Cobbeek/Centrum

De wijk Cobbeek/Centrum ligt in het hart van de gemeente Veldhoven. In Cobbeek/Centrum vindt u het Citycentrum, met uitgebreide winkelvoorzieningen. Dicht bij dit populaire winkelcentrum liggen zwembad, theater, bibliotheek en een basisschool.

Plattegrond van de wijken in VeldhovenLigging

Cobbeek/Centrum wordt begrensd door de Heerbaan in het noorden, de Sterrenlaan aan de westkant, de Bossebaan in het zuiden en de Heemweg aan de oostkant. De wijk bestaat uit 3 delen: Cobbeek-Noord, Cobbeek-Zuid en het centrum van Veldhoven. Door de centrale ligging gecombineerd met alle voorzieningen is dit woongebied aantrekkelijk voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden. De meeste woningen in Cobbeek zijn gebouwd in de tweede helft van de jaren 70. Wat later, rond de jaren 80, verrees het centrum met veel etagewoningen.

Wijkwebsite en social media

Twitter: @cobbeek_Citycen

Wijk- en buurtblad

Wijkblad 'Beekblad' Cobbeek/Centrum:

Wijkplatform

Een wijkplatform is een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan. Hierin zitten bewoners uit de wijk. Het wijkplatform wil stimuleren dat bewoners actief meedenken en meewerken aan leefbaarheid, veiligheid en sociale en fysieke aspecten van de wijk. Het wijkplatform adviseert gevraagd en ongevraagd over beleidsvraagstukken van de gemeente en de effecten daarvan op de wijk.

Het Wijkplatform Cobbeek is op zoek naar nieuwe leden. Wilt u lid worden van het wijkplatform, dan kunt u zich aanmelden. Voor meer informatie over het lidmaatschap van wijkplatform Cobbeek/Centrum neemt u contact op met gemeente@veldhoven.nl.

Hondenuitlaatroutes en -terreinen

In Veldhoven hebben we verschillende uitlaatroutes en -terreinen voor honden. Langs de uitlaatroutes en op uitlaatterreinen mag de hond zijn behoefte doen. De hondenbezitter hoeft daar de poep niet op te ruimen; dat doet de gemeente. Op alle andere plekken, ook de uitrenterreinen, is er wel een opruimplicht voor de hondenbezitter.

Hond uitlaten

Als u uw hond uitlaat, dan moet deze zijn aangelijnd. Alleen op de uitlaatterreinen en uitrenterreinen mag de hond los.

Locaties en legenda onderstaande kaart

Kleur/Icoon op de kaart Adressen
Hondenuitlaatterrein - kleur Oranje Uitlaatterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 47.4 kB)
Hondenuitrenterrein - kleur Oranje Uitrenterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 32.0 kB)
Hondenuitlaatroute - Rode streep Hondenuitlaatroute (zie kaart)
Icoon van een hondenpoepbak Plekken hondenpoepbakken in Veldhoven (lijst) (PDF, 52.9 kB)

Buurtpreventie

Buurtpreventie is een burgerinitiatief met als doel het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt waarmee de sociale veiligheid wordt verhoogd. Signaleert u een verdachte of onveilige situatie in uw buurt of wijk? Geef het door aan uw wijkagent.

In Veldhoven zijn er verschillende buurtpreventiegroepen actief; zowel ‘klassieke’ groepen als WhatsApp-buurtpreventiegroepen.

In Cobbeek zijn 4 buurtpreventieteams actief: Cobbeek Noord-West, Cobbeek53, ’t Fort en Cobbeek Zuid

Voor meer informatie over buurtpreventie, WhatsApp-buurtpreventie (PDF, 137.7 kB) en ondersteuning bij het oprichten van een buurtpreventieteam (PDF, 151.4 kB) kunt u terecht bij Cordaad Welzijn

Zorg, ondersteuning en vrijwilligerswerk

Wilt u ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn? Of zoekt u vrijwilligerswerk? Deze websites kunnen u verder helpen.

Subsidie straat- en buurtactiviteiten

Heeft u voor dit jaar plannen voor een leuke straat- of buurtactiviteit? De gemeente Veldhoven heeft hiervoor een subsidieregeling. 

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek