Registratie levenloos geboren kind in BRP

U kunt uw levenloos geboren kindje laten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit doet u in de gemeente waar u woont. Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje geboren is. En ook niet hoe lang geleden dat was. Het kindje wordt opgenomen op de persoonslijst van de ouder die dit verzoekt.

Voorwaarden voor registratie in de BRP

  • Het is niet verplicht om uw kindje bij uw persoonsgegevens te laten opnemen. U kiest zelf of u dit wilt
  • U kunt uw keuze altijd weer wijzigen
  • De keuze is persoonlijk. U doet voor uzelf een verzoek om uw kindje toe te voegen aan uw persoonsgegevens. Wil de andere ouder dit ook? Dan moet hij of zij zelf ook een verzoek doen
  • Het verzoek moet schriftelijk worden gedaan
  • U moet op het moment van het verzoek in Nederland wonen of gaan wonen.

Heeft uw kind na de geboorte kortere of langere tijd geleefd, maar is uw kind overleden vóór 1 oktober 1994 of voordat u zelf stond geregistreerd in de BRP? Dan kunt u sinds 1 januari 2022 ook een verzoek tot registratie doen van uw kind.

De gegevens over uw kind zijn alleen voor u zichtbaar (bijvoorbeeld via MijnOverheid). En voor de ambtenaar burgerzaken.

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid kunt u meer informatie vinden over wat u moet doen om uw levenloos geboren kind te registreren in de Basisregistratie Personen (BRP).

Verzoek indienen

U kunt uw verzoek op 2 manieren doen:

  1. Maak een afspraak om uw verzoek aan de balie te doen. Kies voor ‘Registratie levenloos geboren kind’. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de afspraak.
  2. Vul (ieder) het formulier Verzoek tot opnemen kind op persoonslijst (PDF, 93.4 kB) in. Stuur het samen met een kopie van uw identiteitsbewijs op naar:

Gemeente Veldhoven
T.a.v. Burgerzaken
Postbus 10101 
5500 GA Veldhoven

U ontvangt een bevestiging als de gegevens zijn verwerkt.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek