De Veldhovense Kluskar komt naar je toe!

Maandag 6 mei 2024

Het vrijwilligersteam achter de Veldhovense Kluskar heeft als doel om Velhovenaren te helpen met energie besparen en verduurzamen. Onze energiecoaches komen bij de mensen thuis om samen het huis door te lopen en te bekijken waar mogelijkheden liggen om te besparen. Dit kan zowel met tips die het gedrag beïnvloeden als met kleine energiebesparende maatregelen.

Daarvoor komt er een klusser met een kluskar vol materiaal om bijvoorbeeld radiatorfolie en tochtstrips te plaatsen, buizen te isoleren of lampen te vervangen door energiezuinige LED-lampen.

Energiecoach

Kleine maatregelen kunnen zomaar verschil maken op de energierekening en het woonplezier vergroten. Dit project kunnen we niet uitvoeren zonder een fijne groep vrijwilligers. Eén van hen is Lucia, zij is energiecoach.
Lucia: “De essentie is bewust worden van je gedrag en het effect daarvan op het energiegebruik. Door simpelweg het huis te ‘doorlopen’ kom je alle belangrijke energieslurpers tegen.”

Vrijwilligers

Lucia geeft aan dat het gesprek bij bewoners thuis het zo leuk maakt om vrijwilliger te zijn bij de Veldhovense Kluskar. “Iedere keer kom je weer andere vragen/problemen tegen. Voor mij is het sociale aspect het mooist.” Het mooie is ook dat we op deze manier achter veel voordeuren mogen komen en zo mensen ook kunnen wijzen op mogelijke hulp en ondersteuning indien nodig.
Lucia heeft een duidelijke boodschap voor mensen die wellicht interesse hebben om ook vrijwilliger te worden bij de Kluskar: “Vind je het leuk om met mensen om te gaan en bij hen thuis het gesprek aan te gaan over energie en duurzaamheid? Dan is energiecoach/klusser een boeiende activiteit. We hebben een gezellig team. En vrouwen zijn meer dan welkom!!”

Interesse?

Mocht je enthousiast zijn geworden door het verhaal van Lucia dan ben je van harte welkom om eens te komen praten of een keertje mee te lopen met een coach of klusser. Neem contact op met Hannah van Duivenbode van Cordaad, via hannahvanduivenbode@cordaadwelzijn.nl of bel 06 57 98 96 86.

Kijk onderstaande video waarin onder andere Lucia verteld over haar rol als vrijwilliger bij de Veldhovense Kluskar.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek