Identiteitskaart

Voorbeeld van een identiteitskaartEen (nieuwe) identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente waar u woont. In Veldhoven kan dit op afspraak. U betaalt meteen bij de afspraak. U kunt de kaart zonder afspraak afhalen of laten bezorgen.

Afspraak maken

Let op!Wilt u dit product zonder afspraak aanvragen in het gemeentehuis? Dat kan in 2024 op donderdagochtenden tussen 9.00 en 11.00 uur. Kijk eerst goed wat u moet meenemen voor uw aanvraag. Meld u aan na binnenkomst bij de digitale aanmeldzuil. Houd rekening met een langere wachttijd, want er zijn waarschijnlijk wachtenden voor u. De wachttijd kan 30 tot 90 minuten zijn. Komt een ander moment beter uit en wilt u zeker zijn van een korte wachttijd? Maak dan een afspraak via de afspraakknop.

Meenemen

Let op: De persoon voor wie de identiteitskaart is, moet zelf meekomen (bij aanvragen én afhalen).

  • Al uw identiteitskaarten en paspoorten. Ook als ze niet meer geldig of buitenlands zijn.
  • Een pasfoto (maximaal 6 maanden oud). Lees eerst de eisen voor pasfoto’s.
  • Geld of een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag

Extra voor kinderen tot 12 jaar

Is de ID-kaart voor een kind tot 12 jaar? Dan moet het kind zelf mee naar het aanvragen én afhalen. Voor de aanvraag van een ID-kaart tot 12 jaar is nodig:

Let op: de handtekening op de ondertekende kopie van het identiteitsbewijs moet hetzelfde zijn als de handtekening die op het identiteitsbewijs staat. Plaats de handtekening ná het printen.

Kijk voor meer informatie over ouderlijk gezag op de website van de Rijksoverheid

Prijs

Voor wie Prijs Prijs bij spoed Geldig
0-17 jaar € 40,75 € 97,90 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 75,80 € 132,75 10 jaar

Bezorgen: € 4,95 extra.

Levertijd

  • Na 5 werkdagen kunt u de identiteitskaart persoonlijk, zonder afspraak, ophalen bij de receptie van het gemeentehuis
  • Heeft u uw identiteitskaart snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u de identiteitskaart vóór 14.00 aanvraagt, kunt u die de volgende werkdag vanaf 10.00 uur ophalen. Is de spoedaanvraag na 14.00 uur gedaan, dan kunt u de identiteitskaart na 2 werkdagen ophalen. Bij vermissing van uw identiteitskaart die afgegeven is in een gemeente buiten Veldhoven duurt de aanvraag langer. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra

Bezorgen 

U kunt de identiteitskaart thuis laten bezorgen. Of op een ander adres in Nederland (behalve de Waddeneilanden). U kunt dit regelen bij de afspraak op het gemeentehuis. Bezorgbedrijf Dynasure stuurt u een e-mail zodra de identiteitskaart klaar is. Als u geen e-mailadres hebt, belt het bedrijf u. Dan kunt u online of via de telefoon een bezorgafspraak maken. U kiest zelf een datum en tijd. Maakt u de bezorgafspraak voor 23.59 uur? Dan kan het bedrijf de identiteitskaart de volgende dag vanaf 08.00 uur bezorgen. Bij spoedlevering kunt u de identiteitskaart alleen afhalen. Bezorgen is dan niet mogelijk.

Kwijt of gestolen

Is uw identiteitskaart kwijt of gestolen? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. U kunt geen aangifte meer doen bij de politie. De gemeente heeft die taak overgenomen.

Geef de vermissing van uw paspoort of identiteitskaart zo snel mogelijk aan ons door. Dit is nodig om misbruik ervan te voorkomen.

Voorkom fraude met (een kopie van) uw paspoort

Geef nooit zomaar uw identiteitskaart af. Wil iemand een kopie maken? Vraag dan altijd waarom dit nodig is. Geeft u iemand een kopie? Lees wat u kunt doen om fraude met uw identiteitskaart te voorkomen op Rijksoverheid.nl

Reizen met kinderen

Reist u met een minderjarig kind (tot 18 jaar) naar het buitenland, dan heeft u toestemming nodig van alle gezaghebbenden (ouders, voogden). Soms hebt u nog extra documenten nodig. Meer informatie, advies op maat en het toestemmingsformulier vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek