Biodiversiteit

Er zijn bijna 2 miljoen verschillende dier- en plantensoorten op aarde. Elke soort heeft zijn eigen rol in zijn eigen leefomgeving. Alle verschillende soorten houden samen de natuur in evenwicht. Dit noemen we biodiversiteit. De wereld kan niet zonder biodiversiteit. Veldhoven heeft veel openbaar groen in straten, parken en bossen. We onderhouden al dat groen op een natuurvriendelijke manier. Want we willen zorgen voor een betere biodiversiteit: steeds meer soorten insecten, wilde bloemen, vogels en dieren.

Wat doet de gemeente?

  • We gebruiken alleen biologische bestrijdingsmiddelen. En dat doen we alleen als er een plaag is waarvan veel mensen last hebben, zoals van de processierups.
  • We doen mee aan het Ambitiestatement Duurzame Gronduitgifte van het platform Landbouw en Voedsel Brabant voor meer biodiversiteit en een betere kwaliteit van het (grond)water.
  • Soms moet er een stukje natuur verdwijnen. Bijvoorbeeld om plaats te maken voor nieuwe wegen of woningbouw. Want Veldhoven groeit en moet wel bereikbaar blijven. We leggen dan altijd op een andere plek nieuwe natuurgebiedjes aan, zoals bij de Poelenloop. 

Wat kunt u doen?

U kunt zelf meehelpen aan biodiversiteit. Zijn al die tegels in uw tuin echt nodig? Plant eens een boom of struik in uw tuin. Op de website van de stichting Steenbreek vindt u ideeën. Heeft u een garage? Misschien kunt u er een groen dak op maken. De Veldhovense stimuleringslening kan u daarbij helpen.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek