Vrijwilligers

Wilt u als vrijwilliger aan de slag of zoekt u juist hulp van een vrijwilliger? In Veldhoven zijn hier veel mogelijkheden voor. Doet u de werkzaamheden in organisatorisch verband, dan bent u automatisch verzekerd.

Vrijwilligerswerk

U vindt informatie over vrijwilligerswerk in Veldhoven:

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Uw vrijwilligersorganisatie werkt met kwetsbare mensen? Dan kunnen uw vrijwilligers in aanmerking komen voor een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). U kunt meer informatie vinden op de website www.gratisvog.nl. Wilt u meer informatie over veiligheid en vrijwilligerswerk, neem dan contact op met gemeente Veldhoven via telefoonnummer 14 040, of kijk op de website van Cordaad Vrijwilligersbureau.

Vrijwilligersverzekering

Gemeente Veldhoven zorgt ervoor dat u als vrijwilliger verzekerd bent voor de risico's van vrijwilligerswerk. Doet u onverplicht en onbetaald werkzaamheden voor anderen en/of de samenleving, bijvoorbeeld bij een vrijwilligersorganisatie, buurtpreventieteam of wijkplatform? Of bent u mantelzorger en aangesloten bij het Steunpunt Mantelzorg? Dan bent u automatisch verzekerd onder de Vrijwilligerspolis.

  • Voor alle informatie over de vrijwilligerspolis: Vrijwilligersnet Nederland
  • Bij calamiteiten kunt u 24 uur per dag bellen naar (06) 20 88 09 57

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek