Trouwen of geregistreerd partnerschap

In Veldhoven kunt u elkaar op verschillende plaatsen het ja-woord geven. U kunt trouwen of uw relatie officieel laten vastleggen. U kiest zelf hoe dat gebeurt, simpel of uitgebreid.

Regelen

Wilt u in Veldhoven trouwen of uw partnerschap registreren? Bel ons via telefoonnummer 14 040, om:

Prijs

Plaats Prijs maandag tot en met vrijdag Prijs zaterdag Opmerkingen
Gemeentehuis trouwzaal € 360,00 € 575,00
Gemeentehuis trouwzaal, zonder ceremonie € 135,00 n.v.t. Alleen op maandag tussen 09.30 en 12.00 uur. Zonder toespraken / voorgesprek / muziek
Gemeentehuis spreekkamer Gratis n.v.t. Alleen op maandag om 9.00 uur en om 9.15 uur. Voorwaarde: een van de partners woont officieel in Veldhoven
Museum 't Oude Slot € 710,00 € 1.025,00

Eigen BABS / trouwlocatie

Het is mogelijk om tegen meerkosten zelf een trouwambtenaar of BABS aan te laten wijzen en te beëdigen of om een trouwlocatie aan te wijzen:

  • Eenmalige aanwijzing trouwlocatie: € 200,00
  • Eigen ervaren BABS of trouwambtenaar (niet in dienst van gemeente Veldhoven): € 170,00
  • Eigen BABS die door de rechtbank beëdigd moet worden: € 340,00
Trouwboekje en -akte Prijs
Trouwboekje € 57,00
Trouwboekje, gekalligrafeerd € 75,00
Huwelijksakte € 16,60

Wet beperkte gemeenschap van goederen

Sinds 1 januari 2018 geldt de Wet Beperkte gemeenschap van goederen. Voor die datum trouwde men meestal in algehele gemeenschap van goederen. Door deze wet zijn er belangrijke dingen veranderd. Bijvoorbeeld over eigendommen, schulden en erfrecht. Deze wet geldt ook bij een geregistreerd partnerschap.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid. Lees de informatie op de pagina op welke manieren kan ik trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

Wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw partnerschap veranderen in een huwelijk. Bel ons via telefoonnummer 14 040 voor meer informatie. Of om een afspraak te maken.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek