Cliëntondersteuning

Moet u belangrijke beslissingen nemen, bijvoorbeeld over wonen, werk of zorg? Heeft u daarbij informatie of advies nodig? Misschien kan een familielid of bekende u helpen. Maar u kunt ook gratis hulp vragen aan een onafhankelijke cliëntondersteuner. Dit kan een vrijwilliger zijn of iemand die het voor zijn werk doet. Een cliëntondersteuner denkt met u mee en helpt u om bewuste keuzes te maken.

We gaan uit van uw belang

Cliëntondersteuning betekent dat u gratis informatie en adviezen krijgt, passend bij uw situatie. Het doel is dat u zo goed mogelijk kunt meedoen aan de samenleving. De cliëntondersteuner denkt altijd mee in uw belang.

In Veldhoven bieden verschillende organisaties cliëntondersteuning aan. Elke organisatie heeft daarbij zijn eigen kennis. U kunt zelf kiezen met welke organisatie u contact opneemt. Vindt u het moeilijk om zelf een keuze te maken? Neem dan contact met ons op. Wij sturen u dan door naar de goede organisatie.

Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven

Bureau Sociaal Raadslieden (BSR) ondersteunt bij vragen over wetten en regelingen. BSR helpt u bij voorbeeld met formulieren invullen. Of als uw thuisadministratie opgeruimd moet worden. BSR geeft u ook advies bij financiële problemen. U kunt anoniem (zonder uw naam te noemen) hulp vragen in het gebouw van Veldwijzer.

Contact BSR

Gebouw Veldwijzer
Sterrenlaan 15, 5503 BG Veldhoven. U moet eerst een afspraak maken. 
Telefoonnummer: (040) 253 99 59
Website: www.bsrveldhoven.nl

GGzE

GGzE De Boei is er vooral voor psychisch kwetsbare mensen. Die mensen hebben soms ook andere problemen. Bij De Boei krijgt u hulp van een expert. Of iemand die zelf ook ervaring heeft met het probleem. Zij helpen u om uw problemen en vragen te beschrijven. Samen kijkt u naar mogelijke oplossingen. En naar goede ondersteuning voor u. GGzE helpt u zo om grip op uw leven te krijgen en weer mee te doen.

Contact GGZE

Telefoonnummer: 06-83662517 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur)
E-mail: deboeiveldhoven@ggze.nl

MEE

MEE informeert, adviseert en ondersteunt ouders van kinderen met een beperking of chronische ziekte. Zodat ook u gewoon mee kunt doen. De medewerkers van MEE hebben jarenlange ervaring. Zij kennen de mogelijkheden en weten waar u tegenaan loopt. Of het nu gaat om opvoeding, ontwikkeling, werk, wonen, geld of wetten en regels.

Contact MEE

E-mail: mee@meedemeentgroep.nl
Telefoon: 088-4653555

Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE)

De professionele ouderenadviseurs van SWOVE ondersteunen u onafhankelijk en objectief. Dat doen ze over gelukkig en gezond leven, wonen en zorg. Uw vraag staat daarbij centraal. De ouderenadviseur luistert naar u en geeft u de informatie, advies en hulp die u nodig hebt.

Contact SWOVE

Sterrenlaan 15
5503 BD Veldhoven
Telefoon: (040) 2540066 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur)
E-mail: info@swove.nl

PVGE en KBO

PVGE en KBO willen dat het goed gaat met Veldhovense ouderen. Daar zetten zij zich voor in. Bent u 50 jaar of ouder? En wilt u hulp bij vragen over recht, zorg of welzijn? Dan kunt u terecht bij deze seniorenverenigingen. Zij helpen u graag op weg via een persoonlijk gesprek.

Contact PVGE en KBO

Website PVGE: www.pvge.nl/veldhoven/
Website KBO: www.kbo-kringveldhoven.nl
Telefoon KBO: 040-253 57 33

Bekijk ook

  • Steunwijzer Veldhoven. Op deze website vindt u het aanbod van de organisaties die in Veldhoven advies en hulp aanbieden.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek