Meerveldhoven

Meerveldhoven is een van de 4 oude kerkdorpen waaruit de gemeente Veldhoven is ontstaan. Rondom het karakteristieke kerkplein liggen winkels en een basisschool. Ook vindt u hier een wijkcentrum, gezondheidscentrum, woonvoorzieningen voor senioren en industriegebied De Run.

Plattegrond van de wijken in VeldhovenLigging

Een oorkonde uit het eind van de 8ste eeuw spreekt voor het eerst over het gehucht Martfelden. In de middeleeuwen is het dorp bekend onder de naam Merefelt en in de 16de eeuw wordt het genoemd als ‘de heerlijkheid’ Meerveldhoven. Als Napoleon in 1811 besluit tot herindeling van de Nederlandse gemeenten wordt Meerveldhoven samengevoegd met Veldhoven. In 1921 gaat het dorp op in de gemeente Veldhoven.

Meerveldhoven wordt begrensd door de Julianastraat en de Hagendorenseweg in het noorden, Merefeltstraat, De Run 5300 en De Run 4500 (de voormalige Dommelstraat) in het zuidwesten en de A2/N2 aan de oostkant.

Wijkplatform

Meerveldhoven heeft geen wijkplatform. Wilt u een wijkplatform opzetten, neem dan telefonisch contact op met de gemeente.

Wijkaccommodatie

In Meerveldhoven kunt u voor allerlei wijk- en buurtactiviteiten terecht bij:

Ontmoetingscentrum De Ligt / Stichting Wijkvoorziening De Ligt
Ligt 157, 5503 CA Veldhoven
Tel. 040 - 254 78 26 / 06 - 51 10 90 70
E-mailadres: ligt.ontmoetingscentrum@planet.nl
www.deligtveldhoven.nl

Welkomstborden

In Meerveldhoven staat 1 welkomstbord. Hierop kunt u tegen een kleine vergoeding wijkactiviteiten melden. Het welkomstbord staat op de hoek Heemweg/Hagendoornseweg.

Harmonie Sub Umbra beheert het welkomstbord in Meerveldhoven. Voor meer informatie over de mogelijkheden, voorwaarden en plaatsing van tekst neemt u contact op met info@subumbra.nl.

Hondenuitlaatroutes en -terreinen

In Veldhoven hebben we verschillende uitlaatroutes en -terreinen voor honden. Langs de uitlaatroutes en op uitlaatterreinen mag de hond zijn behoefte doen. De hondenbezitter hoeft daar de poep niet op te ruimen; dat doet de gemeente. Op alle andere plekken, ook de uitrenterreinen, is er wel een opruimplicht voor de hondenbezitter.

Hond uitlaten

Als u uw hond uitlaat, dan moet deze zijn aangelijnd. Alleen op de uitlaatterreinen en uitrenterreinen mag de hond los.

Locaties en legenda onderstaande kaart

Kleur/Icoon op de kaart Adressen
Hondenuitlaatterrein - kleur Oranje Uitlaatterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 47.4 kB)
Hondenuitrenterrein - kleur Oranje Uitrenterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 32.0 kB)
Hondenuitlaatroute - Rode streep Hondenuitlaatroute (zie kaart)
Icoon van een hondenpoepbak Plekken hondenpoepbakken in Veldhoven (lijst) (PDF, 52.9 kB)

Buurtpreventie

Buurtpreventie is een burgerinitiatief met als doel het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt waarmee de sociale veiligheid wordt verhoogd. Signaleert u een verdachte of onveilige situatie in uw buurt of wijk? Geef het door aan uw wijkagent.

In Veldhoven zijn er verschillende buurtpreventiegroepen actief; zowel ‘klassieke’ groepen als WhatsApp-buurtpreventiegroepen.

In Meerveldhoven is het buurtpreventieteam Kabouterdorp 2010 actief.

Voor meer informatie over buurtpreventie, WhatsApp-buurtpreventie (PDF, 137.7 kB) en ondersteuning bij het oprichten van een buurtpreventieteam (PDF, 151.4 kB) kunt u terecht bij Cordaad Welzijn

Zorg, ondersteuning en vrijwilligerswerk

Wilt u ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn? Of zoekt u vrijwilligerswerk? Deze websites kunnen u verder helpen.

Subsidie straat- en buurtactiviteiten

Heeft u voor dit jaar plannen voor een leuke straat- of buurtactiviteit? De gemeente Veldhoven heeft hiervoor een subsidieregeling. 

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek