Heikant/De Kelen

Heikant/De Kelen is een typische jaren 80 en 90-wijk in het noorden van Veldhoven. U vindt er winkelvoorzieningen voor de dagelijkse boodschappen, een wijkcentrum, verschillende basisscholen en een sporthal.

Plattegrond van de wijken in VeldhovenLigging

Heikant/De Kelen wordt begrensd door de Meerhovendreef in het noorden, de groenstrook met het sportpark aan de westkant, de Heerbaan in het zuiden en Smelen en de Sint Jorisstraat aan de oostkant. De wijk bestaat uit 3 delen: Heikant-West, Heikant-Oost en De Kelen.

Heikant-West werd begin jaren 80 als eerste gebouwd, met woonerven en een compacte inrichting. Heikant-Oost en De Kelen volgden in de jaren 80 en 90, met een meer afwisselende bebouwing: huizen op grotere percelen en appartementencomplexen. De wijk is aantrekkelijk voor gezinnen. Diverse straten zijn autovrij en er zijn verschillende basisscholen.

Heikant/De Kelen op social media

Wijkplatform

Het wijkplatform is een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan. Hierin zitten bewoners uit de wijk. Het wijkplatform wil stimuleren dat bewoners actief meedenken en meewerken aan leefbaarheid, veiligheid en sociale en fysieke aspecten van de wijk. Het wijkplatform adviseert gevraagd en ongevraagd over beleidsvraagstukken van de gemeente en de effecten daarvan op de wijk.

Wilt u lid worden van het wijkplatform, dan kunt u zich aanmelden. Voor meer informatie over het lidmaatschap van wijkplatform Heikant/De Kelen neemt u contact op met mevrouw Y. van de Ven (secretaris), tel. 040 - 254 78 77, e-mailadres: gymven@gmail.com

Wijkaccommodatie

In Heikant/De Kelen kunt u voor allerlei wijk- en buurtactiviteiten terecht bij:

Wijkcentrum De Erikant
Norenberg 19, 5508 DJ Veldhoven
Website: www.wcdeerikant.nl

Welkomstborden

In Heikant/De Kelen staan 3 welkomstborden. Hierop kunt u tegen een kleine vergoeding wijkactiviteiten melden. De locaties zijn hoek Heerbaan/Dom, Hertgang/Oersebaan en Smelen (nabij het tuincentrum). 

Stichting Wijkbelangen Heikant beheert de welkomstborden in Heikant/De Kelen. Voor meer informatie over de mogelijkheden, voorwaarden en plaatsing van tekst neemt u contact op met:

Mieke Hoddenbagh
Tel. 040 - 253 96 19
E-mailadres: publicatiebord@wijkbelangenheikant.nl

Hondenuitlaatroutes en -terreinen

In Veldhoven hebben we verschillende uitlaatroutes en -terreinen voor honden. Langs de uitlaatroutes en op uitlaatterreinen mag de hond zijn behoefte doen. De hondenbezitter hoeft daar de poep niet op te ruimen; dat doet de gemeente. Op alle andere plekken, ook de uitrenterreinen, is er wel een opruimplicht voor de hondenbezitter.

Hond uitlaten

Als u uw hond uitlaat, dan moet deze zijn aangelijnd. Alleen op de uitlaatterreinen en uitrenterreinen mag de hond los.

Locaties en legenda onderstaande kaart

Kleur/Icoon op de kaart Adressen
Hondenuitlaatterrein - kleur Oranje Uitlaatterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 47.4 kB)
Hondenuitrenterrein - kleur Oranje Uitrenterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 32.0 kB)
Hondenuitlaatroute - Rode streep Hondenuitlaatroute (zie kaart)
Icoon van een hondenpoepbak Plekken hondenpoepbakken in Veldhoven (lijst) (PDF, 52.9 kB)

Buurtpreventie

Buurtpreventie is een burgerinitiatief met als doel het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt waarmee de sociale veiligheid wordt verhoogd. Signaleert u een verdachte of onveilige situatie in uw buurt of wijk? Geef het door aan uw wijkagent.

In Veldhoven zijn er verschillende buurtpreventiegroepen actief; zowel ‘klassieke’ groepen als WhatsApp-buurtpreventiegroepen.

In Heikant/De Kelen zijn de volgende buurtpreventieteams actief:

Voor meer informatie over buurtpreventie, WhatsApp-buurtpreventie (PDF, 137.7 kB) en ondersteuning bij het oprichten van een buurtpreventieteam (PDF, 151.4 kB) kunt u terecht bij Cordaad Welzijn

Zorg, ondersteuning en vrijwilligerswerk

Wilt u ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn? Of zoekt u vrijwilligerswerk? Deze websites kunnen u verder helpen.

Subsidie straat- en buurtactiviteiten

Heeft u voor dit jaar plannen voor een leuke straat- of buurtactiviteit? De gemeente Veldhoven heeft hiervoor een subsidieregeling. 

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek