Cliëntondersteuning

Moet u belangrijke beslissingen nemen, bijvoorbeeld over wonen, werk of zorg? Heeft u daarbij informatie of advies nodig? Misschien kan een familielid of bekende u helpen. Maar u kunt ook gratis hulp vragen aan een onafhankelijke cliëntondersteuner. Dit kan een vrijwilliger zijn of iemand die het voor zijn werk doet. Een cliëntondersteuner denkt met u mee en helpt u om bewuste keuzes te maken.

We gaan uit van uw belang

Cliëntondersteuning betekent dat u gratis informatie en adviezen krijgt, passend bij uw situatie. Het doel is dat u zo goed mogelijk kunt meedoen aan de samenleving. De cliëntondersteuner denkt altijd mee in uw belang.

In Veldhoven bieden verschillende organisaties cliëntondersteuning aan. Elke organisatie heeft daarbij zijn eigen kennis. U kunt zelf kiezen met welke organisatie u contact opneemt. Vindt u het moeilijk om zelf een keuze te maken? Neem dan contact met ons op. Wij sturen u dan door naar de goede organisatie.

Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven

Bureau Sociaal Raadslieden (BSR) ondersteunt bij vragen over wetten en regelingen. BSR helpt u bij voorbeeld met formulieren invullen. Of als uw thuisadministratie opgeruimd moet worden. BSR geeft u ook advies bij financiële problemen. U kunt anoniem (zonder uw naam te noemen) hulp vragen in het gebouw van Veldwijzer.

Contact BSR

Gebouw Veldwijzer
Sterrenlaan 15, 5503 BG Veldhoven. U moet eerst een afspraak maken.
Telefoonnummer: (040) 253 99 59
Website: www.bsrveldhoven.nl
E-mail: info@bsrveldhoven.nl

Spreekuren (bij voorkeur op afspraak)

  • Maandag, dinsdag en donderdag van 9.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur
  • Geldfit Lokaal inloopspreekuur: dinsdag 9.00-12.00 uur
  • Notarisspreekuur: iedere 1e en 3e maandag van de maand van 13.30-14.30 uur
  • Juristen- en raadsliedenspreekuur: iedere 2e en 4e donderdag van de maand van 19.00-20.00 uur

GGzE

GGzE De Boei is er vooral voor psychisch kwetsbare mensen. Die mensen hebben soms ook andere problemen. Bij De Boei krijgt u hulp van een expert. Of iemand die zelf ook ervaring heeft met het probleem. Zij helpen u om uw problemen en vragen te beschrijven. Samen kijkt u naar mogelijke oplossingen. En naar goede ondersteuning voor u. GGzE helpt u zo om grip op uw leven te krijgen en weer mee te doen.

Contact GGZE

Telefoonnummer: 06-83662517 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur)
E-mail: deboeiveldhoven@ggze.nl

MEE

Gewoon meedoen, ook als u of uw kind een beperking of chronische ziekte heeft. Soms heeft u daar ondersteuning bij nodig. MEE biedt informatie, advies en ondersteuning op maat. De professionals van MEE hebben jarenlange ervaring met het ondersteunen van mensen met een beperking of chronische ziekte. Zij kennen de mogelijkheden en weten waar u tegenaan loopt. Of het nu gaat om opvoeding, ontwikkeling, werk, wonen, geldzaken of regelgeving.

MEE is er voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (niet zichtbare) beperking of chronische ziekte. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met een (lichte) verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, vorm van autisme, chronische ziekte of psychische problemen.

Contact MEE

E-mail: mee@meedemeentgroep.nl
Telefoon: 088-4653555

Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE)

De professionele ouderenadviseurs van SWOVE ondersteunen u onafhankelijk en objectief. Dat doen ze over gelukkig en gezond leven, wonen en zorg. Uw vraag staat daarbij centraal. De ouderenadviseur luistert naar u en geeft u de informatie, advies en hulp die u nodig hebt.

Contact SWOVE

Sterrenlaan 15
5503 BD Veldhoven
Telefoon: (040) 2540066 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur)
E-mail: info@swove.nl

PVGE en KBO

PVGE en KBO willen dat het goed gaat met Veldhovense ouderen. Daar zetten zij zich voor in. Bent u 50 jaar of ouder? En wilt u hulp bij vragen over recht, zorg of welzijn? Dan kunt u terecht bij deze seniorenverenigingen. Zij helpen u graag op weg via een persoonlijk gesprek.

Contact PVGE en KBO

Website PVGE: www.pvge.nl/veldhoven/
Website KBO: www.kbo-kringveldhoven.nl
Telefoon KBO: 040-253 57 33

Bekijk ook

  • Steunwijzer Veldhoven. Op deze website vindt u het aanbod van de organisaties die in Veldhoven advies en hulp aanbieden.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek