Subsidie Goed woon- en leefklimaat

De gemeente Veldhoven heeft de subsidieregeling Goed Woon- en Leefklimaat. Hiermee wil de gemeente de mogelijkheden tot samen leven en elkaar ontmoeten stimuleren. De subsidieregeling is er voor alle inwoners van Veldhoven.

De gemeente wil graag dat alle inwoners kunnen meedoen aan de Veldhovense samenleving. Ze geeft daarom subsidie aan organisaties die dit ondersteunen. Bijvoorbeeld voor jeugdsport, scouting, speeltuinen, muziekschool, zwembad, theater, dorpsverenigingen, ouderenbonden, zang- en muziekverenigingen, dorpsfeesten en jaarlijkse tradities, toeristische en recreatieve voorzieningen.

Stimuleringssubsidie

De subsidieregeling Goed Woon- en Leefklimaat De gemeente wil graag dat alle inwoners kunnen meedoen aan de Veldhovense samenleving. Ze geeft daarom subsidie aan organisaties die dit ondersteunen. Bijvoorbeeld voor jeugdsport, scouting, speeltuinen, muziekschool, zwembad, theater, dorpsverenigingen, ouderenbonden, zang- en muziekverenigingen, dorpsfeesten en jaarlijkse tradities, toeristische en recreatieve voorzieningen.

Subsidieplafonds

De heeft verschillende subsidieplafonds. Dit betekent dat er geld is gereserveerd per soort activiteiten. Is de pot van zo’n activiteit leeg? Dan zeggen we nee tegen aanvragen die daarna nog binnenkomen. Er zijn de volgende subsidieplafonds:

  • Sportieve evenementen € 7.500,-
  • Culturele evenementen € 12.000,-
  • Straat- en buurtactiviteiten € 15.000,- (ook voor particulieren) 
  • Eenmalige subsidie voor nieuwe ideeën € 10.000,-

Voorwaarden

U kunt alleen subsidie krijgen als u voldoet aan de voorwaarden. Die staan in de Subsidieregeling Goed Woon- en Leefklimaat en de bijlage.

Aanvragen

U kunt uw aanvraag sturen naar gemeente@veldhoven.nl. We behandelen aanvragen op volgorde van binnenkomst. U krijgt van ons een brief waarin staat of u subsidie krijgt.

Achteraf vaststellen toegekende subsidie

Krijgt u subsidie? Dan moet u meestal  achteraf uitleg geven en rekeningen toesturen. Daarna kan uw subsidie definitief worden vastgesteld. Of dit voor u geldt, leest u in de beschikking en budgetovereenkomst die u heeft gekregen. Geldt dit voor u? Dan moet u het aanvraagformulier vaststelling subsidie (PDF, 82.4 kB) invullen. Stuur het formulier met de gevraagde bijlagen naar gemeente@veldhoven.nl. Versturen per post kan natuurlijk ook.

Contact

Heeft u vragen of overlegt u liever voordat u.subsidie aanvraagt? Wij helpen u graag. Neem hiervoor contact met ons op.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek