Oplaadpaal elektrische auto's

Heeft u een elektrische auto of gaat u er een aanschaffen? U kunt een openbare laadpaal aanvragen bij Nuon, onze vaste leverancier, als:

  • u geen eigen oprit heeft
  • u geen openbare laadpaal binnen 300 meter van uw woning heeft

Een openbare laadpaal aanvragen bij Nuon

Wat gebeurt er vervolgens met uw aanvraag?

  1. U heeft een openbare laadpaal aangevraagd bij Nuon
  2. Nuon beoordeelt uw aanvraag op basis van aanwezige (openbare) oplaadpunten bij u in de buurt, en het gebruik van deze oplaadpalen.
  3. Bij akkoord van uw aanvraag gaat Nuon, samen met de gemeente Veldhoven, de exacte locatie van de oplaadpaal vaststellen. De oplaadpalen zijn geschikt voor het laden van 2 auto’s tegelijkertijd. Vooralsnog wordt er één parkeerplaats gereserveerd voor het opladen van een elektrische auto.
  4. Gemeente Veldhoven stelt het verkeersbesluit op en publiceert het om de parkeerplaats aan te merken voor het laden van een elektrisch voertuig. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen en een beroep in te stellen tegen het verkeersbesluit. De parkeerplaats mag namelijk alleen worden gebruikt tijdens het laden van een elektrisch voertuig.
  5. Vanaf het moment dat u uw aanvraag indient, kan het tot 3 maanden duren voor de laadpaal wordt geplaatst (door wettelijke termijnen voor het nemen van een verkeersbesluit en mogelijk ingediende zienswijzen en ingestelde beroepen).
  6. Iedereen met een laadpas kan een openbare oplaadpaal gebruiken. Hiervoor betaalt u het tarief dat u met de aanbieder van uw oplaadpas heeft afgesproken.

Elektrisch rijden neemt toe

Het gebruik van de elektrische auto neemt toe en het plaatsen van een laadpaal bij elke woning (zonder eigen oprit) is niet wenselijk. Daarom wil gemeente Veldhoven grotere parkeerterreinen geschikt maken om meerdere elektrische voertuigen op te laden, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om hier gebruik van te maken. 

Nuon vaste leverancier

In 2017 won de bedrijvencombinatie Nuon-Heijmans de aanbesteding van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Hiermee hebben zij het exclusieve recht gekregen om in deze provincies openbare laadpalen te plaatsen. Andere aanbieders van openbare laadpalen krijgen dus geen toestemming.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek