Openbare laadpaal elektrische auto's

Heeft u een elektrische auto of gaat u er binnenkort een kopen of leasen? Mogelijk heeft u recht op een openbare laadpaal in Veldhoven.

Voorwaarden

U kunt een openbare laadpaal aanvragen als u:

  • Geen eigen oprit heeft én;
  • Er binnen 300 meter van uw woning geen openbare laadpaal staat.

Heeft u een parkeerplek op eigen terrein? Koop dan zelf een oplader. Geen eigen parkeerplek? U mag uw auto niet opladen met een kabel over het trottoir of de straat. Dat is niet veilig.

Levertijd

Houd er rekening mee dat het vaak meer dan een half jaar duurt voor de openbare laadpaal er staat. Vraag een laadpaal dus op tijd aan.

Prijs

U kunt een openbare laadpaal gratis aanvragen.

Hoe vraagt u een openbare laadpaal aan?

Het contract met de huidige aanbieder loopt af. Daarom nemen wij tijdelijk uw aanvraag op. Dat doen wij tot aan het moment dat de nieuwe aanbieder start met het plaatsen van laadpalen. Zijn er ontwikkelingen? Dan delen wij dat op deze pagina.

Wilt u een openbare laadpaal aanvragen? Neem dan contact met ons op. Dat kan door te bellen naar het verkorte telefoonnummer 14 040 of door te e-mailen naar gemeente@veldhoven.nl.

Wat gebeurt er met uw aanvraag?

Wij nemen nieuwe aanvragen op tot de nieuwe aanbieder start met het plaatsen van laadpalen. We verwachten dat dit in de tweede helft van 2024 is.

Staat er in de buurt van uw woning al een openbare laadpaal? Dan kijken we naar het verbruik van deze laadpaal.

  • Bij een hoog verbruik proberen we een extra openbare laadpaal bij te plaatsen.
  • Is het verbruik niet hoog genoeg? Dan vragen we u een bestaande laadpaal te gebruiken.

In sommige woongebieden is nog geen openbare laadpaal beschikbaar. Daar bepalen wij een voorlopige locatie. In veel gevallen is al wel gekeken waar een eerste laadpaal kan komen. De informatie dat iemand ook daadwerkelijk een nieuwe laadpaal gaat gebruiken, delen wij met de nieuwe aanbieder. Dit wordt dan meegenomen in de volgorde van aanleggen.

Gebruik openbare laadpaal

U betaalt alleen de laadkosten van uw auto. Iedereen met een laadpas kan een openbare laadpaal gebruiken.

  • Is de accu geladen? Dan moet u uw auto verplaatsen naar een 'gewone' parkeerplek. Zo kunnen andere elektrische auto's de laadpaal ook gebruiken. Dit voorkomt 'paalkleven' en een mogelijke bekeuring.
  • De nieuwe openbare laadpalen kunnen twee auto’s tegelijkertijd laden. Per laadpaal reserveren we tenminste één parkeerplaats voor het opladen van een elektrische auto.

Laadpas

Wanneer u een auto wilt opladen, heeft u een laadpas nodig. U kunt hiervoor kiezen uit verschillende aanbieders. Deze vindt u op internet.

Verbruik laadpalen controleren

De afgelopen jaren is er in Veldhoven een basisnetwerk van laadpalen aangelegd. Daarmee kunnen steeds meer mensen hun elektrische auto in de buurt van hun woning, werk of tijdens de vrije tijdsbesteding opladen.

Binnen 300 meter van woningen staan vaak al een of meerdere openbare laadpalen. Hierdoor verdwijnt langzaam de noodzaak voor inwoners om een laadpaal aan te vragen. We kijken daarnaast regelmatig naar het verbruik van laadpalen. Blijkt uit de gegevens dat er veel elektriciteit wordt geladen? Dan plaatsen we een extra laadpaal. Ook kijken we voor het reserveren van een tweede parkeerplaats bij laadpalen ook naar het verbruik van de laadpaal.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek