Omwisselen buitenlands rijbewijs

Heeft u buiten Nederland een rijbewijs behaald? In bepaalde gevallen kunt u dit omwisselen tegen een Nederlands rijbewijs. Dit kan alleen als u staat ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Veldhoven.

Afspraak maken

Meenemen

  • Uw (oude) buitenlandse rijbewijs (dit wordt opgestuurd naar de RDW)
  • Een pasfoto:
  • In een aantal gevallen een verklaring van geschiktheid (gezondheidsverklaring) en een bewijs van de 30%-regeling van de Belastingdienst. Informeer bij de gemeente of dit bij uw omwisseling nodig is
  • Een geldig legitimatiebewijs (identiteits- of verblijfsdocument)
  • Eventueel een vertaling van buitenlandse documenten
  • Geld of een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag

Prijs

Product Prijs
Omwisselen buitenlands rijbewijs € 39,00

Bezorgen reisdocument/rijbewijs

U kunt met ingang van 4 januari 2021 uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs laten bezorgen. U maakt de keuze voor het laten bezorgen bij de aanvraag van het document op het gemeentehuis. U krijgt na de aanvraag een e-mail van bezorgbedrijf Dynasure, waarin u een bezorgmoment kunt kiezen. Als u dat voor 23.59 uur doet, kan het document de volgende ochtend vanaf 08.00 uur bezorgd worden. Als u geen e-mailadres heeft, wordt u gebeld om een bezorgmoment in te plannen. Als u gebruik wilt maken van deze service betaalt u € 6,95.

Wanneer omwisselen?

Meer informatie over het omwisselen van een buitenlands rijbewijs naar een Nederlands rijbewijs leest u op de website van de RDW.

Hoe lang duurt de aanvraag?

Het kan 3 tot 4 weken duren tot u uw Nederlands rijbewijs heeft. Het originele rijbewijs wordt opgestuurd naar de RDW. Zij zullen besluiten of het rijbewijs omgewisseld zal worden voor een Nederlands rijbewijs, waarna het originele (buitenlandse) rijbewijs door de RDW ingenomen zal worden.

Notice! This information is also available in English: Exchanging your foreign driver's license.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek