Woning huren

Zoekt u een huurwoning in Veldhoven? U kunt er een vinden via de woningcorporaties. Of via commerciële verhuurders. De gemeente Veldhoven verhuurt zelf geen woningen. Met het woord woning bedoelen we huizen en appartementen.

Woningcorporaties

Woningcorporaties verhuren goedkope en betaalbare huurwoningen. Ook verhuren zij (tijdelijke) woningen aan mensen die met spoed woonruimte zoeken. In Veldhoven zijn er zo’n 4.500 sociale huurwoningen, verhuurd door:

Commerciële aanbieders

Commerciële aanbieders verhuren middeldure en dure woningen. Ook kunt u contact opnemen met makelaars die in Veldhoven woningen verhuren. 

Wooniezie

De woningcorporaties in deze regio werken samen via www.wooniezie.nl. Schrijft u zich in op deze website? Dan kunt u reageren op huurwoningen van bijna alle woningcorporaties in de regio Zuidoost-Brabant. ‘thuis en Wooninc. verhuren rechtstreeks via Wooniezie. Vrijkomende woningen van Woonbedrijf ziet u ook op Wooniezie. Maar wilt u een woning van Woonbedrijf huren? Dan moet u zich eerst apart inschrijven bij Woonbedrijf.

Wilt u zich inschrijven voor een sociale huurwoning of wilt u meer weten over een urgentieaanvraag? Kijk op www.wooniezie.nl of neem contact op met een van de woningcorporaties.

Tijdelijke sociale huurwoningen

De woningcorporaties hebben in Veldhoven 4 (tijdelijke) plekken en panden voor spoedzoekers. Dat zijn mensen die snel een betaalbare huurwoning zoeken, maar weinig kans hebben om er een te vinden. Bijvoorbeeld omdat zij geen of te weinig inschrijftijd hebben. Zoals:

  • Iemand die vanuit Friesland naar Veldhoven moet verhuizen door een nieuwe baan
  • Iemand die door een verbroken relatie snel ergens anders moet gaan wonen

Zij krijgen een tijdelijk huurcontract van maximaal 2 jaar. In de tussentijd kunnen ze dan op zoek naar een definitieve plek om te wonen.

Locaties

Op deze 4 plekken komen regelmatig tijdelijke woningen vrij. U moet hiervoor contact opnemen met de corporatie die tijdelijke woningen verhuurt.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek