Kluskar

De Veldhovense Kluskar helpt u energie te besparen. Of u nou huurt of een koopwoning hebt. Uw woning wordt gratis met kleine aanpassingen energiezuiniger gemaakt.

De Kluskar rijdt vanaf december 2023 door verschillende wijken. Hier informeren we de wijkbewoners over de Kluskar-actie door middel van borden, een Klushalte (een soort ‘bushalte’) en we bellen aan. De aanbellers gaan langs de deuren om meer informatie te geven en afspraken te maken.

Maakt u een afspraak? Dan komt een van onze vrijwillige energiecoaches bij u langs. Deze kijkt mee hoe u duurzamer kunt wonen. Soms zijn dat gedragstips en soms zijn dat kleine aanpassingen aan de woning. Als er kleine aanpassingen nodig zijn, kan er daarna een klusser langskomen. Deze brengt de kleine aanpassingen gratis aan in de woning! Denk hierbij aan LED-lampen, radiatorfolie en tochtstrips.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of lukt het niet om online een afspraak te maken? Neem dan contact op met onze helpdesk via telefoonnummer 06 209 489 12 (op werkdagen tussen 10.00 - 12.00 uur) of stuur een e-mail naar info@develdhovensekluskar.nl.

Bekijk de uitgebreide versie van deze video op YouTube: Uitleg Veldhovens Kluskar. U vindt daar ook de Engelse versie.

Liever persoonlijk contact?

Kom dan langs bij Veldwijzer: iedere maandag vanaf 18 december van 14:00-15:00 (uitgezonderd schoolvakanties).

Planning en buurten

We zijn gestart in de wijk d’Ekker en momenteel zijn we actief in Cobbeek/Centrum. Na de zomer verhuist de klushalte naar Zonderwijk!
In 2025 komt de Kluskar nog naar Zeelst, Meerveldhoven, Veldhoven Dorp en Heikant-West.

De Kluskar komt niet in alle wijken van Veldhoven langs. We gaan naar de wijken waarvan wij denken dat we het hardst nodig zijn. Woont u ergens anders of hebt u dringend hulp nodig? Benader ons dan via de helpdesk en we helpen u graag!

Samenwerkingspartners

De Veldhovense Kluskar is een samenwerking tussen gemeente Veldhoven, Swove, Cordaad, Veldhoven Duurzaam, ‘thuis, Woonbedrijf en Wooninc.

Het vrijwillige energieteam

De energiecoaches en -klussers zijn Veldhovenaren die zich vrijwillig inzetten om u te helpen energie te besparen. Ook interesse om vrijwilliger te worden? Kijk dan op de website van Veldhoven voor elkaar of neem contact op met de helpdesk:

T: 06 209 489 12 (op werkdagen tussen 10.00 - 12.00 uur).
E: info@develdhovensekluskar.nl.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek