Wmo-voorziening aanvragen

Heeft u behoefte aan ondersteuning, zorg of hulp? En kunt u die niet krijgen van kinderen, familie, buren of vrijwilligers? Maak dan telefonisch een afspraak met een van onze medewerkers voor informatie over de mogelijkheden.

Wmo-taken gemeente

Sinds 1 januari 2015 heeft de gemeente er enkele nieuwe Wmo-taken bij. We organiseren de begeleiding, dagopvang en dagbesteding van inwoners met een beperking of chronische aandoening die zelfstandig wonen. Redt u het niet op eigen kracht of met uw omgeving, dan kunt u rekenen op (tijdelijke) goede ondersteuning vanuit de gemeente en haar partners. Hierbij kijken we in eerste instantie naar wat u zelf nog kunt, eventueel met hulp van familie, kennissen of vrijwilligers.

Voorziening aanvragen

Wilt u een Wmo-voorziening aanvragen, neem dan contact op. We bekijken via een huisbezoek of u in aanmerking komt en/of er hulp in uw omgeving aanwezig is.

Zijn er geen oplossingen in uw eigen omgeving of andere voorzieningen waar u gebruik van kunt maken? Dan kan de gemeente zorgen voor een maatwerkvoorziening. Hierbij kunt u denken aan aanpassingen in de woning zoals een tillift of traplift, vervoer met de Taxbus, een rolstoel of scootmobiel of begeleiding of hulp bij het huishouden. Een voorziening kan op 2 manieren worden verstrekt: via een persoonsgebonden budget (pgb) of zorg in natura.

Cliëntondersteuning

Heeft u hulp nodig bij het keukentafelgesprek of de aanvraag van een Wmo-voorziening? U kunt zich laten bijstaan door een partner, familielid of vrijwilliger. Maar u heeft ook recht op onafhankelijke en kosteloze cliëntondersteuning. Hiervoor kunt u onder andere terecht bij de ouderenorganisaties in Veldhoven.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek