Circulaire economie

De Rijksoverheid werkt samen met veel partners aan een duurzame economie voor de toekomst. Want de grondstoffen waarmee we allerlei producten maken, raken langzaam maar zeker op. We moeten daarom veel bewuster omgaan met die grondstoffen. In een circulaire economie bestaat geen afval en gebruiken we grondstoffen steeds opnieuw.

De Rijksoverheid wil dat Nederland in 2050 helemaal circulair werkt. Reststoffen zien we dan niet meer als afval maar als grondstof voor nieuwe producten. Een circulaire economie biedt veel nieuwe kansen voor bedrijfsleven en werkgelegenheid.

Wat kunt u doen

Iedereen kan bijdragen aan een circulaire economie. Bijvoorbeeld door spullen niet te snel af te danken. En bent u er toch op uitgekeken? Breng nog goed bruikbare spullen dan naar de kringloopwinkel of verkoop ze weer. In de plaatselijke kringloopwinkel of via internet kunt u ook zelf spullen kopen die nog prima én goedkoop zijn.

Wat doet de gemeente

Gemeente Veldhoven heeft op bedrijventerrein Habraken 15 hectare gereserveerd voor circulaire bedrijvigheid. De gemeente wil daar een circulair bedrijvenpark voor de Brainportregio maken. Ondernemers zijn van harte welkom om hierover te komen praten. Kijk op de pagina van het  bedrijventerrein Habraken of neem contact op met onze adviseur en accountmanager Economische Zaken

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek