Rijbewijs online verlengen

Verloopt uw rijbewijs binnenkort? Of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dan kunt u uw rijbewijs online verlengen of uitbreiden. U hoeft dan maar één keer in plaats van twee keer naar het gemeentehuis te komen. Uw aanvraag doet u op de website van de RDW. Wij leggen u graag uit hoe het werkt.

Rijbewijs online verlengen bij de RDW

Wanneer kunt u uw rijbewijs online verlengen of uitbreiden?

 • U heeft een Nederlands rijbewijs;
 • U vraagt een rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan;
 • U staat ingeschreven in de gemeente Veldhoven;
 • U heeft een smartphone met een NFC-lezer;
 • U heeft op uw smartphone de DigiD-app geïnstalleerd waarmee een eenmalige controle van uw identiteitsbewijs (ID-check) is gedaan. Heeft u de DigiD-app nog niet op uw telefoon? Dan moet u deze eerst installeren. Een handig stappenplan vindt u op DigiD.nl.

Voldoet u niet aan alle voorwaarden, dan kunt u uw rijbewijs niet online verlengen.

Let op: soms heeft u een gezondheidsverklaring / medische keuring nodig, voordat u uw rijbewijs aanvraagt. Lees hier meer over op de pagina Rijbewijs en de pagina Gezondheidsverklaring.

Hoe verlengt u online uw rijbewijs?

 1. Maak een pasfoto bij een door de RDW erkende fotograaf of goedgekeurde fotocabine. Kijk voor een overzicht in de RDW-locatiewijzer. Neem uw huidige rijbewijs (of rijbewijsnummer) mee naar de fotograaf.
 2. De fotograaf verstuurt uw pasfoto en handtekening (voor op uw nieuwe rijbewijs) beveiligd en digitaal naar de RDW. Binnen een paar minuten krijgt u een e-mail van de RDW. Hierin staat of uw aanvraag is goedgekeurd en of u het rijbewijs online kunt verlengen.
 3. U betaalt de fotograaf voor de pasfoto én voor de extra kosten voor het verwerken van de handtekening.  
 4. Doe de identiteitscheck op uw mobiele telefoon. Gebruik hiervoor de DigiD-app. Heeft u deze nog niet? Download deze dan eerst.
 5. Ga naar de website van de RDW. Vraag uw rijbewijs aan via de knop 'Rijbewijs verlengen' en betaal de kosten via iDEAL.
 6. U krijgt 2 werkdagen na de aanvraag een e-mail van de RDW dat uw nieuwe rijbewijs klaar is.
 7. Haal uw rijbewijs op bij de receptie van het gemeentehuis. Dit kan zonder afspraak. Neem uw huidige rijbewijs mee en lever het in.

Let op! U moet een aangevraagd rijbewijs binnen 3 maanden ophalen, anders wordt deze vernietigd.

Instructievideo: online rijbewijs verlengen

U kunt uw rijbewijs makkelijk, veilig en snel online verlengen bij de RDW. In deze video leggen we u in 3 stappen uit hoe dat werkt.

Prijs

Prijs online verlengen rijbewijs

Soort aanvraag Prijs
Rijbewijs € 51,11

Let op! Naast deze kosten betaalt u bij de fotograaf nog extra kosten voor de pasfoto en het verwerken van de handtekening.

Rijbewijs eerste keer aanvragen?

Vraagt u voor de eerste keer een rijbewijs aan? Dit kan helaas niet online. U kunt online een afspraak maken om in het gemeentehuis uw rijbewijs aan te vragen. U mag ook telefonisch een afspraak maken door te bellen naar 14 040.

Wilt (of kunt) u niet online verlengen of uitbreiden via de RDW?

Dan regelt u de verlening van uw rijbewijs aan de balie van het gemeentehuis. U kunt hiervoor online een afspraak maken. U mag ook telefonisch een afspraak maken door te bellen naar 14 040.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek