Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs)

In Veldhoven kunt u uw huwelijk laten sluiten of uw partnerschap laten registreren door een van de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (babs). U kunt uw voorkeur aangeven voor een babs bij de melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap. Dit is niet mogelijk in het geval van een gratis huwelijk/partnerschapsregistratie of huwelijk/partnerschapsregistratie zonder ceremonie. Ze stellen zich graag aan u voor.

Anita Ubels

Ik ben Anita Ubels, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand - kortweg babs - van de gemeente Veldhoven en ik draag graag bij aan een feestelijke, maar vooral onvergetelijke dag.

Het is voor mij altijd weer een grote eer en een voorrecht om 2 mensen in de echt te mogen verbinden, want trouwen is één van de meest bijzondere momenten in je leven. Uiteraard gaan er voor het bruidspaar heel wat voorbereidingen aan vooraf en de keuze van de trouwambtenaar is er ook één van.

Sinds 2006 voltrek ik met heel veel plezier huwelijken. Tijdens de ceremonie zorg ik voor een prettige en ontspannen sfeer, het bruidspaar en hun gasten moeten kunnen genieten van dit speciale moment. De kinderen van het bruidspaar worden natuurlijk ook bij de ceremonie betrokken. Zij mogen, indien ze willen, net als het bruidspaar een “akte” ondertekenen of de ringen komen brengen. Vaak een mooi moment voor het hele gezin. Ook de ouders, grootouders en de getuigen worden even in de spotlights gezet, omdat zij voor het bruidspaar vaak heel speciaal zijn.

Ruimschoots voor de ceremonie ga ik naar het bruidspaar toe voor een persoonlijk gesprek om ze beter te leren kennen en te vragen wat zij belangrijk vinden in de huwelijksceremonie. Ik zeg altijd: “Alles is mogelijk, het is tenslotte jullie feestje”. Buiten het wettelijke gedeelte maak ik, indien het bruidspaar dit wil, een heel persoonlijke speech. Het bruidspaar staat in het middelpunt en er mag gelachen, maar ook een traantje weggepinkt worden. Ik zie mezelf als een klein schakeltje in het feest van ieder bruidspaar, maar wel als een belangrijke “wettelijke” schakel.

Uiteraard voltrek ik met dezelfde aandacht ook geregistreerde partnerschappen, tweede huwelijken en huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Terug naar boven

Arnold van den Broek

Mijn naam is Arnold van den Broek, woonachtig in Liempde en sinds juni 1998 als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand werkzaam in de gemeente Veldhoven. Daarnaast ben ik ook nog buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand in de gemeente Boxtel.

Vanaf 1 januari 1992, toen nog in de zelfstandige gemeente Liempde, voltrek ik al huwelijken en heb daardoor in de loop der jaren al menige toespraak mogen houden op wisselende locaties. Het is een voorrecht om twee geliefden op hun huwelijks- of geregistreerd partnerschapsdag in de echt te mogen verbinden, danwel als partners van elkaar te registreren. Het kennismakingsgesprek is natuurlijk de bron voor een persoonlijke ceremonie op de dag zelf. Dat alles in een zo ongedwongen sfeer met natuurlijk een vleugje humor.

Terug naar boven

Lucy Neggers

Wat een bijzondere dag! De dag dat jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap officieel wordt bekrachtigd. Een dag waarop jullie, ten overstaan van jullie dierbaren, met het uitspreken van het JA-woord naar elkaar en het zetten van een handtekening, jullie liefde voor elkaar ook aan de buitenwereld laten zien.

Vooral ook een dag waarop het feest is. Een feest waaraan iedereen die erbij is nog lang met veel vreugde terug zal denken. En dat ik daarbij een rol mag vervullen vind ik heel speciaal en een grote eer. Samen met jullie zorg ik er voor dat naast het officiële, ook vooral het persoonlijke aspect aan de orde komt.

Om jullie te leren kennen en jullie wensen te horen maken we een afspraak, zodat de huwelijksvoltrekking een mooie, sfeervolle en humorvolle ceremonie wordt. Natuurlijk alles naar jullie wens en helemaal bij jullie passend. Ik kom graag bij jullie langs.

Terug naar boven

Madeleine van den Broek-van der Loop

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie! Mijn naam is Madeleine van den Broek-van der Loop en ik ben al bijna 25 jaar BABS in de gemeente Veldhoven. En ik vind het nog altijd geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan een hele belangrijke en bijzondere dag in jullie leven. Een dag om naar uit te kijken.

Deze dag verdient een ceremonie waar veel aandacht aan besteed wordt. Ik zal altijd proberen om er een persoonlijke ceremonie van te maken. In een ongedwongen sfeer. Ieder bruidspaar is uniek.

In een gesprek, voorafgaand aan deze dag, bespreken we hoe jullie deze ceremonie willen hebben. Ik kom naar jullie toe. Ik denk ook mee met jullie, maar..., het is jullie dag. En jullie mogen alle wensen aangeven. We bespreken de hele ceremonie, muziek, ringen wisselen ja of nee, getuigen, gasten, enzovoorts.

Ik vind het nog altijd een EER om iemand te MOGEN trouwen.

Dus "ja ik wil" nog lang BABS blijven.

Terug naar boven

Nancy Beerens

Mijn naam is Nancy Beerens. Ik ben getrouwd en ik heb 2 kinderen. Naast trouwambtenaar ben ik ook nog werkzaam als HR-adviseur. Mijn passie is het verbinden van mensen en de oprechte interesse in anderen, dat zijn mijn onderscheidende krachten als trouwambtenaar.

Ik zou jullie dan ook graag in een gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee wat beter leren kennen. Ik sta open voor jullie wensen en verhalen, zodat ik op de grote dag, een persoonlijke verhaal vertel op een manier die bij jullie past.

Eén ding is zeker: als ik jullie mag trouwen, dan zal ik op een enthousiaste en spontane manier er een passend verhaal van maken, zodat het mede daardoor een voor jullie onvergetelijke dag zal worden!

Ik wens jullie alvast veel plezier met de voorbereidingen van jullie huwelijk

Terug naar boven

Tonny Vriends

Beste aanstaande bruidsparen en geregistreerde partners,

Laat ik mij even voorstellen: ik ben Tonny Vriends. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (kortweg 'BABS'), oftewel Trouwambtenaar, in de gemeente Veldhoven. Ik ben beëdigd in december 1995 toen ik zelf nog een 'broekie' was op het gebied van getrouwd zijn. Mij werd begin dat jaar, nota bene toen ik zelf in ondertrouw ging, gevraagd “of het mij
wat leek om BABS te worden, omdat ik zo gemakkelijk praatte”. Het leek me een fantastisch idee en een enorm voorrecht om deel te mogen uitmaken van zo'n bijzonder moment in het leven van twee mensen. En zonder ook maar te hoeven nadenken, zei ik volmondig “Ja!”. Een woord dat ik, sinds mijn eerste huwelijksvoltrekking in maart 1996, veelvuldig heb mogen horen in onze trouwzaal en op andere evenzo fraaie als bijzondere trouwlocaties.

Ik verheug me er telkens weer op om nieuwe stellen te leren kennen en de plannen en dromen die zij samen hebben te horen. Een persoonlijke kennismaking is voor mij een bijzonder, maar ook essentieel onderdeel van de gehele ceremonie en ik hoor heel graag wat ieders wensen en verwachtingen zijn van DE dag.

Wanneer mag ik met jullie kennismaken? Ik kijk er naar uit!

Trouwe groet,

Tonny

Terug naar boven

Willem Hornman

Of het om een huwelijk gaat of om een geregistreerd partnerschap; of je op dezelfde dag een feest geeft of eerder of later; of misschien wil je op maandagochtend slechts aan de Nederlandse wet voldoen. Hoe dan ook: een bijzondere dag blijft het! In die zin is de BABS dus nog wel bijzonder, maar niet per se een trouwambtenaar.

De gratis huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie zijn voor mij net zo belangrijk als de meer feestelijke ceremonies. In alle gevallen wensen jullie elkaar publiekelijk, met getuigen, een mooie toekomst. Ik ben tekstschrijver en dus vertel ik graag op basis van jullie wensen en ideeën een mooi verhaal. Tijdens de ceremonie is er alle ruimte voor kinderen, geloftes, gedichten en mooie liedjes. Het gaat er om dat jullie je in de ceremonie herkennen. Als je roots buiten Veldhoven liggen is dat voor mij een extra uitdaging. Meer info? willem-hornman.nl

Terug naar boven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek