Gevonden voorwerpen

Heeft u een voorwerp gevonden? Doe online aangifte bij de gemeente. Upload het liefst ook een foto en stuur die mee met het formulier. U kunt ook persoonlijk aangifte doen bij de receptiebalie van het gemeentehuis.

Gevonden voorwerp melden

Als antwoord op uw aangifte krijgt u van ons een e-mail.

Afgeven bij de gemeente of zelf bewaren

  • U kunt een gevonden voorwerp afgeven bij de receptie. Dit kan zonder afspraak tijdens openingstijden. U kunt zich zonder afspraak melden bij de receptie. De gemeente zorgt voor het voorwerp en u heeft geen onderhoudsverplichting.
  • U kunt een gevonden voorwerp ook zelf bewaren. Dan moet u wel voor het onderhoud zorgen. Het voorwerp moet namelijk in dezelfde staat blijven als waarin u het gevonden heeft. Moet u voor het onderhoud kosten maken? Als de eigenaar zich meldt moet hij deze binnen een maand aan u terugbetalen.

Voorwerpen met dagwaarde tot 450 euro

De gemeente bewaart voorwerpen met een dagwaarde van minder dan 450 euro 3 maanden. Heeft de eigenaar zich in die periode niet gemeld? Dan krijgt u hierover bericht van ons. U mag het voorwerp dan binnen 1 maand afhalen. Bewaart u het voorwerp zelf? Dan moet u het 12 maanden bewaren. Daarna vervallen de eigendomsrechten van de eigenaar.

Voorwerpen met dagwaarde boven 450 euro

De gemeente bewaart voorwerpen met een dagwaarde van meer dan 450 euro 12 maanden. Heeft de eigenaar zich in die periode niet gemeld? Dan krijgt u hierover bericht van ons. U mag het voorwerp dan binnen 1 maand afhalen. Bewaart u het voorwerp zelf? Ook dan moet u het 12 maanden bewaren. Daarna vervallen de eigendomsrechten van de eigenaar.

Na 3 maanden of 1 jaar wordt de gemeente of de vinder dus de ‘nieuwe’ eigenaar.

Sleutels

Heeft u sleutels gevonden? U kunt ze afgeven bij de receptie van het gemeentehuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Alleen autosleutels registreren we.. Andere sleutels niet, omdat ze vaak veel op elkaar lijken. Wij bewaren alle gevonden sleutels. U kunt ze dus niet zelf bewaren.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek