Afvalstoffenheffing

Alle huishoudens betalen afvalstoffenheffing. Hiermee betaalt de gemeente het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval. U betaalt de afvalstoffenheffing via de aanslag gemeentelijke belastingen. Bedrijven betalen geen afvalstoffenheffing. Ondernemers moeten zelf zorgen voor het afvoeren van hun bedrijfsafval.

Prijs

Situatie Bedrag per jaar
Afvalstoffenheffing 1-persoonshuishouden € 217,67
Afvalstoffenheffing meerpersoonshuishouden € 310,96
Extra kliko € 100,00

Wilt u een van uw kliko’s omruilen voor een groot (inhoud 240 liter) of klein (inhoud 140 liter) exemplaar? U betaalt hiervoor € 25,00 per kliko per keer.

Uitleg prijs

Woonde u op 1 januari 2024 alleen? Dan betaalt u de prijs voor een persoon. Woonde u met meer mensen? Dan geldt de prijs voor meer personen in een huishouden. Komt u later in het jaar in Veldhoven wonen? Dan geldt de datum waarop u belastingplichtig wordt.

Verandert de samenstelling van uw huishouden in de loop van het jaar? Dan blijft de prijs toch hetzelfde. Deze wordt niet lager of achteraf hoger.

Verhuizen

  • U blijft in Veldhoven wonen: U neemt de oorspronkelijke aanslag mee naar uw nieuwe adres. De afvalstoffenheffing blijft gelijk. Behalve als u bij iemand gaat wonen die al afvalstoffenheffing betaalt. Dan verlagen wij uw belasting alsnog voor de maanden dat u niet meer op uw oude adres woont.
  • Verhuist u naar een andere gemeente? Dan verlagen wij de afvalstoffenheffing over de hele maanden dat u niet meer in Veldhoven woont. Wat u mogelijk teveel hebt betaald krijgt u automatisch terug.

Echtscheiding/uit elkaar

In een huishouden is 1 persoon belastingschuldige: op zijn/haar naam staat de aanslag gemeentelijke belastingen. Verhuist deze belastingschuldige naar een ander adres (bijvoorbeeld na een scheiding)? Dan verhuist de aanslag met hem/haar mee naar het nieuwe adres. Degene die op het oude adres blijft wonen wordt daar de nieuwe belastingschuldige. Hij/zij krijgt een aanslag op zijn/haar naam .

Kwijtschelding

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Dan hoeft u misschien geen of minder gemeentebelastingen te betalen. Lees er meer over op de pagina Kwijtschelding belastingen.

Post van de gemeente digitaal via de Berichtenbox

Wilt u uw aanslagbiljet gemeentebelastingen digitaal ontvangen? Meld u dan aan bij de Berichtenbox op de website van MijnOverheid. U heeft hiervoor DigiD nodig. Met de Berichtenbox-app kunt u uw berichten ook op uw mobiele telefoon krijgen. Heeft u nog geen DigiD? Op digid.steffie.nl kunt u lezen wat DigiD is, hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u het kunt gebruiken. 

Bekijk ook

Notice! This information is also available in English: Waste collection tax.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek