betaalt u bij de aanvraag

Bent u door iemand gemachtigd, dan neemt u mee:

  • Het ingevulde machtigingsformulier
  • Het originele identiteitsbewijs van de aanvrager
  • Identiteitsbewijs van u als gemachtigde

Prijs

Bewijs van in leven zijn Prijs
Bewijs van in leven zijn, met brief pensioenfonds Gratis
Bewijs van in leven zijn, zonder brief pensioenfonds € 14,00

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek