Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs)

In Veldhoven kunt u uw huwelijk laten sluiten of uw partnerschap laten registreren door een van de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (babs). U kunt uw voorkeur aangeven voor een babs bij de melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap. Dit is niet mogelijk in het geval van een gratis huwelijk/partnerschapsregistratie of huwelijk/partnerschapsregistratie zonder ceremonie. 

Eigen BABS aan laten wijzen

Het is ook mogelijk om tegen meerkosten zelf een trouwambtenaar of BABS aan te laten wijzen en te beëdigen voor uw huwelijk of partnerschapsregistratie. Het schriftelijk verzoek hiervoor moet minimaal 4 maanden vóór de ceremonie bij ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) zijn gedaan. Vermeld hierbij het volgende:

  • Namen en het adres van het paar
  • Datum en tijdstip van de ceremonie
  • Het adres van de locatie

U kunt het verzoek per e-mail versturen naar burgerzaken@veldhoven.nl, of schriftelijk via gemeente Veldhoven, t.a.v. ambtenaar van de burgerlijke stand, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven.

Kijk voor actuele tarieven op de pagina Trouwen en geregistreerd partnerschap.

De babsen van de gemeente Veldhoven stellen zich voor:

Anita Ubels

Ik ben Anita Ubels, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand - kortweg babs - van de gemeente Veldhoven en ik draag graag bij aan een feestelijke, maar vooral onvergetelijke dag.

Het is voor mij altijd weer een grote eer en een voorrecht om 2 mensen in de echt te mogen verbinden, want trouwen is één van de meest bijzondere momenten in je leven. Uiteraard gaan er voor het bruidspaar heel wat voorbereidingen aan vooraf en de keuze van de trouwambtenaar is er ook één van.

Sinds 2006 voltrek ik met heel veel plezier huwelijken. Tijdens de ceremonie zorg ik voor een prettige en ontspannen sfeer, het bruidspaar en hun gasten moeten kunnen genieten van dit speciale moment. De kinderen van het bruidspaar worden natuurlijk ook bij de ceremonie betrokken. Zij mogen, indien ze willen, net als het bruidspaar een “akte” ondertekenen of de ringen komen brengen. Vaak een mooi moment voor het hele gezin. Ook de ouders, grootouders en de getuigen worden even in de spotlights gezet, omdat zij voor het bruidspaar vaak heel speciaal zijn.

Ruimschoots voor de ceremonie ga ik naar het bruidspaar toe voor een persoonlijk gesprek om ze beter te leren kennen en te vragen wat zij belangrijk vinden in de huwelijksceremonie. Ik zeg altijd: “Alles is mogelijk, het is tenslotte jullie feestje”. Buiten het wettelijke gedeelte maak ik, indien het bruidspaar dit wil, een heel persoonlijke speech. Het bruidspaar staat in het middelpunt en er mag gelachen, maar ook een traantje weggepinkt worden. Ik zie mezelf als een klein schakeltje in het feest van ieder bruidspaar, maar wel als een belangrijke “wettelijke” schakel.

Uiteraard voltrek ik met dezelfde aandacht ook geregistreerde partnerschappen, tweede huwelijken en huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Arnold van den Broek

Mijn naam is Arnold van den Broek, woonachtig in Liempde en sinds juni 1998 als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand werkzaam in de gemeente Veldhoven. Daarnaast ben ik ook nog buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand in de gemeente Boxtel.

Vanaf 1 januari 1992, toen nog in de zelfstandige gemeente Liempde, voltrek ik al huwelijken en heb daardoor in de loop der jaren al menige toespraak mogen houden op wisselende locaties. Het is een voorrecht om twee geliefden op hun huwelijks- of geregistreerd partnerschapsdag in de echt te mogen verbinden, danwel als partners van elkaar te registreren. Het kennismakingsgesprek is natuurlijk de bron voor een persoonlijke ceremonie op de dag zelf. Dat alles in een zo ongedwongen sfeer met natuurlijk een vleugje humor.

Erwin Janssen

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of partnerschap!

Mijn naam is Erwin Janssen, woonachtig in het mooie Veldhoven. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, ook ben ik een trotse jonge opa van 2 kleinkinderen.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden bij gemeente Veldhoven, ben ik ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) Het is zo speciaal dat ik 2 geliefden op hun huwelijks –of geregistreerd partnerschapsdag in de echt mag verbinden. En ik vind het bijzonder dat ik als BABS, een bijdrage mag leveren op deze belangrijke feestelijke dag. Natuurlijk met de aanwezigheid van jullie getuigen, familie en vrienden.

Ik kan bijna niet wachten om jullie te ontmoeten. In een voorgesprek bij jullie thuis of op een andere locatie, onder het genot van een kopje koffie, gaan we samen al jullie wensen en plannen bespreken. Bijna alles is mogelijk. Het is jullie dag, waar bijna alles kan en mag! Dan ga ik mijn uiterste best doen om een mooie en gepaste ceremonie voor jullie te maken. Deze ceremonie zal bestaan uit een vleugje humor en romantiek.

Ik wens jullie alvast veel plezier met de voorbereidingen van jullie huwelijk of partnerschap!

Groetjes Erwin Janssen,
Trouwambtenaar 2.0

Janneke Cuijlits

Hartelijk gefeliciteerd met de volgende stap in jullie relatie!

Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Veldhoven stel ik met veel plezier de ceremonie voor jullie samen.

Ik ben Janneke Cuijlits, getrouwd en gezegend met 2 geweldige kinderen. Naast het voltrekken van een huwelijk en geregistreerd partnerschap, heb ik nog een andere dienstbetrekking bij de gemeente Veldhoven.

“Ja” zeggen op jullie eigen unieke manier: of het nu klein en intiem of groots en meeslepend is. Bij voorkeur een mix tussen humor, serieuze en ontspannen momenten en de liefde.

We starten met een gesprek. Hier leer ik jullie een beetje kennen: wat maakt je partner bijzonder, waarom deze stap, hoe is het begonnen? Ook hoor ik graag jullie wensen. Jullie inbreng is het uitgangspunt voor de ceremonie. Deze zal daardoor verlopen op een manier die helemaal bij jullie past.

Mijn doel is om jullie een blij gevoel te geven aan het officiële begin van deze bijzondere dag.

Judy Bakermans

Wat leuk dat jullie gaan trouwen! Een volgende stap in jullie relatie.

Ik ben Judy Bakermans, getrouwd en heb 2 kinderen en een prachtige kleinzoon. Vanaf 2022 ben ik trouwambtenaar, dat doe ik met veel plezier en enthousiasme. Ieder huwelijk is voor mij een unieke en feestelijke gebeurtenis.

Het is voor mij heel bijzonder om een bijdrage te mogen leveren aan dit speciale moment. Een mooie en waardevolle ceremonie is dan zeker het begin van een onvergetelijke dag voor jullie beiden, maar ook voor familieleden en vrienden. Allereerst gaan we in gesprek, zodat we elkaar leren kennen. Samen besluiten we welke elementen jullie graag in de huwelijksvoltrekking willen terugzien. Heb je zelf ideeën of wil je tips van mij. Ik houd overal rekening mee, tenslotte is het jullie dag en dat moet de mooiste worden !

Na dit gesprek ga ik aan de slag om er een mooi persoonlijk verhaal van te maken. Voor mij is het uitgangspunt dat jullie jezelf hierin herkennen. Graag voeg ik ook een vleugje humor toe. Wat mij betreft is alles mogelijk, alles in overleg met jullie !

Met veel enthousiasme kijk ik ernaar uit om jullie te mogen ontmoeten!

Mieke van Zuilichem

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerde partnerschap! Ik ben Mieke van Zuilichem, getrouwd, moeder van 3 kinderen en trotse oma van 3 kleinkinderen.

Als kersverse trouwambtenaar van de gemeente Veldhoven zou ik het een eer vinden om jullie te mogen trouwen. Maar het is vooral belangrijk dat júllie dat ook leuk vinden. Mijn collega-BABSen zijn allemaal even goed, toch doet ieder het op zijn of haar eigen manier.

Voor mij geldt dat ik het fantastisch vind om mee te mogen werken aan de mooiste dag in het leven van twee mensen. Ingetogen als het moet en met humor als het kan. Daarbij houd ik altijd rekening met jullie wensen, want hoe ‘groot’ of ‘klein’ je ook wilt trouwen, het is en blijft jullie dag!

Nancy Beerens

Mijn naam is Nancy Beerens. Ik ben getrouwd en ik heb 2 kinderen. Naast trouwambtenaar ben ik ook nog werkzaam als HR-adviseur. Mijn passie is het verbinden van mensen en de oprechte interesse in anderen, dat zijn mijn onderscheidende krachten als trouwambtenaar.

Ik zou jullie dan ook graag in een gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee wat beter leren kennen. Ik sta open voor jullie wensen en verhalen, zodat ik op de grote dag, een persoonlijke verhaal vertel op een manier die bij jullie past.

Eén ding is zeker: als ik jullie mag trouwen, dan zal ik op een enthousiaste en spontane manier er een passend verhaal van maken, zodat het mede daardoor een voor jullie onvergetelijke dag zal worden!

Ik wens jullie alvast veel plezier met de voorbereidingen van jullie huwelijk

Willem Hornman

Of het om een huwelijk gaat of om een geregistreerd partnerschap; of je op dezelfde dag een feest geeft of eerder of later; of misschien wil je op maandagochtend slechts aan de Nederlandse wet voldoen. Hoe dan ook: een bijzondere dag blijft het! In die zin is de BABS dus nog wel bijzonder, maar niet per se een trouwambtenaar.

De gratis huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie zijn voor mij net zo belangrijk als de meer feestelijke ceremonies. In alle gevallen wensen jullie elkaar publiekelijk, met getuigen, een mooie toekomst. Ik ben tekstschrijver en dus vertel ik graag op basis van jullie wensen en ideeën een mooi verhaal. Tijdens de ceremonie is er alle ruimte voor kinderen, geloftes, gedichten en mooie liedjes. Het gaat er om dat jullie je in de ceremonie herkennen. Als je roots buiten Veldhoven liggen is dat voor mij een extra uitdaging.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek