Gevonden voorwerpen

Heeft u een voorwerp gevonden? Doe online aangifte bij de gemeente.

Gevonden voorwerp melden

U krijgt via e-mail een bevestiging van uw aangifte.

Afgeven bij de gemeente of zelf bewaren

U kunt een gevonden voorwerp afgeven bij de gemeente. Dit kan tijdens openingstijden. U kunt zich zonder afspraak melden bij de receptie. De gemeente zorgt voor het voorwerp en u heeft geen onderhoudsverplichting.

Bewaart u het voorwerp zelf? Dan moet u ook voor het onderhoud zorgen. Het voorwerp moet namelijk in dezelfde staat blijven als waarin u het gevonden heeft.  Moet u voor het onderhoud kosten maken? Dan moet de eigenaar - als hij zich meldt - deze binnen een maand terugbetalen.

Voorwerpen met dagwaarde tot 450 euro

De gemeente bewaart voorwerpen met een dagwaarde van minder dan 450 euro gedurende 3 maanden. Na die periode kan de vinder het voorwerp ophalen (u ontvangt hiervan bericht van de gemeente). Daarvoor heeft de vinder 1 maand de tijd. Wanneer de vinder het voorwerp zelf bewaart, vervallen de eigendomsrechten van de eigenaar na 12 maanden.

Voorwerpen met dagwaarde boven 450 euro

De gemeente bewaart voorwerpen met een dagwaarde van meer dan 450 euro gedurende 12 maanden. Na die periode kan de vinder het voorwerp ophalen (u ontvangt hiervan bericht van de gemeente). Daarvoor heeft de vinder 1 maand de tijd. Ook als de vinder het voorwerp zelf bewaart, vervallen de eigendomsrechten van de eigenaar na 12 maanden.

Na de gestelde periode van 3 maanden of 1 jaar wordt de gemeente of de vinder de ‘nieuwe’ eigenaar.

Sleutels

Heeft u sleutels gevonden? Lever deze dan in bij de gemeente Veldhoven. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Autosleutels worden geregistreerd. Andere sleutels niet, omdat ze vaak veel op elkaar lijken. We nemen alle sleutels in bewaring. 

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek