Woning huren

Zoekt u een huurwoning in Veldhoven? U kunt er een vinden via de woningcorporaties. Of via commerciële verhuurders. De gemeente Veldhoven verhuurt zelf geen woningen. Met het woord woning bedoelen we huizen en appartementen.

Woningcorporaties en Wooniezie

Woningcorporaties verhuren goedkope en betaalbare huurwoningen. Ook verhuren zij (tijdelijke) woningen aan mensen die met spoed woonruimte zoeken. In Veldhoven zijn er zo’n 4.500 sociale huurwoningen, verhuurd door Woningstichting ‘thuis, Woonbedrijf en Wooninc..

De woningcorporaties in deze regio werken samen via www.wooniezie.nl. Schrijft u zich in op deze website? Dan kunt u reageren op huurwoningen van alle woningcorporaties in de regio Zuidoost-Brabant.

Bij huurwoningen is er verschil tussen sociale huurwoningen en huurwoningen in de vrije sector.

Sociale huur

 • Beginhuurprijs niet hoger dan € 879,66 per maand (peildatum 2024).
 • Via woningcorporatie verhuurd (kijk op www.wooniezie.nl voor de aangesloten corporaties in de Metropool Regio Eindhoven).
 • Inkomen mag niet te hoog zijn.
 • Huurtoeslag vaak mogelijk.

Huur vrije sector

 • Beginhuurprijs hoger dan € 879,66.
 • Geen maximale huurprijs.
 • Alle inkomens mogelijk..
 • Huurtoeslag meestal niet mogelijk.

Meer informatie vindt u op de website van Rijksoverheid: wat is het verschil tussen sociale huurwoning en vrije sector?

Als u een vrijesectorwoning zoekt

Zoek via het internet naar aanbodsites voor huurwoningen in de plaats waar u wilt wonen. Inschrijven is vaak gratis. Bijvoorbeeld via wooniezie.nl of de lokale makelaar.

Als u een sociale huurwoning zoekt

U kunt een sociale huurwoning huren als u:

 • 18 jaar of ouder bent;
 • Nederlander bent of een bewijs hebt dat u in Nederland mag blijven;
 • uw inkomen niet te hoog is.

Wilt u een sociale huurwoning huren van een van de corporaties in de regio Eindhoven? Dan moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij wooniezie.nl. Woningen van de woningcorporatie worden te huur aangeboden via Wooniezie.

Bent u nog niet ingeschreven als woningzoekende? Schrijf u eerst gratis in via wooniezie.nl/inschrijven. Bekijk dit filmpje via Vimeo voor een uitleg over inschrijven.

Met spoed op zoek naar een huis

Zit u in een noodsituatie en heeft u snel een woning nodig? Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u in aanmerking komen voor voorrang op de toewijzing van een sociale huurwoning. Kijk voor meer informatie op wooniezie.nl  of neem contact op met een woningcorporatie in die gemeente waar u wilt wonen. De woningcorporatie kan u helpen. Een medewerker kan u informeren of u in aanmerking komt voor urgentie en vertellen wat u hiervoor kunt doen. De hulp is gratis.

Let op!Let op! Er zijn organisaties actief die woningzoekenden helpen om urgentie aan te vragen. Hiervoor vragen zij forse bedragen, terwijl dit geen garantie biedt over de uitkomst of de beslistermijn versnelt. Wij raden u af om gebruik te maken van hun dienstverlening.

Niet in aanmerking voor urgentie

Er zijn andere mogelijkheden om te proberen op relatief korte termijn aan woonruimte te komen. Ga naar Wooniezie.nl en reageer op woningen die via loting worden aangeboden. Onderzoek de mogelijkheden voor flexwonen of ga naar websites die matchen met de zoekterm “huurwoning huren in [plaatsnaam]”.

De urgentieregeling Stedelijk Gebied Eindhoven staat beschreven in de huisvestingsverordening. U kunt hier (in juridische taal) de gezamenlijke Huisvestingsverordening lezen.

Commerciële aanbieders

Commerciële aanbieders verhuren middeldure en dure woningen. Ook kunt u contact opnemen met makelaars die in Veldhoven woningen verhuren. 

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek