Paspoort

Een paspoort vraagt u op afspraak aan bij de gemeente. U kunt uw paspoort 5 werkdagen na de aanvraag persoonlijk, zonder afspraak ophalen. U betaalt het paspoort bij de aanvraag.

Afspraak maken

Let op!Het is erg druk. Veel mensen vragen nu een reisdocument, paspoort of ID-kaart aan. We hebben extra afspraakmogelijkheden ingezet. Toch is het mogelijk dat u langer moet wachten dan u gewend bent. Excuses voor het mogelijke ongemak en dank voor uw begrip.

Meenemen

Let op!Let op! Degene voor wie het paspoort bestemd is moet zelf meekomen bij het aanvragen én bij het ophalen.

  • Uw ID-kaart en alle paspoorten in uw bezit. Ook als ze zijn verlopen
  • Een recente pasfoto. Let op de eisen
  • Geld of een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag

Kinderen jonger dan 18 jaar moeten daarnaast meenemen:

  • Schriftelijke toestemming met handtekening van al de gezaghouder(s): Verklaring toestemming aanvraag paspoort minderjarige. Wanneer een toestemmingsformulier voor een reisdocument voor een minderjarige wordt ingeleverd, moet hier de originele handtekening op staan van de betrokkene(n). Dat wil zeggen dat wij geen scan of kopie accepteren
  • Originele identiteitsbewijzen van ouders/voogden die het gezag hebben.

Prijs

Voor wie Prijs Geldigheidsduur
0 - 17 jaar € 56,55 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 74,75 10 jaar
0 - 17 jaar (spoed) € 107,45 5 jaar
Vanaf 18 jaar (spoed) € 125,65 10 jaar

Bezorgen reisdocument/rijbewijs

U kunt met ingang van 4 januari 2021 uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs laten bezorgen. U maakt de keuze voor het laten bezorgen bij de aanvraag van het document op het gemeentehuis. U krijgt na de aanvraag een e-mail van bezorgbedrijf Dynasure, waarin u een bezorgmoment kunt kiezen. Als u dat voor 23.59 uur doet, kan het document de volgende ochtend vanaf 08.00 uur bezorgd worden. Als u geen e-mailadres heeft, wordt u gebeld om een bezorgmoment in te plannen. Als u gebruik wilt maken van deze service betaalt u € 6,95.

Hoe lang duurt de aanvraag?

  • Na 5 werkdagen kunt u het paspoort ophalen bij de receptie van het gemeentehuis
  • Heeft u uw paspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u het paspoort vóór 14.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag vanaf 10.00 uur ophalen. Is de spoedaanvraag na 14.00 uur gedaan, dan kunt u het paspoort na 2 werkdagen ophalen. Bij vermissing van uw paspoort dat afgegeven is in een gemeente buiten Veldhoven, duurt de aanvraag langer. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra

Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente. Dit kan digitaal of op afspraak.

Geef de vermissing van uw paspoort of identiteitskaart zo snel mogelijk aan ons door. Dit is nodig om misbruik ervan te voorkomen.

Reizen met kinderen

Reist u met een minderjarig kind (tot 18 jaar) naar het buitenland, dan heeft u toestemming nodig van alle gezaghebbenden en/of aanvullende documenten. Meer informatie, advies op maat en het toestemmingsformulier vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek