Afvalstoffenheffing

Alle huishoudens betalen afvalstoffenheffing. Dit is een vergoeding voor de kosten van het inzamelen en verwerken van het huishoudelijk afval. U betaalt de afvalstoffenheffing via de aanslag gemeentelijke belastingen. Bedrijven betalen geen afvalstoffenheffing.

Prijs

Situatie Bedrag per jaar
Afvalstoffenheffing 1-persoonshuishouden € 192,87
Afvalstoffenheffing meerpersoonshuishouden € 275,53
Extra kliko € 100,00

Woonde u op 1 januari 2022 alleen? Dan betaalt u het eenpersoonstarief. Anders geldt het meerpersoonstarief. Komt u later in het  jaar in Veldhoven wonen? Dan geldt de datum waarop u belastingplichtig wordt.
Als de samenstelling van uw huishouden in 2022 verandert, dan blijft de aanslag hetzelfde. Deze wordt niet verminderd en er vindt ook geen naheffing plaats.

Wilt u een van uw kliko’s omruilen voor een groot (inhoud 240 liter) of klein (inhoud 140 liter) exemplaar? U betaalt hiervoor € 25,00 per kliko per keer.

Verhuizing

  • U blijft in Veldhoven wonen: de afvalstoffenheffing blijft gelijk. Behalve als u bij iemand gaat inwonen die al afvalstoffenheffing betaalt. Dan wordt uw belasting alsnog verminderd voor de resterende maanden
  • U verhuist naar een andere gemeente: de afvalstoffenheffing wordt verminderd over het aantal gehele maanden dat u niet in Veldhoven woont. Het eventueel teveel betaalde bedrag krijgt u automatisch terug

Echtscheiding/verbreken relatie

1 persoon in een huishouden is belastingschuldige: op zijn/haar naam staan de gemeentelijke belastingen. Als de belastingschuldige verhuist naar een ander adres (bijvoorbeeld na een scheiding), dan gaat de aanslag mee naar de nieuwe woning. Op het oude adres komt voor degene die achterblijft een nieuwe aanslag.

Klopt er iets niet op de aanslag of heeft u een vraag?

Denkt u dat één van de heffingen niet klopt? Of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via de groene knop hieronder.

Verzoek informeel contact heffingen

Post van de gemeente digitaal via de Berichtenbox

Uw aanslagbiljet gemeentebelastingen digitaal ontvangen? Meld u aan bij de Berichtenbox op www.mijn.overheid.nl. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Met de Berichtenbox app kunt u uw berichten ook op uw mobiele telefoon ontvangen. 

Heeft u nog geen DigiD? Op digid.steffie.nl kunt u lezen wat DigiD is, hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u het kunt gebruiken. 

Digitale Belastingbalie

U kunt de aanslag gemeentebelastingen inzien en uw gemeentelijke belastingzaken regelen via de Digitale Belastingbalie. Om in te loggen heeft u uw DigiD nodig.

Bekijk ook

Notice! This information is also available in English: Waste disposal levy.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek