Oplaadpaal elektrische auto's

Heeft u een elektrische auto of gaat u er een aanschaffen? U kunt een openbare laadpaal aanvragen bij Vattenfall, onze vaste leverancier, als:

  • u geen eigen oprit heeft
  • u geen openbare laadpaal binnen 300 meter van uw woning heeft

Een openbare laadpaal aanvragen bij Vattenfall

Wat gebeurt er vervolgens met uw aanvraag?

  1. U heeft een openbare laadpaal aangevraagd bij Vattenfall
  2. Vattenfall beoordeelt uw aanvraag op basis van aanwezige (openbare) oplaadpunten bij u in de buurt, en het gebruik van deze oplaadpalen.
  3. Bij akkoord van uw aanvraag gaat Vattenfall, samen met de gemeente Veldhoven, de exacte locatie van de oplaadpaal vaststellen. De oplaadpalen zijn geschikt voor het laden van 2 auto’s tegelijkertijd. Vooralsnog wordt er 1 parkeerplaats gereserveerd voor het opladen van een elektrische auto.
  4. Gemeente Veldhoven stelt het verkeersbesluit op en publiceert het om de parkeerplaats aan te merken voor het laden van een elektrisch voertuig. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen en een beroep in te stellen tegen het verkeersbesluit. De parkeerplaats mag namelijk alleen worden gebruikt tijdens het laden van een elektrisch voertuig.
  5. Vanaf het moment dat u uw aanvraag indient, kan het tot 3 maanden duren voor de laadpaal wordt geplaatst (door wettelijke termijnen voor het nemen van een verkeersbesluit en mogelijk ingediende zienswijzen en ingestelde beroepen).
  6. Iedereen met een laadpas kan een openbare oplaadpaal gebruiken. Hiervoor betaalt u het tarief dat u met de aanbieder van uw oplaadpas heeft afgesproken.

Apps voor vinden oplaadpalen

Voor het vinden van oplaadpalen in Nederland zijn er verschillende Apps beschikbaar, zoals de App ‘Vattenfall InCharge’. Daarin staan ook alle oplaadpalen in Veldhoven.

Elektrisch rijden neemt toe

Het gebruik van de elektrische auto neemt toe en het plaatsen van een laadpaal bij elke woning (zonder eigen oprit) is niet wenselijk. Gemeente Veldhoven plaatst pro-actief oplaadpalen in de openbare ruimte zodat binnen de gemeente een dekkend netwerk van oplaadpalen ontstaat. Iedere e-rijder heeft dan de mogelijkheid om in de omgeving van zijn/haar woning of werk de auto op te laden.

Vattenfall vaste leverancier

In 2017 won de bedrijvencombinatie Nuon-Heijmans de aanbesteding van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Hiermee hebben zij het exclusieve recht gekregen om in de deelnemende gemeenten in deze provincies openbare laadpalen te plaatsen. Andere aanbieders van openbare laadpalen krijgen dus geen toestemming in deze gemeenten. In 2019 ging Nuon verder onder de naam Vattenfall’.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek