Cliëntondersteuning

Heeft u informatie of advies nodig? Wellicht kan een familielid of bekende u bijstaan. U kunt ook gratis hulp vragen aan een onafhankelijke vrijwillige of professionele cliëntondersteuner.

Uw belang is het uitgangspunt

Cliëntondersteuning houdt in dat u informatie en advies krijgt op het gebied waar u dat nodig heeft. Het doel is dat u zo goed mogelijk kunt meedoen aan de maatschappij. Uw belang is altijd het uitgangspunt.

In Veldhoven bieden verschillende organisaties cliëntondersteuning aan. Elke organisatie heeft daarbij zijn eigen expertise. Neem contact op met de organisatie naar uw keuze. U kunt ook contact opnemen met de gemeente. Zij verwijzen u dan naar de juiste organisatie.

Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven

Bureau Sociaal Raadslieden (BSR) ondersteunt bij vragen over wetten en regelingen. BSR helpt u praktisch bij het invullen van formulieren, het ordenen van de thuisadministratie en bij financiële problemen. U kunt hier anoniem gebruik van maken in het gebouw van Veldwijzer.

Contact BSR

Gebouw Veldwijzer
Sterrenlaan 15, 5503 BG Veldhoven. U moet eerst een afspraak maken. 
Telefoonnummer: 040-2539959
Website: www.bsrveldhoven.nl

GGzE

GGzE De Boei is er vooral voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Er zijn dan soms ook andere problemen. De professionals en ervaringsdeskundigen helpen u bij het verwoorden van problemen en vragen, het op een rij zetten van mogelijke oplossingen en het krijgen van de juiste ondersteuning. GGzE helpt u zo om vat op het leven te krijgen en weer mee te doen.

Contact GGZE

Telefoonnummer: 06-83662517 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur)
E-mail: deboeiveldhoven@ggze.nl

MEE

U wilt gewoon meedoen, ook als u of uw kind een beperking of chronische ziekte heeft. MEE informeert, adviseert en ondersteunt u daarbij op maat. De professionals hebben jarenlange ervaring, kennen de mogelijkheden en weten waar u tegenaan loopt. Of het nu gaat om opvoeding, ontwikkeling, werk, wonen, geldzaken of regelgeving.

Contact MEE

E-mail: mee@meedemeentgroep.nl
Telefoon: 088-4653555

Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE)

De professionele ouderenadviseurs van SWOVE ondersteunen u onafhankelijk en objectief. Dat doen ze op de gebieden welzijn, wonen en zorg. Uw vraag staat daarbij centraal. De ouderenadviseur luistert naar u en maakt u wegwijs. U krijgt informatie, advies en hulp die u nodig hebt.

Contact SWOVE

Sterrenlaan 15
5503 BD Veldhoven
Telefoon: 040-2540066 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur)
E-mail: info@swove.nl

PVGE en KBO

PVGE en KBO willen dat het goed gaat met Veldhovense ouderen. Daar zetten zij zich voor in. Bent u 50 jaar of ouder? En wilt u hulp bij vragen over recht, zorg of welzijn? Dan kunt u terecht bij deze seniorenverenigingen. Zij helpen u graag op weg via een persoonlijk gesprek.

Contact PVGE en KBO

Website PVGE: veldhoven.pvge.nl
Website KBO: www.kbo-kringveldhoven.nl
Telefoon: 06-53545315

Bekijk ook

  • Op de website Steunwijzer Veldhoven vindt u het aanbod van organisaties die ondersteuning bieden op het gebied van zorg en welzijn

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek