Identiteitskaart

Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan op afspraak bij de gemeente. U kunt uw identiteitskaart 5 dagen na de aanvraag persoonlijk zonder afspraak ophalen. U betaalt de kosten bij de aanvraag.

Afspraak maken

Meenemen

Let op!Let op! Degene voor wie de ID-kaart bestemd is moet zelf meekomen bij het aanvragen én bij het ophalen.

  • Uw ID-kaart en alle paspoorten in uw bezit. Ook als ze zijn verlopen
  • Een pasfoto:
  • Geld of een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag

Extra voor kinderen tot 12 jaar

Is de ID-kaart voor een kind tot 12 jaar? Dan moet het kind zelf mee naar het aanvragen én afhalen. Zij mogen ook zelf een aanvraag doen. Voor de aanvraag van een ID-kaart tot 12 jaar is nodig:

Prijs

Voor wie Prijs Geldig
0 - 17 jaar € 32,90 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 67,55 10 jaar
0 - 17 jaar (spoed) € 83,80 5 jaar
Vanaf 18 jaar (spoed) € 118,45 10 jaar

Bezorgen reisdocument/rijbewijs

U kunt met ingang van 4 januari 2021 uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs laten bezorgen. U maakt de keuze voor het laten bezorgen bij de aanvraag van het document op het gemeentehuis. U krijgt na de aanvraag een e-mail van bezorgbedrijf Dynasure, waarin u een bezorgmoment kunt kiezen. Als u dat voor 23.59 uur doet, kan het document de volgende ochtend vanaf 08.00 uur bezorgd worden. Als u geen e-mailadres heeft, wordt u gebeld om een bezorgmoment in te plannen. Als u gebruik wilt maken van deze service betaalt u € 6,95.

Hoe lang duurt de aanvraag?

  • Na 5 werkdagen kunt u de identiteitskaart persoonlijk, zonder afspraak, ophalen bij de receptie van het gemeentehuis
  • Heeft u uw identiteitskaart snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u de identiteitskaart vóór 14.00 aanvraagt, kunt u die de volgende werkdag vanaf 10.00 uur ophalen. Is de spoedaanvraag na 14.00 uur gedaan, dan kunt u de identiteitskaart na 2 werkdagen ophalen. Bij vermissing van uw identiteitskaart die afgegeven is in een gemeente buiten Veldhoven duurt de aanvraag langer. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra

Kwijt of gestolen

Is uw identiteitskaart kwijt of gestolen? U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente. Dit kan digitaal of op afspraak.

Geef de vermissing van uw paspoort of identiteitskaart zo snel mogelijk aan ons door. Dit is nodig om misbruik ervan te voorkomen.

Reizen met kinderen

Reist u met uw kinderen naar het buitenland? En heeft u een andere achternaam dan zij? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U heeft een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag heeft. U regelt het bij de Marechaussee.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek