Trouwen of geregistreerd partnerschap

Elkaar het ja-woord geven in Veldhoven. Of u nu trouwt of uw partnerschap laat registreren, u kunt kiezen uit verschillende locaties en mogelijkheden.

Regelen

Wilt u in Veldhoven trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Veldhoven via telefoonnummer 14 040, voor:

  • het vastleggen van de huwelijks- of geregistreerd partnerschapsdatum
  • het maken van een afspraak voor het doen van de ‘melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap’ (zo’n melding heette voorheen ‘aangifte’ of ‘ondertrouw’). Deze afspraak vindt plaats in het gemeentehuis in Veldhoven.

Prijs

Locatie Prijs maandag tot en met vrijdag Prijs zaterdag Opmerkingen
Gemeentehuis trouwzaal € 340,00 € 550,00  
Gemeentehuis trouwzaal, zonder ceremonie € 130,00 n.v.t. Alleen op maandagmorgen 09.30-12.00 uur. Zonder toespraken / voorgesprek / muziek
Gemeentehuis spreekkamer Gratis n.v.t. Alleen op maandagochtend om 9.00 uur en om 9.15 uur. Voorwaarde is dat een van beide partners ingezetene is van Veldhoven
Museum 't Oude Slot € 590,00 € 850,00  
Trouwboekje en akte Prijs
Trouwboekje, kunststof € 55,00
Trouwboekje, leder € 78,50
Trouwboekje, kunststof gekalligrafeerd € 72,00
Trouwboekje, leder gekalligrafeerd € 98,50
Huwelijksakte € 14,30

Wet beperkte gemeenschap van goederen

Per 1 januari 2018 zijn de regels veranderd rondom de gemeenschap van goederen bij het aangaan van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. De gemeenschap van goederen is nu een beperkte gemeenschap van goederen.

Dit betekent dat alleen het vermogen (bezittingen en schulden) dat de echtgenoten vanaf trouwdatum opbouwen en het vermogen dat ze voor de trouwdatum gezamenlijk hadden valt onder de gemeenschap van goederen als ze getrouwd zijn.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.rijksoverheid.nl en dan zoeken onder “op welke manieren kan ik trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten”.
 

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

Wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw partnerschap omzetten in een huwelijk. Neem voor meer informatie en het maken van een afspraak telefonisch contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 040.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek