Bomen voor vergroening Brainportregio

Dinsdag 9 april 2024

De Brainport Eindhoven-regio krijgt er de komende jaren 455.000 bomen bij dankzij een nieuwe samenwerking tussen ASML en de stichting Trees for All. Donderdag 4 april plantten wethouder Mariëlle Giesbertz, Stef Röell (Trees for All) en Marjolein de Hooge (ASML) de eerste boom in het Vogelzangpark en gaven hiermee het startschot voor dit project.

In drie jaar tijd wordt ongeveer 155 hectare bos aangelegd om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving en het uitbreiden van de natuur in de regio. In Veldhoven komen 4000 bomen. Deze bomen zijn symbolisch bij elkaar gefietst door medewerkers van ASML. Trees for All zorgt voor het planten van de juiste bomen op de juiste plaats.

Wethouder Mariëlle Giesbertz:

“We juichen als gemeente het initiatief van ASML van harte toe! Met de klimaatverandering is het voor de leefbaarheid belangrijker dan ooit om te vergroenen. Bomen zijn daarbij onmisbaar. Ze houden regenwater vast, leveren zuurstof, halen CO2 uit de lucht en bieden bescherming tegen hitte. Ik geef, met het planten van deze eerste boom, dan ook graag het startschot voor het planten van nog eens 4.000 bomen in onze gemeente. En dat deze bomenactie ook nog eens het gebruik van de fiets stimuleert, maakt het een extra goed initiatief”.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek