Zonnedak de Hoeve levert stroom!

Donderdag 30 mei 2024

Alle beschikbare KempenStroomDelen zijn begin mei verkocht. Op vrijdag 17 mei is Zonnedak de Hoeve aangesloten op het electriciteitsnet. Op zaterdag 15 juni wordt Zonnedak de Hoeve feestelijk geopend.

De afgelopen maand is er hard gewerkt aan Zonnedak de Hoeve! Begin mei waren alle beschikbare KempenStroomDelen verkocht, dat waren er 3090. Ruim de helft van de 304 leden van KempenStroom heeft deelgenomen aan dit eerste project. We verwachten een jaarlijkse opbrengst van 286 MWh. Dit staat gelijk aan het stroomverbruik van ongeveer 100 huishoudens.

Feestelijke opening

Op zaterdag 15 juni wordt Zonnedak de Hoeve feestelijk geopend door de wethouder van Duurzaamheid Mariëlle Giesbertz.
Het volgende project van KempenStroom wordt Zonnepark Kriekampen in Oirschot. Dit is een zonnepark dat we opzetten in samenwerking met TPSolar, een projectontwikkelaar van zonneparken. Het gaat om een zonnepark van circa 19 hectare, met een geschatte opbrengst van 22 GWh per jaar. In het najaar van 2024 gaan we beginnen met de uitgifte van KempenStroomDelen voor dit project. Dat worden heel veel KempenStroomDelen, en iedereen mag meedoen!

Voor meer informatie: zie www.kempenstroom.nl.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek