Verstopping riool melden

Riool verstopt? Controleer het ontstoppingsputje op de erfgrens en kijk bij wie de verstopping zit. Ontstop zelf het riool of schakel een ontstoppingsbedrijf in. Bel bij een verstopping op gemeentegrond altijd de gemeente. 

Prijs

  • Verstopping op eigen terrein? U betaalt zelf de kosten
  • Verstopping in de gemeentegrond? De kosten zijn voor de gemeente.

Let op!Let op: wij vergoeden alleen de kosten als wij zelf op locatie de oorzaak kunnen vaststellen. Het ingeschakelde ontstoppingsbedrijf moet hierbij aanwezig zijn. Bel dus altijd de gemeente (24 uur per dag) op 14 040.

Wat te doen bij een verstopt riool

  • Als eerste stap: open het controleputje. Dit ligt ongeveer 0,5 meter van de perceelgrens op een diepte van ongeveer 70 cm. Op de bouwtekening van uw woning is aangegeven waar het putje precies zit. De gemeente heeft van veel woningen ook tekeningen, u kunt tijdens openingstijden bellen om een tekening op te vragen
  • Is het ontstoppingsputje of de leiding (bijna) droog: de verstopping zit in de huisaansluiting van uw eigen woning. Staat het ontstoppingsputje of de leiding vol water: het gemeentedeel is verstopt. In beide gevallen schakelt u zelf een ontstoppingsbedrijf in. Het bedrijf moet met een camera-inspectie vaststellen wat de verstopping veroorzaakt. Buiten openingstijden kan het bedrijf de camera-inspectie ook vanuit binnen doen. 
  • Als de verstopping op gemeentegrond zit, bel direct met de gemeente via het verkorte telefoonnummer 14 040 (24 uur per dag bereikbaar). Wij komen dan snel kijken en stellen samen met het door u ingeschakelde bedrijf vast wat er aan de hand is en wie verantwoordelijk is. Het ontstoppingsbedrijf moet dus op locatie blijven tot wij aanwezig zijn. We streven er naar om binnen 1 uur aanwezig te zijn. 
  • Na beoordeling van de gemeente kunnen de werkzaamheden starten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek