Gezondheidsverklaring

De gezondheidsverklaring is een formulier met vragen over uw gezondheid. U heeft de gezondheidsverklaring nodig als u rij-examen gaat doen. En in bepaalde gevallen als u het rijbewijs wilt vernieuwen of omwisselen.

Aanvragen

Gezondheidsverklaring online aanvragen via Mijn CBR Op de website van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) logt u in met uw DigiD. Nadat u ingelogd bent kunt u online het formulier Gezondheidsverklaring invullen. Kunt u de aanvraag niet digitaal doen? In de webshop van het CBR kunt u een papieren aanvraagformulier bestellen

U kunt de papieren versie ook kopen in het gemeentehuis. Het verwerken van een papieren gezondheidsverklaring duurt langer dan een online aanvraag.

Maak een afspraak in het gemeentehuis

Let op!Wilt u dit product zonder afspraak aanvragen in het gemeentehuis? Dat kan in 2024 op donderdagochtenden tussen 9.00 en 11.00 uur. Kijk eerst goed wat u moet meenemen voor uw aanvraag. Meld u aan na binnenkomst bij de digitale aanmeldzuil. Houd rekening met een langere wachttijd, want er zijn waarschijnlijk wachtenden voor u. De wachttijd kan 30 tot 90 minuten zijn. Komt een ander moment beter uit en wilt u zeker zijn van een korte wachttijd? Maak dan een afspraak via de afspraakknop.

Meenemen

  • Uw rijbewijs
  • Geld of een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag

Prijs

Soort document Prijs
Gezondheidsverklaring € 45,00

Procedure

U vult de gezondheidsverklaring in en stuurt deze op naar het CBR. Als u gezond genoeg bent, krijgt u bericht dat u rijgeschikt bent. Soms is er meer informatie nodig. Het CBR kan u dan doorverwijzen naar een specialist voor een medische keuring. Boven de 75 jaar is de medische keuring verplicht. Als u bent goedgekeurd, kunt u een nieuw rijbewijs aanvragen bij de gemeente.

Hoe lang duurt de aanvraag?

Als u inlogt op de website van het CBR, dan ziet u bij Mijn CBR rechtsboven op de pagina hoe lang het duurt voordat u een reactie van het CBR krijgt. Meestal krijgt u binnen 4 maanden een reactie van het CBR of u 'rijgeschikt' bent. Begin dus op tijd met het invullen van de gezondheidsverklaring.

Bekijk ook

Kijk voor meer informatie over uw situatie en hoe het werkt op de website van het CBR bij Gezondheidsverklaring

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek