Verkeersregelaars bij evenementen

Voor het laten verwijzen van het verkeer en om deze in goede banen te leiden kan het zijn dat u verkeersregelaars moet inzetten bij uw evenement.

Als u voor uw evenement een melding doet of aanvraag indient, beoordelen wij of er verkeersregelaars nodig zijn. Indien dit zo is, dan moet u voor het werven van verkeersregelaars het evenement aanmelden via de site van de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) www.verkeersregelaarsexamen.nl. Nadat de gemeente akkoord heeft gegeven voor het werven van verkeersregelaars voor het evenement, ontvangt u een e-mail van de SVNL. U kunt dan verkeersregelaars uitnodigen voor het evenement.

De verkeersregelaars moeten een online examen afleggen op www.verkeersregelaarsexamen.nl. Als zij zijn geslaagd kunnen zij zich aanmelden voor uw evenement op de website van de SVNL. De burgemeester van de gemeente waar het evenement plaatsvindt stelt vervolgens de verkeersregelaars aan. Dit aanstellingsbesluit ontvangen de deelnemers persoonlijk thuis. Zij dienen dit besluit bij zich te hebben als zij het verkeer gaan regelen tijdens het evenement.

Prijs

Het verkeersregelaarsexamen is gratis.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek