Betalen gemeentelijke belastingen

Eind februari verstuurt de gemeente Veldhoven de jaarlijkse Aanslag Gemeentebelastingen. Als u zich heeft aangemeld bij MijnOverheid ontvangt deze aanslag digitaal in de Berichtenbox. Alleen als u dat in de Berichtenbox heeft ingesteld, ontvangt u een e-mail om u hierop te attenderen. Zorg ervoor dat u de Aanslag Gemeentebelastingen niet mist!

Betalen belastingen

U kunt de belastingaanslag betalen via automatische incasso, zelf overmaken of op afspraak betalen aan de balie in het gemeentehuis.

Automatische incasso

  • Kiest u voor automatische incasso, dan betaalt u in 10 maandelijkse termijnen (maart t/m december). Als u later in het jaar een aanslagbiljet krijgt, betaalt u in minimaal 5 termijnen
  • Een machtigingskaartje voor automatische incasso bestelt u telefonisch of per e-mail bij de gemeente. U kunt er ook een ophalen bij de receptie van het gemeentehuis
  • Als uw rekeningnummer wijzigt, moet u een nieuw machtigingskaartje invullen

Zelf overmaken

De gemeente stuurt geen acceptgirokaarten meer. U moet dus zelf zorgen voor tijdige betaling. Dit kan in één keer of in twee termijnen. Het rekeningnummer (NL68BNGH0285165453), uw aanslagnummer en de eerste vervaldag vindt u op het aanslagbiljet.

Als u zich heeft aangemeld voor het ontvangen van een digitale aanslag, dan kunt u via MijnOverheid betalen met iDEAL.

Betalen aan de balie

Wilt u de gemeentelijke belastingen komen betalen aan de balie van het gemeentehuis? Maak dan een afspraak

Procedure invordering bij niet tijdige betaling

Betaalt u uw aanslag niet op tijd? Dan volgt de gemeente de procedure invordering bij niet tijdige betaling (PDF, 63.2 kB). De gemeente heeft alle deurwaardersactiviteiten uitbesteed aan Cannock Chase Public. 

Post van de gemeente digitaal via de Berichtenbox

Uw aanslagbiljet gemeentebelastingen digitaal ontvangen? Meld u aan bij de Berichtenbox op www.mijn.overheid.nl. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Met de Berichtenbox app kunt u uw berichten ook op uw mobiele telefoon ontvangen. 

Heeft u nog geen DigiD? Op digid.steffie.nl kunt u lezen wat DigiD is, hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u het kunt gebruiken. 

Bekijk ook

Notice! This information is also available in English: Paying municipal taxes.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek