Duurzaamheid

Aanmelden digitale nieuwsbrief Energietransitie Veldhoven

Samen met inwoners, bedrijven en organisaties wordt er hard gewerkt aan de Energietransitie in onze gemeente. Denk aan het opwekken van duurzame energie, het besparen van energie en het duurzaam verwarmen van alle gebouwen. Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte hoe we dit in onze gemeente gaan doen.

Aanmelden digitale nieuwsbrief Energietransitie Veldhoven


 • Biodiversiteit

  Er zijn bijna 2 miljoen verschillende dier- en plantensoorten op aarde. Elke soort heeft zijn eigen rol in zijn eigen leefomgeving. Alle verschillende soorten houden samen de natuur in evenwicht. Dit noemen we biodiversiteit. De wereld kan niet zonder biodiversiteit.

 • Circulaire economie

  De Rijksoverheid werkt samen met veel partners aan een duurzame economie voor de toekomst. Want de grondstoffen waarmee we allerlei producten maken, raken langzaam maar zeker op. We moeten daarom veel bewuster omgaan met die grondstoffen. In een circulaire economie bestaat geen afval en gebruiken we grondstoffen steeds opnieuw.

 • Energietransitie

  Samen moeten we ervoor zorgen dat de aarde niet verder opwarmt. En daarvoor moeten we overstappen op duurzame energiebronnen zoals zon en wind. Dat overstappen heet in vaktaal ‘energietransitie’.

 • Klimaatadaptatie

  We merken allemaal dat het weer in Nederland verandert. De belangrijkste zijn: hitte, droogte, meer neerslag en een hogere zeespiegel. Door ons hierop voor te bereiden, hebben we hier minder last van. En dat noemen we in vaktaal ‘klimaatadaptatie’.

 • Warmtescan

  In Veldhoven maken we plannen om minder energie te gebruiken. Maar we zijn ook al aan de slag. Sinds dit jaar onderzoeken we in ’t Look en in Heikant-Oost hoe inwoners hun woning kunnen verduurzamen. Daarom bieden we zo’n duizend huishoudens in die wijken een gratis warmtescan aan.

 • Warmtetransitie - Wonen zonder aardgas

  Veldhoven gaat net als de rest van Nederland stapsgewijs van het aardgas af. In het Klimaatakkoord staat dat we in 2050 op een duurzame manier verwarmen, douchen en koken. Deze warmtetransitie gaat u merken in uw woning. We informeren u over de stappen die we samen zetten om van het aardgas af te gaan.