Woning huren

Zoekt u een huurwoning in Veldhoven? Dan kunt u terecht bij de woningcorporaties, die zich richten op goedkope en betaalbare huurwoningen. Ook zijn er (tijdelijke) huizen voor mensen die urgent een woning nodig hebben.

Woningcorporaties

In Veldhoven zijn er zo’n 4.500 sociale huurwoningen, verhuurd door 3 corporaties: ‘thuis, Woonbedrijf en Wooninc. De woningcorporaties in de regio werken samen via het webportaal www.wooniezie.nl. Via een inschrijving op dit portaal krijgt u toegang tot woningen van vrijwel alle regionale corporaties. ‘thuis en Wooninc. verhuren rechtstreeks via Wooniezie. Vrijkomende woningen van Woonbedrijf zijn ook zichtbaar op Wooniezie, maar om te reageren moet u zich apart inschrijven bij Woonbedrijf.

Wilt u zich inschrijven voor een sociale huurwoning of wilt u meer weten over een urgentieaanvraag? Kijk op Wooniezie, of neem contact op met een van de woningcorporaties:

Daarnaast bieden diverse commerciële partijen huurwoningen aan in het middeldure en dure segment.

Ook kunt u in Veldhoven actieve makelaars benaderen.

Tijdelijke sociale huurwoningen

De woningcorporaties hebben in Veldhoven een aantal (tijdelijke) locaties en panden voor het huisvesten van mensen die met spoed een woning nodig hebben. Bijvoorbeeld jongeren, alleenstaanden, statushouders en overige spoedzoekers. Meer informatie vindt u op de websites van de woningcorporaties en Wooniezie.

Locaties

De locaties en panden verminderen de druk op de woningmarkt. Op 3 locaties zijn alle woningen bewoond, de 4e locatie is nog in aanbouw. Op deze locaties komen regelmatig woningen vrij. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u contact opnemen met de corporatie.

  • Blaarthemseweg (bewoond), verhuurd door Woonbedrijf
  • Djept (bewoond), verhuurd door Wooninc
  • Hoogackers (bewoond): verhuur via Wooniezie, verhuurd door ‘thuis
  • Bosackers (in aanbouw): worden verhuurd door Woonbedrijf

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek