Afvalstoffenheffing

Alle huishoudens betalen afvalstoffenheffing. Dit is een vergoeding voor de kosten van het inzamelen en verwerken van het huishoudelijk afval. U betaalt de afvalstoffenheffing via de aanslag gemeentelijke belastingen. Bedrijven betalen geen afvalstoffenheffing.

Prijs

Situatie Bedrag per jaar
Afvalstoffenheffing 1-persoonshuishouden € 169,39
Afvalstoffenheffing meerpersoonshuishouden € 241,98
Extra kliko € 100,00

Wilt u een van uw kliko’s omruilen voor een groot (inhoud 240 liter) of klein (inhoud 140 liter) exemplaar? U betaalt hiervoor € 25,00 per kliko per keer.

Verhuizing

  • U blijft in Veldhoven wonen: de afvalstoffenheffing blijft gelijk. Behalve als u bij iemand gaat inwonen die al afvalstoffenheffing betaalt. Dan wordt uw belasting alsnog verminderd voor de resterende maanden
  • U verhuist naar een andere gemeente: de afvalstoffenheffing wordt verminderd over het aantal gehele maanden dat u niet in Veldhoven woont. Het eventueel teveel betaalde bedrag krijgt u automatisch terug

Echtscheiding/verbreken relatie

1 persoon in een huishouden is belastingschuldige: op zijn/haar naam staan de gemeentelijke belastingen. Als de belastingschuldige verhuist naar een ander adres (bijvoorbeeld na een scheiding), dan gaat de aanslag mee naar de nieuwe woning. Op het oude adres komt voor degene die achterblijft een nieuwe aanslag.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de aanslag, dan kunt u bezwaar indienen.

Post van de gemeente digitaal via de Berichtenbox

Uw aanslagbiljet gemeentebelastingen digitaal ontvangen? Meld u aan bij de Berichtenbox op www.mijn.overheid.nl. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Met de Berichtenbox app kunt u uw berichten ook op uw mobiele telefoon ontvangen. 

Heeft u nog geen DigiD? Op digid.steffie.nl kunt u lezen wat DigiD is, hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u het kunt gebruiken. 

Bekijk ook

Notice! This information is also available in English: Waste disposal levy.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek