Hulp bij energiearmoede

Als de energierekening te hoog is ten opzichte van iemands inkomen, spreken we van energiearmoede. Door de hoge energieprijzen leven steeds meer mensen in energiearmoede. In Veldhoven gaat het om ruim 1.000 huishoudens.

Vormen van energiearmoede

Energiearmoede kent verschillende vormen. Denk aan:

  • huishoudens die hun energierekening niet kunnen betalen
  • hoge energiekosten door een slecht geïsoleerd huis, maar niet genoeg geld hebben om dit aan te pakken
  • huishoudens die bijvoorbeeld slechts één ruimte in huis verwarmen, om zo kosten te besparen

De Veldhovense Kluskar

Huishoudens hebben niet altijd de financiële mogelijkheid om duurzame verbeteringen aan te pakken. Wij helpen met duurzaamheidsproject: de Veldhovense Kluskar met middelen voor kleine energiebesparende maatregelen. Dit geldt voor zowel huur- als koopwoningen.

Vanaf 13 december 2023 rijdt de Kluskar door wijk d'Ekker. U kunt online een afspraak maken of langskomen bij de huiskamer van de Veldwijzer, Sterrenlaan 15: iedere maandag tussen 14.00 uur en 15.00 uur.

Lees op de pagina 'Kluskar' meer over dit project, de planning en buurten en het maken van een afspraak.

Energietoeslag

Omdat de energieprijzen flink zijn gestegen, krijgen mensen met een laag inkomen een energietoeslag. Kijk voor meer informatie op de pagina Energietoeslag.

Digitale nieuwsbrief

We versturen regelmatig een digitale nieuwsbrief over duurzaamheid in Veldhoven. Die heette tot eind 2023 de Nieuwsbrief Energietransitie en draagt inmiddels de naam Nieuwsbrief Duurzaamheid. Meld u aan en blijf op de hoogte!

Eerdere nieuwsbrieven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek