Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Heeft u hulp nodig om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen? Of zoekt u een oplossing om andere mensen te blijven ontmoeten? Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan de gemeente Veldhoven u advies geven of hulp regelen.

Let op!Taxbus heeft maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Let op: in verband met de avondklok worden er vanaf 23 januari 2021 geen ritten meer geboekt met een vertrektijdstip later dan 19.30 uur. Kijk op de website van Taxbus voor meer informatie.  

Wat kan ik zelf regelen

Hulp van de gemeente is een aanvulling op wat u zelf kunt. En wat uw familie, vrienden en buren kunnen doen. Is de hulp uit uw omgeving niet genoeg? Dan kunt u hulp krijgen van de gemeente Veldhoven.

Welke hulp kan ik vanuit de Wmo krijgen

U kunt de gemeente Veldhoven om hulp vragen bij:

  • het huishouden
  • in en om uw huis kunnen lopen of bewegen (bijvoorbeeld een rolstoel of een aanpassing in uw woning)
  • reizen binnen woonplaats/regio (bijvoorbeeld Taxbus, Valys of een scootmobiel)
  • voldoende sociale contacten
  • een nuttige dagbesteding
  • structuur in de dag of week
  • ondersteuning mantelzorg

Voorwaarde

Zijn er geen oplossingen in uw eigen omgeving of andere voorzieningen waar u gebruik van kunt maken? Dan kunt u zich melden bij het loket Welzijn Wonen Zorg. Onze Wmo-klantmanagers komen dan bij u op huisbezoek om samen met u te bespreken wat er nodig is en hoe de gemeente u hierbij kan helpen.

Loket Welzijn Wonen Zorg

Bij het loket Welzijn Wonen Zorg kunt u terecht met vragen over de Wmo. Het loket is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur op het verkorte telefoonnummer 14 040. U kunt ook mailen naar loketwelzijnwonenzorg@veldhoven.nl.

Cliëntondersteuning

Wilt u hulp bij gesprekken met uw Wmo-klantmanager? Of advies over langer thuis blijven wonen of blijven ontmoeten van andere mensen? Een onafhankelijke cliëntondersteuner helpt u kosteloos met informatie, advies en ondersteuning.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek