Omwisselen buitenlands rijbewijs

Heeft u buiten Nederland een rijbewijs behaald? In bepaalde gevallen kunt u dit omwisselen tegen een Nederlands rijbewijs. Dit kan alleen als u staat ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Veldhoven.

Afspraak maken

Meenemen

  • Uw (oude) buitenlandse rijbewijs (dit wordt opgestuurd naar de RDW)
  • Een pasfoto:
  • In een aantal gevallen een verklaring van geschiktheid (gezondheidsverklaring) en een bewijs van de 30%-regeling van de Belastingdienst. Informeer bij de gemeente of dit bij uw omwisseling nodig is
  • Een geldig legitimatiebewijs (identiteits- of verblijfsdocument)
  • Eventueel een vertaling van buitenlandse documenten
  • Geld of een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag

Prijs

Product Prijs
Omwisselen buitenlands rijbewijs € 41,00

Bezorgen reisdocument/rijbewijs

U kunt uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs laten bezorgen. Bij de aanvraag maakt u deze keuze. Hierna kunt u zich aanmelden via de website van bezorgbedrijf Dynasure. U ontvangt een bevestiging en kunt dan een bezorgmoment kiezen. Als u geen e-mailadres heeft, wordt u hiervoor gebeld. Bij een spoedlevering is het niet mogelijk om uw document te laten bezorgen. Bezorgen kost € 4,95.

Wanneer omwisselen?

Meer informatie over het omwisselen van een buitenlands rijbewijs naar een Nederlands rijbewijs leest u op de website van de RDW.

Hoe lang duurt de aanvraag?

Het kan 3 tot 4 weken duren tot u uw Nederlands rijbewijs heeft. Het originele rijbewijs wordt opgestuurd naar de RDW. Zij zullen besluiten of het rijbewijs omgewisseld zal worden voor een Nederlands rijbewijs, waarna het originele (buitenlandse) rijbewijs door de RDW ingenomen zal worden.

Notice! This information is also available in English: Exchanging your foreign driver's license.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek