Hulp na toeslagenaffaire

De Belastingdienst is te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan kunt u in aanmerking komen voor de herstelregeling van de Belastingdienst. Daarnaast kan de gemeente u helpen, als u meer hulp nodig heeft.

Herstelregeling: bent u gedupeerde?

Is uw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 onterecht stopgezet? Denkt u dat u onterecht geld moest terugbetalen aan de Belastingdienst? Of kreeg u geen kinderopvangtoeslag, terwijl u er wel recht op had? Dan bent u misschien een gedupeerde van de toeslagenaffaire.

De Belastingdienst wil deze fouten goedmaken. U krijgt dan een financiële vergoeding. Heeft de Belastingdienst nog geen contact met u opgenomen? Meld u dan aan voor de herstelregeling via de website van de Belastingdienst. Daar vindt u ook meer informatie over bijvoorbeeld compensaties.

Tot 31 december 2023 kon u zich aanmelden voor de herstelregeling via de website van de belastingdienst. Op dit moment is dit niet meer mogelijk.

Hulp van de gemeente

Bent u als gevolg van de toeslagenaffaire in de problemen geraakt en heeft u zich vóór 31 december 2023 gemeld bij de belastingdienst als gedupeerde? Dan kunt u in aanmerking komen voor brede ondersteuning vanuit de gemeente. Denk hierbij aan ondersteuning op het gebied van gezondheid, werk, woning, gezin of financiën. De gemeente kan dit samen met u in kaart brengen en gepaste hulp aanbieden. We helpen u graag!

Wat kunt u verwachten van de gemeente?

Een medewerker van het generalisten- en specialistenteam maakt graag met u een afspraak. We bekijken samen uw situatie en brengen uw hulpvraag in kaart. Onze medewerkers zijn goed op de hoogte van wetten, regelingen en voorzieningen en kunnen u hierover informeren. Afhankelijk van de hulpvraag verwijzen zij u door naar de juiste hulp(verleners). Geef uw naam en contactgegevens door via onderstaande knop. We nemen dan contact met u op.

Stuur een e-mail

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek