Leerlingenvervoer

Kan een kind niet zelfstandig naar school door ziekte of handicap? Of kan het niet worden gehaald of gebracht? Onder voorwaarden zorgt de gemeente voor vervoer.

Voorwaarden

De voorwaarden voor leerlingenvervoer staan in de Verordening sociaal domein Veldhoven.

Aanvragen

Ouders en verzorgers kunnen leerlingenvervoer online aanvragen of veranderen. Dit kan via de groene knop hieronder. U komt dan op de website van PTRM Vervoersmanagement Online. Bezoekt u deze website voor de eerste keer? Dan moet u eerst toegang aanvragen. Daarna kunt u een account aanmaken.

Leerlingenvervoer aanvragen of wijzigen

Toelaatbaarheidsverklaring

Gaat uw kind naar een cluster 3 of een cluster 4 school? Dan moet u een toelaatbaarheidsverklaring van het samenwerkingsverband meesturen met de aanvraag. Heeft u deze verklaring in het huidige schooljaar al toegestuurd? Én is deze verklaring nog geldig? Dan hoeft dat niet.

Account aanmaken voor aanvraag

Ouders en verzorgers hebben een account nodig om leerlingenvervoer online aan te vragen of te veranderen. Volg de volgende stappen om een account aan te maken:

 • Ga naar de website vo.ptrm.nl en klik op ‘aanvragen inlog’.
 • Voer uw e-mailadres en de gevraagde gegevens in. Klik op ‘verzend gegevens’.
 • U ontvangt dan een e-mail om uw aanmelding te bevestigen. Klik daarvoor op de link.
 • U krijgt vervolgens een e-mail met een tijdelijk wachtwoord.

De eerste keer logt u in met het tijdelijke wachtwoord. U kunt het tijdelijke wachtwoord veranderen in een wachtwoord naar uw keuze. Deze gebruikt u vervolgens om in te loggen.

Leerling toevoegen aan account

Als u inlogt, ziet u in het hoofdmenu de optie ‘leerling toevoegen’. Met daarbij de vraag: maakt het kind gebruik van leerlingenvervoer?

 • Is het antwoord 'nee'? Dan moet u vervolgens alle gevraagde gegevens invoeren.
 • Is het antwoord 'ja'? Dan vult u alleen de volgende gegevens in:
  • uw Burgerservicenummer;
  • het leerlingnummer;
  • de geboortedatum van het kind;
  • uw relatie tot de leerling (of u ouder, verzorger of voogd bent).

Aanvraag afmaken

 • Heeft u de gegevens ingevoerd? Druk dan op aanvragen.

U krijgt daarna de melding dat de aanvraag voor het koppelen van de leerling naar de gemeente is verzonden. Ook krijgt u nog een e-mail ter bevestiging van uw toegangsverzoek.

De gemeente ontvangt uw toegangsverzoek en controleert of u de gegevens van de leerling mag inzien. U ontvangt binnen 3 werkdagen een reactie per e-mail. Na akkoord kunt u leerlingenvervoer aanvragen of wijzigen.

Hulp bij de aanvraag

Een handleiding over het aanvragen van leerlingenvervoer staat op de website van PTRM Vervoersmanagement Online: vo.ptrm.nl. U moet ingelogd zijn om bij de handleiding te kunnen.

 • Heeft u vragen over de werking van PTRM Vervoersmanagement Online? U kunt die mailen naar vraagbaak@ptrm.nl.
 • Kunt u leerlingenvervoer niet online regelen? Bel Trafficon via telefoonnummer 040 - 258 4447.

Hoe lang de behandeling duurt

U krijgt e-mail als u de aanvraag heeft ingediend. Daarna krijgt u binnen 8 weken een brief met de beslissing. Die brief krijgt u per post thuisgestuurd.

Contact

Heeft u vragen over een nieuwe aanvraag, declaraties, veranderingen, ziekmeldingen of betermeldingen? Of heeft u een klacht? Neem dan contact op met Trafficon. Dat kan:

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek