Laadpaal elektrische auto's

Heeft u een elektrische auto of gaat u er binnenkort een kopen of leasen? U kunt een openbare laadpaal aanvragen bij onze vaste leverancier Vattenfall als:

 • U geen eigen oprit heeft en;
 • Er binnen 300 meter van uw woning geen openbare laadpaal staat.

Heeft u een parkeerplek op eigen terrein? Koop dan zelf een oplader. Geen eigen parkeerplek? U mag uw auto niet opladen met een kabel over het trottoir of de straat. Dat is niet veilig.

Levertijd

Houd er rekening mee dat het wel een half jaar kan duren voor de laadpaal er staat. Vraag een laadpaal dus op tijd aan.

Prijs

U kunt een openbare laadpaal gratis aanvragen.

Gebruik openbare laadpaal

U betaalt alleen de laadkosten van uw auto. Iedereen met een laadpas kan een openbare laadpaal gebruiken. Is de accu geladen? Dan moet u uw auto verplaatsen naar een 'gewone' parkeerplek. Zo kunnen andere elektrische auto's de laadpaal ook gebruiken. Dit voorkomt 'paalkleven' en een mogelijke bekeuring.

De nieuwe openbare laadpalen kunnen twee auto’s tegelijkertijd laden. Per laadpaal reserveren we tenminste één parkeerplaats voor het opladen van een elektrische auto.

Een openbare laadpaal aanvragen bij Vattenfall

Wat gebeurt er met uw aanvraag?

Samen met Vattenfall bepaalt de gemeente of een openbare laadpaal mogelijk en nodig is.

 • Zo ja, dan bepaalt de gemeente samen met Vattenfall waar de laadpaal precies komt. U kunt niet zelf een plek kiezen. Het kan dus zijn dat u een stukje moet lopen tussen uw huis en de laadpaal. We kijken daarbij naar:
  • of en waar andere laadpalen staan
  • of de grond van de gemeente is
  • of ander verkeer er last van heeft
  • of er straatmeubilair, openbaar groen of bomen in de weg staan
  • of er werk aan de weg gepland staat
  • of de afstand tussen de laadpaal en het elektriciteitsnet minder dan 25 meter is.
 • Dan nemen wij een officieel verkeersbesluit. Daarna is één parkeerplaats bij de laadpaal voortaan alleen voor het opladen van elektrische auto's.
 • Het verkeersbesluit is voor iedereen te lezen (in het Veldhovens Weekblad en op onze pagina Bekendmakingen). Bewoners in de omgeving krijgen een brief en kunnen reageren op het besluit. Zij kunnen schriftelijk een zienswijze opsturen naar het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 10101, 5500 GA in Veldhoven. Dat betekent dat ze hun mening over het besluit mogen geven.
 • Wij behandelen de zienswijze. Nemen we deze over? Dan kan het zijn dat de laadpaal niet op de voorgenomen plek komt. We gaan dan op zoek naar een andere plek.
 • Kan het plaatsen definitief doorgaan? Dan zorgt Enexis voor een netaansluiting en Vattenfall installeert de laadpaal. 

Laadpas

Wanneer u een auto wilt opladen, heeft u een laadpas nodig. U kunt hiervoor kiezen uit verschillende aanbieders. Deze vindt u online. 

Netwerk van laadpalen in Veldhoven

De gemeente Veldhoven laat een netwerk van laadpalen aanleggen. Dan kan iedereen zijn elektrische auto in de buurt van woning of werk opladen. Om te beginnen plaatst Vattenfall in Veldhoven 35 laadpalen. Dit gebeurt stap voor stap. Het kan dus even duren voor er bij u in de buurt een staat. Vattenfall plaatst dus ook laadpalen zonder dat iemand die aanvraagt. Wilt u dit niet afwachten? Vraag er dan een aan. Houd daarbij rekening met de voorwaarden.

Vattenfall enige leverancier

In 2020 won Vattenfall de aanbesteding van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Dit betekent dat alleen Vattenfall openbare laadpalen mag plaatsen in de gemeenten die meededen. Veldhoven hoort daar bij.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek