Afvalstoffenheffing

Alle huishoudens betalen afvalstoffenheffing. Hiermee betaalt de gemeente het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval. U betaalt de afvalstoffenheffing via de aanslag gemeentelijke belastingen. Bedrijven betalen geen afvalstoffenheffing. Ondernemers moeten zelf zorgen voor het afvoeren van hun bedrijfsafval.

Prijs

Situatie Bedrag per jaar
Afvalstoffenheffing 1-persoonshuishouden € 192,87
Afvalstoffenheffing meerpersoonshuishouden € 275,53
Extra kliko € 100,00

Wilt u een van uw kliko’s omruilen voor een groot (inhoud 240 liter) of klein (inhoud 140 liter) exemplaar? U betaalt hiervoor € 25,00 per kliko per keer.

Uitleg prijs

Woonde u op 1 januari 2022 alleen? Dan betaalt u de prijs voor een persoon. Woonde u met meer mensen? Dan geldt de prijs voor meer personen in een huishouden. Komt u later in het jaar in Veldhoven wonen? Dan geldt de datum waarop u belastingplichtig wordt.

Verandert de samenstelling van uw huishouden in de loop van het jaar? Dan blijft de prijs toch hetzelfde. Deze wordt niet lager of achteraf hoger.

Verhuizen

  • U blijft in Veldhoven wonen: de afvalstoffenheffing blijft gelijk. Behalve als u bij iemand gaat wonen die al afvalstoffenheffing betaalt. Dan verlagen wij uw belasting alsnog voor de maanden dat u niet meer op uw oude adres woont.
  • Verhuist u naar een andere gemeente? Dan verlagen wij de afvalstoffenheffing over de hele maanden dat u niet meer in Veldhoven woont. Wat u mogelijk teveel hebt betaald krijgt u automatisch terug.

Echtscheiding/uit elkaar

In een huishouden is 1 persoon belastingschuldige: op zijn/haar naam staat de aanslag gemeentelijke belastingen. Verhuist deze belastingschuldige naar een ander adres (bijvoorbeeld na een scheiding)? Dan verhuist de aanslag met hem/haar mee naar het nieuwe adres. Degene die op het oude adres blijft wonen wordt daar de nieuwe belastingschuldige. Hij/zij krijgt een aanslag op zijn/haar naam .

Contact

Denkt u dat de heffing niet klopt? Of heeft u een andere vraag over de gemeentelijke belastingen? Neem dan contact met ons op via de groene knop hieronder.

Verzoek informeel contact heffingen

Post van de gemeente digitaal via de Berichtenbox

Wilt u uw aanslagbiljet gemeentebelastingen digitaal ontvangen? Meld u dan aan bij de Berichtenbox op www.mijn.overheid.nl. U heeft hiervoor DigiD nodig. Met de Berichtenbox app kunt u uw berichten ook op uw mobiele telefoon krijgen.

Heeft u nog geen DigiD? Op digid.steffie.nl kunt u lezen wat DigiD is, hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u het kunt gebruiken. 

Digitale Belastingbalie

U kunt de aanslag gemeentebelastingen bekijken en betalen via de Digitale Belastingbalie. Om in te loggen heeft u DigiD nodig. Heeft u nog geen DigiD? Op digid.steffie.nl kunt u lezen wat DigiD is, hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u het kunt gebruiken.

Bekijk ook

Notice! This information is also available in English: Waste disposal levy.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek