Laadpaal elektrische auto's

Heeft u een elektrische auto? Of gaat u er een kopen of leasen? U kunt een openbare laadpaal aanvragen bij onze vaste leverancier Vattenfall als:

 • u geen eigen oprit heeft
 • er geen openbare laadpaal binnen 300 meter van uw woning staat

Het plaatsen van een openbare laadpaal kost u niets. U betaalt natuurlijk wel voor het opladen van uw elektrische auto. Iedereen met een laadpas kan een openbare laadpaal gebruiken.

De nieuwe openbare laadpalen zijn geschikt voor het laden van 2 auto's tegelijk. Voor nu reserveren we per laadpaal 1 parkeerplaats voor het opladen van een elektrische auto.

Een openbare laadpaal aanvragen bij Vattenfall

Wat gebeurt er met uw aanvraag?

 • Samen met Vattenfall bepalen wij (de gemeente) of een openbare laadpaal mogelijk en nodig is
 • Zo ja, dan bepalen wij samen met Vattenfall waar de laadpaal precies komt. Het kan zijn dat u een stukje moet lopen tussen uw huis en de laadpaal
 • Wij volgen hierna een wettelijk vastgelegde aanpak. Officieel heet dit: het nemen van een verkeersbesluit. Daarmee regelen we dat 1 parkeerplaats bij de laadpaal voortaan alleen mag worden gebruikt tijdens het opladen van elektrische auto's 
 • Het verkeersbesluit zetten we in de krant en op onze website op de pagina Bekendmakingen. Zo kan iedereen het lezen
 • Straat- of buurtbewoners hebben een wettelijk recht om daarover hun mening te geven. Officieel heet dat: een zienswijze indienen bij de gemeente
 • Wij behandelen de ingediende zienswijze(n) en beslissen erover
  • Nemen wij de zienswijze over? Dan kan het zijn dat de laadpaal niet doorgaat op die plek
  • Nemen wij de zienswijze niet over? Dan kan de indiener van de zienswijze als hij dat wil nog in beroep gaan bij de rechtbank
 • Kan het plaatsen van de laadpaal definitief doorgaan? Dan zorgt Netbeheerder Enexis voor een netaansluiting
 • Vattenfall installeert daarna de laadpaal

Het kan wel 5 tot 6 maanden duren voor de laadpaal er staat. Dit komt door wettelijke regels en termijnen die gelden bij deze aanpak.

Netwerk van laadpalen in Veldhoven

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Elektrisch rijden past in de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (onderdeel van het klimaatakkoord). Daarom gaan we zorgen voor een netwerk van laadpalen in de Veldhovense wijken. Iedereen met een elektrische auto kan dan in de buurt van zijn/haar woning of werk de auto opladen. We gaan die laadpalen de komende jaren stap voor stap plaatsen. Het kan dus nog even duren voor er bij u in de buurt een laadpaal staat. Wilt u dit niet afwachten? Vraag er dan alvast een aan. Houd wel rekening met de voorwaarden: u heeft geen eigen oprit en er staat geen openbare laadpaal binnen 300 meter van uw woning. 

Vattenfall vaste leverancier

In 2020 won Vattenfall de aanbesteding van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Dit betekent dat alleen Vattenfall openbare laadpalen mag plaatsen in de gemeenten die meededen aan de aanbesteding. Veldhoven hoort daar bij. Andere aanbieders van openbare laadpalen krijgen hiervoor in Veldhoven dus geen toestemming.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek