d'Ekker

De wijk d'Ekker ligt aan de zuidkant van Veldhoven en bestaat uit typische jaren 50- tot 60-rijtjeswoningen afgewisseld met moderne patiobungalows en appartementen. Bedrijven, winkels en supermarkten vindt u voornamelijk rondom de Burgemeester van Hoofflaan, een van de centrale ontsluitingswegen in Veldhoven.

Plattegrond van de wijken in VeldhovenLigging

De wijk d’Ekker wordt begrensd door de Bossebaan in het noorden, de Sterrenlaan aan de westkant, de Europalaan in het zuiden en de Merefeltstraat aan de oostkant.

Wijkwebsite en social media

Wijkplatform

Het wijkplatform is een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan. Hierin zitten bewoners uit de wijk. Het wijkplatform wil stimuleren dat bewoners actief meedenken en meewerken aan leefbaarheid, veiligheid en sociale en fysieke aspecten van de wijk. Het wijkplatform adviseert gevraagd en ongevraagd over beleidsvraagstukken van de gemeente en de effecten daarvan op de wijk.

Wilt u lid worden van het wijkplatform? Dan kunt u zich aanmelden. Voor meer informatie over het lidmaatschap van wijkplatform d’Ekker neemt u contact op via het e-mailadres: wijkplatformdekker@hotmail.com

Wijkaccommodatie

In d’Ekker kunt u voor allerlei wijk- en buurtactiviteiten terecht bij:

Gemeenschapshuis Stichting Sentrum 70
Handwijzer 34, 5503 VE Veldhoven
Tel. 040 - 254 54 94
E-mailadres: info@sentrum70.nl 
Website: www.sentrum70.nl

Hondenuitlaatroutes en -terreinen

In Veldhoven hebben we verschillende uitlaatroutes en -terreinen voor honden. Langs de uitlaatroutes en op uitlaatterreinen mag de hond zijn behoefte doen. De hondenbezitter hoeft daar de poep niet op te ruimen; dat doet de gemeente. Op alle andere plekken, ook de uitrenterreinen, is er wel een opruimplicht voor de hondenbezitter.

Hond uitlaten

Als u uw hond uitlaat, dan moet deze zijn aangelijnd. Alleen op de uitlaatterreinen en uitrenterreinen mag de hond los.

Locaties en legenda onderstaande kaart

Kleur/Icoon op de kaart Adressen
Hondenuitlaatterrein - kleur Oranje Uitlaatterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 47.4 kB)
Hondenuitrenterrein - kleur Oranje Uitrenterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 32.0 kB)
Hondenuitlaatroute - Rode streep Hondenuitlaatroute (zie kaart)
Icoon van een hondenpoepbak Plekken hondenpoepbakken in Veldhoven (lijst) (PDF, 52.9 kB)

Buurtpreventie

Buurtpreventie is een burgerinitiatief met als doel het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt waarmee de sociale veiligheid wordt verhoogd. Signaleert u een verdachte of onveilige situatie in uw buurt of wijk? Geef het door aan uw wijkagent.

In Veldhoven zijn er verschillende buurtpreventiegroepen actief; zowel ‘klassieke’ groepen als WhatsApp-buurtpreventiegroepen.

In d'Ekker is er een WhatsApp-buurtpreventieteam actief.

Voor meer informatie over buurtpreventie, WhatsApp-buurtpreventie (PDF, 137.7 kB) en ondersteuning bij het oprichten van een buurtpreventieteam (PDF, 151.4 kB) kunt u terecht bij Cordaad Welzijn

Zorg, ondersteuning en vrijwilligerswerk

Wilt u ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn? Of zoekt u vrijwilligerswerk? Deze websites kunnen u verder helpen.

Subsidie straat- en buurtactiviteiten

Heeft u voor dit jaar plannen voor een leuke straat- of buurtactiviteit? De gemeente Veldhoven heeft hiervoor een subsidieregeling. 

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek