Oerle

Oerle is een van de 4 oude kerkdorpen waaruit de gemeente Veldhoven is ontstaan. In de dorpskern liggen horecagelegenheden, het dorpscentrum, een basisschool, een sportpark en woonvoorziening Severinus, voor mensen met een verstandelijke beperking.

Plattegrond van de wijken in VeldhovenLigging

De wijk Oerle bestaat uit de oude dorpskern Oerle en het gehucht Zandoerle. Archeologische vondsten geven aan dat de geschiedenis teruggaat tot de prehistorie. In 1921 gaat Oerle op in de gemeente Veldhoven. In dit deel van Veldhoven worden de komende jaren nog veel woningen gebouwd onder de naam Zilverackers

Oerle wordt begrensd door het Grote Kerkepad in het zuiden. De westelijke grens is ook de gemeentegrens. Oerle wordt aan de oostkant begrensd door de sportvoorzieningen langs De Kelen, de groenstrook langs Heikant-West en de straat Sondervick (waarvan de woningen bij de wijken ‘t Look en Zonderwijk worden gerekend).

Wijkwebsite en social media

Wijkplatform

Het wijkplatform is een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan. Hierin zitten bewoners uit de wijk. Het wijkplatform wil stimuleren dat bewoners actief meedenken en meewerken aan leefbaarheid, veiligheid en sociale en fysieke aspecten van de wijk. Het wijkplatform adviseert gevraagd en ongevraagd over beleidsvraagstukken van de gemeente en de effecten daarvan op de wijk.

In Oerle is het wijkplatform samengevoegd met het vroegere ‘Oerle Wordt Weer Oers (OWWO)’ tot ‘DorpsVereniging Oerle’; de belangenorganisatie voor Oerle en haar inwoners. Wilt u lid worden van de DorpsVereniging Oerle, dan kunt u zich aanmelden. Voor meer informatie over het lidmaatschap van DorpsVereniging Oerle neemt u contact op met

Wijkaccommodatie

In Oerle kunt u voor allerlei wijk- en buurtactiviteiten terecht bij:

d'Ouw School / Stichting Dorpscentrum Oerle
Oude Kerkstraat 18, 5507 LC Veldhoven
Tel. 040 - 205 24 90
E-mailadres: s.dorpcentrum@upcmail.nl

Welkomstborden

In Oerle staan 3 welkomstborden. Hierop kunt u tegen een kleine vergoeding wijkactiviteiten melden. De locaties zijn: Oude Kerkstraat, hoek Platanenlaan/Heerbaan en bij de Zandoerleseweg.

De welkomstborden in Oerle worden beheerd door de stichting Koers van Oers. Voor meer informatie over de mogelijkheden, voorwaarden en plaatsing van tekst mailt u naar publicatiebord@koersvanoers.nl of belt u met Ine Loijen via 040 - 205 10 28.

Hondenuitlaatroutes en -terreinen

In Veldhoven hebben we verschillende uitlaatroutes en -terreinen voor honden. Langs de uitlaatroutes en op uitlaatterreinen mag de hond zijn behoefte doen. De hondenbezitter hoeft daar de poep niet op te ruimen; dat doet de gemeente. Op alle andere plekken, ook de uitrenterreinen, is er wel een opruimplicht voor de hondenbezitter.

Hond uitlaten

Als u uw hond uitlaat, dan moet deze zijn aangelijnd. Alleen op de uitlaatterreinen en uitrenterreinen mag de hond los.

Locaties en legenda onderstaande kaart

Kleur/Icoon op de kaart Adressen
Hondenuitlaatterrein - kleur Oranje Uitlaatterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 47.4 kB)
Hondenuitrenterrein - kleur Oranje Uitrenterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 32.0 kB)
Hondenuitlaatroute - Rode streep Hondenuitlaatroute (zie kaart)
Icoon van een hondenpoepbak Plekken hondenpoepbakken in Veldhoven (lijst) (PDF, 52.9 kB)

Buurtpreventie

Buurtpreventie is een burgerinitiatief met als doel het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt waarmee de sociale veiligheid wordt verhoogd. Signaleert u een verdachte of onveilige situatie in uw buurt of wijk? Geef het door aan uw wijkagent.

In Veldhoven zijn er verschillende buurtpreventiegroepen actief; zowel ‘klassieke’ groepen als WhatsApp-buurtpreventiegroepen.

In Oerle zijn de volgende buurtpreventieteams actief: Oerle Zuid, Oerle Midden, Oerle Noord-West en ZandOerle en Akkereind. 

Voor meer informatie over buurtpreventie, WhatsApp-buurtpreventie (PDF, 137.7 kB) en ondersteuning bij het oprichten van een buurtpreventieteam (PDF, 151.4 kB) kunt u terecht bij Cordaad Welzijn

Wijkvisie

Zorg, ondersteuning en vrijwilligerswerk

Wilt u ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn? Of zoekt u vrijwilligerswerk? Deze websites kunnen u verder helpen.

Subsidie straat- en buurtactiviteiten

Heeft u voor dit jaar plannen voor een leuke straat- of buurtactiviteit? De gemeente Veldhoven heeft hiervoor een subsidieregeling. 

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek