Bladkorven

Van half oktober tot eind december staan er bladkorven in de gemeente Veldhoven. Hierin kunt u herfstbladeren doen. De gemeente leegt de bladkorven afhankelijk van het aanbod 1 keer per week.

Alleen voor herfstblad!

De bladkorven zijn alleen voor herfstblad. Voor het legen van de bladkorven gebruiken we een grote bladzuiger die alleen geschikt is voor bladeren. Takken en ander tuinafval veroorzaken defecten aan de apparatuur. Doe dus alstublieft geen snoeihout of ander tuinafval in de bladkorven! Blijkt tijdens het ledigen dat er toch ander tuinafval in bladkorf zit? Dan is de kans groot dat we de bladkorf op die plek weghalen. 

Locaties bladkorven

De bladkorven staan op de plekken waar dat het meest nodig is. We houden daarbij rekening met het aantal bomen en de bladval. Daarom staat er in sommige buurten wat meer korven en in andere wat minder. Het is niet mogelijk om extra bladkorven aan te vragen of te verplaatsen naar een andere plek..

Veegwagen

De gemeente verwijdert regelmatig het overtollig herfstblad van wegdek en gras. We verwijderen niet overal het blad, om een steentje bij te dragen aan een gezonde en evenwichtige natuur.

Tips voor bladafval

  • Tuinier mét herfstblad: gebruik het bladafval uit uw eigen tuin als winterdek voor planten. Het zorgt voor natuurlijke bemesting en vormt ook een schuil- en voedselplek voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.
  • Gebruik uw groene kliko voor tuinafval. Ook licht snoeihout mag erin. Tot en met november wordt uw groene kliko nog elke week geleegd (van december t/m februari gebeurt dat om de week).

Milieustraat

Grote hoeveelheden tuinafval, groot snoeihout en dergelijke kunt u ook inleveren op de milieustraat aan de Habraken (geopend op werkdagen van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur)
 

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek