Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Heeft u hulp nodig om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen? Of zoekt u een oplossing om andere mensen te blijven ontmoeten? Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan de gemeente Veldhoven u advies geven of hulp regelen.

Wat kan ik zelf regelen

Hulp van de gemeente is een aanvulling op wat u zelf kunt. En wat uw familie, vrienden en buren kunnen doen. Is de hulp uit uw omgeving niet genoeg? Dan kunt u hulp krijgen van de gemeente Veldhoven.

Welke hulp kan ik vanuit de Wmo krijgen

U kunt de gemeente Veldhoven om hulp vragen bij:

  • het huishouden
  • in en om uw huis kunnen lopen of bewegen (bijvoorbeeld een rolstoel of een aanpassing in uw woning)
  • reizen binnen woonplaats/regio (bijvoorbeeld Taxbus, Valys of een scootmobiel)
  • voldoende sociale contacten
  • een nuttige dagbesteding
  • structuur in de dag of week
  • ondersteuning mantelzorg

Voorwaarde

Zijn er geen oplossingen in uw eigen omgeving of andere voorzieningen waar u gebruik van kunt maken? Dan kunt u zich melden bij het loket Welzijn Wonen Zorg. Onze Wmo-klantmanagers komen dan bij u op huisbezoek om samen met u te bespreken wat er nodig is en hoe de gemeente u hierbij kan helpen.

Loket Welzijn Wonen Zorg

Bij het loket Welzijn Wonen Zorg kunt u terecht met vragen over de Wmo. Het loket is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur op het verkorte telefoonnummer 14 040. U kunt ook mailen naar loketwelzijnwonenzorg@veldhoven.nl.

Cliëntondersteuning

Wilt u hulp bij gesprekken met uw Wmo-klantmanager? Of advies over langer thuis blijven wonen of blijven ontmoeten van andere mensen? Een onafhankelijke cliëntondersteuner helpt u kosteloos met informatie, advies en ondersteuning.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek