Identiteitskaart

Voorbeeld van een identiteitskaartEen identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan op afspraak bij de gemeente. U kunt uw identiteitskaart 5 dagen na de aanvraag persoonlijk zonder afspraak ophalen. U betaalt de kosten bij de aanvraag.

Afspraak maken

Meenemen

  • Degene voor wie de ID-kaart bestemd is moet zelf meekomen bij het aanvragen én bij het ophalen.
  • Al uw identiteitskaarten en paspoorten. Ook als ze niet meer geldig of buitenlands zijn.
  • Een pasfoto die voldoet aan de eisen voor pasfoto’s. De goedgelijkende pasfoto mag maximaal 6 maanden oud zijn. Het mag niet dezelfde foto zijn als op uw huidige identiteitskaart. U kunt geen pasfoto laten maken bij de gemeente.
  • Geld of een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag

Extra voor kinderen tot 12 jaar

Is de ID-kaart voor een kind tot 12 jaar? Dan moet het kind zelf mee naar het aanvragen én afhalen. Voor de aanvraag van een ID-kaart tot 12 jaar is nodig:

Prijs

Voor wie Prijs Prijs bij spoed Geldig
0-17 jaar € 36,95 € 88,55 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 68,50 € 120,10 10 jaar

Bezorgen reisdocument/rijbewijs

U kunt uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs laten bezorgen. Bij de aanvraag maakt u deze keuze. Hierna kunt u zich aanmelden via de website van bezorgbedrijf Dynasure. U ontvangt een bevestiging en kunt dan een bezorgmoment kiezen. Als u geen e-mailadres heeft, wordt u hiervoor gebeld. Bij een spoedlevering is het niet mogelijk om uw document te laten bezorgen. Bezorgen kost € 4,95.

Hoe lang duurt de aanvraag?

  • Na 5 werkdagen kunt u de identiteitskaart persoonlijk, zonder afspraak, ophalen bij de receptie van het gemeentehuis
  • Heeft u uw identiteitskaart snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u de identiteitskaart vóór 14.00 aanvraagt, kunt u die de volgende werkdag vanaf 10.00 uur ophalen. Is de spoedaanvraag na 14.00 uur gedaan, dan kunt u de identiteitskaart na 2 werkdagen ophalen. Bij vermissing van uw identiteitskaart die afgegeven is in een gemeente buiten Veldhoven duurt de aanvraag langer. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra

Kwijt of gestolen

Is uw identiteitskaart kwijt of gestolen? U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente. Dit kan digitaal of op afspraak.

Geef de vermissing van uw paspoort of identiteitskaart zo snel mogelijk aan ons door. Dit is nodig om misbruik ervan te voorkomen.

Reizen met kinderen

Reist u met een minderjarig kind (tot 18 jaar) naar het buitenland, dan heeft u toestemming nodig van alle gezaghebbenden en/of aanvullende documenten. Meer informatie, advies op maat en het toestemmingsformulier vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek