Identiteitskaart

Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan op afspraak bij de gemeente. U kunt uw identiteitskaart 5 dagen na de aanvraag persoonlijk zonder afspraak ophalen. U betaalt de kosten bij de aanvraag.

Afspraak maken

Meenemen

Let op! Degene voor wie de ID-kaart bestemd is moet zelf meekomen bij het aanvragen én bij het ophalen.

  • Uw ID-kaart en alle paspoorten in uw bezit. Ook als ze zijn verlopen
  • Een recente pasfoto. Let op de eisen
  • Geld of een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag

Kinderen jonger dan 12 jaar moeten daarnaast meenemen:

  • Schriftelijke toestemming met handtekening van de gezaghouder(s): Verklaring toestemming aanvraag ID-kaart minderjarige. Wanneer een toestemmingsformulier voor een reisdocument voor een minderjarige wordt ingeleverd, moet hier de originele handtekening op staan van betrokkene(n). Dat wil zeggen dat wij geen scan of kopie accepteren
  • Originele identiteitsbewijzen van ouders die het gezag hebben / voogden

Prijs

Voor wie Prijs Geldig
0 - 17 jaar € 30,70 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 58,30 10 jaar
0 - 17 jaar (spoed) € 80,55 5 jaar
Vanaf 18 jaar (spoed) € 108,15 10 jaar

Hoe lang duurt de aanvraag?

  • Na 5 werkdagen kunt u de identiteitskaart persoonlijk, zonder afspraak, ophalen bij de receptie van het gemeentehuis
  • Heeft u uw identiteitskaart snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u de identiteitskaart vóór 14.00 aanvraagt, kunt u die de volgende werkdag vanaf 10.00 uur ophalen. Is de spoedaanvraag na 14.00 uur gedaan, dan kunt u de identiteitskaart na 2 werkdagen ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra

Kwijt of gestolen

Is uw identiteitskaart kwijt of gestolen? U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente. Dit is gratis en kan digitaal of op afspraak.

Geef de vermissing van uw paspoort of identiteitskaart zo snel mogelijk aan ons door. Dit is nodig om misbruik ervan te voorkomen.

Reizen met kinderen

Reist u met uw kinderen naar het buitenland? En heeft u een andere achternaam dan zij? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U heeft een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag heeft. U regelt het bij de Marechaussee.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek