Paspoort

Voorbeeld van voorkant paspoortEen (nieuw) paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente waar u woont. In Veldhoven kan dit op afspraak. U betaalt meteen bij de afspraak. Als het klaar is, kunt u het paspoort zelf zonder afspraak afhalen of laten bezorgen.

Afspraak maken

Let op!Wilt u dit product zonder afspraak aanvragen in het gemeentehuis? Dat kan in 2024 op donderdagochtenden tussen 9.00 en 11.00 uur. Kijk eerst goed wat u moet meenemen voor uw aanvraag. Meld u aan na binnenkomst bij de digitale aanmeldzuil. Houd rekening met een langere wachttijd, want er zijn waarschijnlijk wachtenden voor u. De wachttijd kan 30 tot 90 minuten zijn. Komt een ander moment beter uit en wilt u zeker zijn van een korte wachttijd? Maak dan een afspraak via de afspraakknop.

Meenemen

  • Degene voor wie het paspoort bestemd is moet zelf meekomen bij het aanvragen én bij het ophalen.
  • Al uw identiteitskaarten en paspoorten. Ook als ze niet meer geldig of buitenlands zijn.
  • Een pasfoto (maximaal 6 maanden oud). Lees eerst de eisen voor pasfoto’s. U kunt geen pasfoto laten maken bij de gemeente.
  • Geld of een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag

Extra voor kinderen tot 18 jaar

Is het paspoort voor een kind of jongere tot 18 jaar? Dan moet het kind zelf mee naar het aanvragen én afhalen. Zij mogen ook zelf een aanvraag doen. Voor de aanvraag van een paspoort tot 18 jaar is nodig:

Let op: de handtekening op de ondertekende kopie van het identiteitsbewijs moet hetzelfde zijn als de handtekening die op het identiteitsbewijs staat. Plaats de handtekening ná het printen.

Kijk voor meer informatie over ouderlijk gezag op de website van de Rijksoverheid

Prijs

Voor wie Prijs Prijs bij spoed Geldig
0-17 jaar € 63,40 € 120,35 5 jaar
Vanaf 18 jaar € 83,85 € 140,80 10 jaar

Bezorgen: € 4,95 extra.

Bezorgen 

U kunt de identiteitskaart thuis laten bezorgen. Of op een ander adres in Nederland (behalve de Waddeneilanden). U kunt dit regelen bij de afspraak op het gemeentehuis. Bezorgbedrijf Dynasure stuurt u een e-mail zodra de identiteitskaart klaar is. Als u geen e-mailadres hebt, belt het bedrijf u. Dan kunt u online of via de telefoon een bezorgafspraak maken. U kiest zelf een datum en tijd. Maakt u de bezorgafspraak voor 23.59 uur? Dan kan het bedrijf de identiteitskaart de volgende dag vanaf 08.00 uur bezorgen. Bij spoedlevering kunt u de identiteitskaart alleen afhalen. Bezorgen is dan niet mogelijk.

Levertijd

  • U kunt uw paspoort na 5 werkdagen afhalen bij de receptie van het gemeentehuis
  • Heeft u uw paspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u het paspoort vóór 14.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag vanaf 10.00 uur ophalen. Is de spoedaanvraag na 14.00 uur gedaan, dan kunt u het paspoort na 2 werkdagen ophalen. Bij vermissing van uw paspoort dat afgegeven is in een gemeente buiten Veldhoven, duurt de aanvraag langer. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra

Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. U kunt geen aangifte meer doen bij de politie. De gemeente heeft die taak overgenomen.

Geef de vermissing van uw paspoort of identiteitskaart zo snel mogelijk aan ons door. Dit is nodig om misbruik ervan te voorkomen.

Voorkom fraude met (een kopie van) uw paspoort

Geef nooit zomaar uw paspoort af. Wil iemand een kopie maken? Vraag dan altijd waarom dit nodig is. Geeft u iemand een kopie? Lees wat u kunt doen om fraude met uw paspoort te voorkomen op Rijksoverheid.nl.

Reizen met kinderen

Reist u met een minderjarig kind (tot 18 jaar) naar het buitenland, dan heeft u toestemming nodig van alle gezaghebbenden (ouders, voogden). Soms hebt u nog extra documenten nodig. Meer informatie, advies op maat en het toestemmingsformulier vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek