Woo-verzoek

Met de Wet open overheid (Woo) kan iedereen publieke informatie in documenten opvragen. Het gaat dan om informatie die nog niet openbaar is. Bijvoorbeeld informatie over de voorbereiding, vaststelling en uitvoering van het beleid van de gemeente. Wij communiceren actief over onze activiteiten en hoe we tot besluiten komen. Wilt u informatie krijgen van de gemeente die nog niet openbaar is? Dan kunt een Woo-verzoek doen (een verzoek is een aanvraag).

Een Woo-verzoek doen

U kunt op verschillende manieren een Woo-verzoek doen:

Online

  • Als persoon door in te loggen met DigID.
  • Als bedrijf door in te loggen met eHerkenning.
  • Zonder in te loggen.

Online een Woo-verzoek doen

Nadat u uw Woo-verzoek heeft gedaan, krijgt u een e-mail. Daarin leest u of wij uw aanvraag goed hebben binnengekregen. In de e-mail staat ook waar u vragen kunt stellen over uw Woo-verzoek.

Schriftelijk

U kunt uw Woo-verzoek ook per brief doen. Stuur uw brief naar:

Gemeente Veldhoven
Postbus 10101
5500 GA Veldhoven

U kunt de brief ook afgeven bij de receptie wanneer het gemeentehuis open is. U vindt de openingstijden op de pagina Contact en openingstijden.

Wat gebeurt er met uw aanvraag?

Wij beoordelen of we de informatie die u aanvraagt openbaar kunnen maken. Meestal kan dat, maar sommige informatie mag niet openbaar worden gemaakt. Bijvoorbeeld als we de privacy van een persoon of openbare veiligheid moeten beschermen.

We nemen binnen 4 weken een besluit op uw verzoek. Als dat niet lukt, laten we u dat op tijd weten. Dan nemen we binnen 6 weken een besluit.

Contact

Heeft u vragen over de Woo of wilt u meer informatie? Onze Woo-contactpersoon helpt u graag verder. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 14 040 of e-mailadres gemeente@veldhoven.nl.

Informatie aanvragen

Wilt u informatie alleen voor uzelf aanvragen, dus niet openbaar? Dan kunt u een informatie-aanvraag doen. Dat kan digitaal op verschillende manieren:

  1. Inloggen als burger met DigiD
  2. Inloggen als bedrijf met eHerkenning
  3. Een verzoek indienen zonder in te loggen

U kunt ook contact met ons opnemen en uw vraag stellen per mail, telefoon of social media. Ga voor meer informatie over hoe u ons kunt bereiken naar de pagina Contact en openingstijden.

Zie ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek