Schulden

Hebt u moeite om rond te komen? Ontstaan er schulden? Dan is het belangrijk dat u snel hulp zoekt. De gemeente kan u daarbij helpen.

Bijvoorbeeld door:

 • Het vinden van een oplossing voor uw schulden.
 • Het beheren van uw financiën via budgetbeheer.
 • Het coachen naar een bestaan zonder schulden.
 • Het aanbieden van regelingen die meer financiële ruimte geven.

Informatiegesprek

In overleg met u plannen we een informatiegesprek. Tijdens dit gesprek legt u uw situatie uit. U  neemt ook uw financiële gegevens mee. Dan kunnen we zo goed mogelijk advies geven. Na het gesprek krijgt u een adviesbrief met uitleg over wat u kunt doen.

U kunt bijvoorbeeld een aanvraag schulddienstverlening indienen. U krijgt daarna binnen 4 weken een uitnodiging voor een intakegesprek. Is er spoed? Zoals een woningontruiming of afsluiting van gas, water en elektra? Dan plannen we binnen 3 werkdagen een inschrijvingsgesprek.

Aanvragen informatiegesprek

Vraag een gesprek aan via e-mailadres schulddienstverlening@veldhoven.nl. Of Bel ons via telefoonnummer 14 040 en vraag naar de Schulddienstverlening. U kunt onze medewerkers bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Zo kan de gemeente helpen

We helpen u graag met het zoeken naar een blijvende oplossing voor schulden. Daarvoor heeft u wel een flinke portie wilskracht nodig. Dat geldt ook voor eventuele gezinsleden. Het belangrijkste is dat u er zelf alles aan zult doen. Daar staat tegenover dat u professionele begeleiding krijgt. Na het gesprek maken wij samen met u een plan van aanpak. U moet zich houden aan de afspraken in dit plan.

Er zijn verschillende manieren om u te helpen bij betalingsproblemen en/of schulden. Bijvoorbeeld:

 • Betalingsregelingen treffen.
 • Budgetcoaching: advies bij het omgaan met weinig geld.
 • Duurzame financiële dienstverlening: zorgen dat inkomsten en uitgaven in evenwicht blijven.
 • Budgetbeheer: iemand beheert voor u uw inkomsten en uitgaven.
 • Schuldbemiddeling/minnelijk traject: toelichten wat dit inhoudt.
 • Doorverwijzing naar de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke personen). Dit gaat via de rechtbank.

Actief hulp vanuit de gemeente

De meeste mensen aarzelen om hulp te vragen bij financiële problemen. Het risico daarvan is dat schulden zich opstapelen en verder groeien. Wij willen graag voorkomen en inwoners vroegtijdig helpen. Verschillende partijen melden het daarom automatisch bij de gemeente als inwoners een betalingsachterstand hebben. Bijvoorbeeld zorgverzekeraars, energieleveranciers, het drinkwaterbedrijf, woningcorporaties en particuliere verhuurders. We nemen dan contact op met deze inwoners en bieden actief hulp aan. Hiermee willen we voorkomen dat de geldzorgen uit de hand lopen.

Meedoen-voorziening

Zijn activiteiten buitenshuis voor u te duur? Door de Meedoen-voorziening kunt u meedoen met een activiteit, lid worden van de bibliotheek én een tegemoetkoming krijgen in de kosten van internet. Een activiteit kan bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sportvereniging zijn. Of het volgen van een cursus. Alle informatie en voorwaarden vindt u op de pagina Meedoen-voorziening.

BSR en Geldfit Lokaal Veldhoven

Wat uw geldvraag ook is: u kunt deze stellen bij Bureau Sociaal Raadslieden (BSR). Dan gaat het bijvoorbeeld om:

 • Plannen en beheren van uw inkomsten en uitgaven.
 • Ordenen van uw papieren of digitale administratie.
 • (Helpen) uitzoeken of u geld uit toeslagen en regelingen laat liggen.
 • Aanvragen van toeslagen en lokale regelingen.

Contact Bureau Sociaal Raadslieden (BSR) en Geldfit Lokaal Veldhoven

Het inloopspreekuur van Geldfit Lokaal Veldhoven is op dinsdagochtend, van 9.00 tot 12.00 uur, bij BSR. Andere dagen werkt BSR op afspraak.

Website: www.bsrveldhoven.nl
E-mail: info@bsrveldhoven.nl
Telefoon: 040 - 253 99 59

Veldwijzer

U kunt al uw hulpvragen stellen aan de organisaties bij Veldwijzer. Daar vindt u BSR, Cordaad, SWOVE, Stichting Leergeld en de Voedselbank. Als u ondersteuning nodig heeft, op welk gebied dan ook, wacht niet dan niet langer. Neem contact op met de organisaties in Veldwijzer en u wordt ondersteund bij het vinden van passende hulpverlening.

Contact Veldwijzer (algemeen)

Bezoekadres: Sterrenlaan 15, Veldhoven. U moet eerst een afspraak maken.
Website: www.veldwijzer.net
E-mail: info@veldwijzer.net
Telefoon: 040 - 209 20 44

Wat u zelf kunt doen

 • Kijk eens op Geldfit.nl voor tips en persoonlijk advies. Hulp nodig? Loop binnen bij Geldfit Lokaal Veldhoven, in Veldwijzer of maak een afspraak met Bureau Sociaal Raadslieden.
 • Maak uw administratie op orde. Of zoek iemand die u daarbij kan helpen (iemand in uw omgeving of bureau sociaal raadslieden).
 • Maak een map waarin u alle financiële stukken bewaart. Bijvoorbeeld uw loonstrookjes en de rekeningen van uw vaste lasten.
 • Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven per maand.
 • Probeer te zoeken naar extra werk en/of extra inkomsten. Check bijvoorbeeld of u recht heeft op toeslagen bij de belastingdienst. Bureau sociaal raadslieden kan u hierbij helpen.
 • Probeer uit te komen met het geld dat u iedere maand heeft. En probeer te bezuinigen op uw vaste lasten.
 • Bedenk wat u nodig heeft om aan uw probleem te werken.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek