Stempas

Met uw stempas brengt u uw stem uit tijdens de Provinciale Staten- of waterschapsverkiezing op woensdag 15 maart 2023.

Kiesgerechtigden ontvangen hun stempas van de burgemeester van de gemeente waar ze op 30 januari 2023 zijn ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP). Bent u voor beide stemmingen kiesgerechtigd? Dan ontvangt u twee stempassen. Eén voor de Provinciale Statenverkiezing en één voor de waterschapsverkiezing. Afhankelijk van uw nationaliteit kan het zijn dat u alleen een oproep ontvangt voor de waterschapsverkiezing.

Wanneer ontvangt u de stempas?

U krijgt uw stempas(sen) in de week van maandag 20 februari 2023 thuisgestuurd. De kandidatenlijst ontvangt u uiterlijk vrijdag 10 maart 2023. U kunt in elk stembureau binnen de gemeente uw stem uitbrengen. Om te kunnen stemmen, moet u uw stempas en een geldig identiteitsbewijs meenemen. Wilt u voor beide stemmingen uw stem uitbrengen? Dan neemt u dus beide stempassen mee naar het stemlokaal. Op de stempas staat een stembureau in uw buurt genoemd, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Stemt u liever in een ander stembureau? Dat kan! In Veldhoven kunt u stemmen in één van de 23 stemlokalen.

Alleen stemmen met eigen stempas

U kunt uw stem alleen uitbrengen met uw eigen stempas. Zonder stempas kunt u niet stemmen. Op een stembureau kunt u geen vervangende stempas krijgen.

Stempas kwijt?

Het online en schriftelijk aanvragen van een vervangende stempas is niet meer mogelijk. 

Ook het mondeling aanvragen van een vervangende stempas is niet meer mogelijk.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek