Cobbeek/Centrum

De wijk Cobbeek/Centrum ligt in het hart van de gemeente Veldhoven. In Cobbeek/Centrum vindt u het Citycentrum, met uitgebreide winkelvoorzieningen. Dicht bij dit populaire winkelcentrum liggen zwembad, theater, bibliotheek en een basisschool.

Plattegrond van de wijken in VeldhovenLigging

Cobbeek/Centrum wordt begrensd door de Heerbaan in het noorden, de Sterrenlaan aan de westkant, de Bossebaan in het zuiden en de Heemweg aan de oostkant. De wijk bestaat uit 3 delen: Cobbeek-Noord, Cobbeek-Zuid en het centrum van Veldhoven. Door de centrale ligging gecombineerd met alle voorzieningen is dit woongebied aantrekkelijk voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden. De meeste woningen in Cobbeek zijn gebouwd in de tweede helft van de jaren 70. Wat later, rond de jaren 80, verrees het centrum met veel etagewoningen.

Wijkwebsite en social media

X (voorheen Twitter): @cobbeek_Citycen

Wijk- en buurtblad

Wijkblad 'Beekblad' Cobbeek/Centrum:

Wijkplatform

Een wijkplatform is een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan. Hierin zitten bewoners uit de wijk. Het wijkplatform wil stimuleren dat bewoners actief meedenken en meewerken aan leefbaarheid, veiligheid en sociale en fysieke aspecten van de wijk. Het wijkplatform adviseert gevraagd en ongevraagd over beleidsvraagstukken van de gemeente en de effecten daarvan op de wijk.

Het Wijkplatform Cobbeek is op zoek naar nieuwe leden. Wilt u lid worden van het wijkplatform, dan kunt u zich aanmelden. Voor meer informatie over het lidmaatschap van wijkplatform Cobbeek/Centrum neemt u contact op met gemeente@veldhoven.nl.

Hondenuitlaatroutes en -terreinen

In Veldhoven zijn er verschillende uitlaatroutes en -terreinen.

  • Langs deze uitlaatroutes en op uitlaatterreinen mag de hond zijn behoefte doen. De gemeente ruimt daar de poep op.
  • Op alle andere plekken Veldhoven, ook op de uitrenterreinen, moet de hondenuitlater de poep opruimen.

Hond uitlaten

Honden moeten altijd aan de lijn lopen. Alleen op de uitlaatterreinen en uitrenterreinen mag de hond loslopen.

Locaties en legenda onderstaande kaart

Kleur/Icoon op de kaart Adressen
Hondenuitlaatterrein - kleur Oranje Uitlaatterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 47.4 kB)
Hondenuitrenterrein - kleur Oranje Uitrenterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 32.0 kB)
Hondenuitlaatroute - Rode streep Hondenuitlaatroute (zie kaart)
Icoon van een hondenpoepbak Plekken hondenpoepbakken in Veldhoven (lijst) (PDF, 52.9 kB)

Buurtpreventie

Buurtpreventie ontstaat op initiatief van de bewoners van een buurt. Het doel is te zorgen voor een veilige en leefbare buurt. Merken zij verdachte of onveilige situaties in de buurt? Dan waarschuwen zij de wijkagent, brandweer en andere organisaties. Als het nodig is waarschuwen ze ook de leden van de buurtpreventiegroep.

In Cobbeek zijn 4 buurtpreventieteams actief: Cobbeek Noord-West, Cobbeek53, ’t Fort en Cobbeek Zuid

In Veldhoven zijn er verschillende buurtpreventiegroepen; ‘klassieke’ groepen en WhatsApp-groepen. Cordaad Welzijn ondersteunt (startende) buurtpreventiegroepen.

De volgende informatie hebben wij voor u beschikbaar:

Zorg, ondersteuning en vrijwilligerswerk

Heeft u hulp of ondersteuning nodig op het gebied van zorg en welzijn? Of zoekt u vrijwilligerswerk? Deze websites kunnen u verder helpen.

Subsidie straat- en buurtactiviteiten

Heeft u ideeën of plannen voor een leuke straat- of buurtactiviteit? De gemeente Veldhoven heeft hiervoor een subsidieregeling. De gemeente Veldhoven heeft hiervoor een subsidieregeling.

Aanvraagformulier subsidie straat- en buurtactiviteiten

Initiatief voor Veldhoven

Heeft u een ander idee voor uw buurt, wijk of voor heel Veldhoven? Denk aan: een plan om uw straat op te knappen of het moderniseren van een speelplek? Neem het initiatief en deel uw idee met ons via de pagina Initiatief voor Veldhoven.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek