Bedrijf starten

U wilt een bedrijf starten. Dan moet u beslissingen nemen en zaken regelen. Ondernemersplein.nl biedt veel informatie voor zowel startende als gevestigde bedrijven.

Aanvragen

Een aantal zaken vraagt u via deze website aan of u vindt meer informatie over het onderwerp:

Ondernemersplein

Op www.ondernemersplein.nl vindt u veel informatie over het starten van een eigen bedrijf. Een ondernemingsplan maken, financiering vinden, btw-aangifte doen, huisvesting en milieu, innovatie: het komt allemaal aan bod. De website brengt informatie samen van (semi-)overheidspartijen zoals de Kamer van Koophandel, Antwoord voor bedrijven, Belastingdienst, het CBS, Rijksoverheid, provincies en gemeenten.

1-loket voor bedrijfshuisvesting

Op 1-loket.org kunnen bedrijven kijken welke vestigingsmogelijkheden er zijn in het Stedelijk Gebied Eindhoven. Dit gebied omvat de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre. U krijgt direct inzicht in de aanwezige voorzieningen en de gehanteerde grondprijs. Daarnaast is er aan elk terrein een contactpersoon gekoppeld bij wie u informatie kunt inwinnen.

Duurzaam ondernemen

Er zijn veel mogelijkheden waarbij u als ondernemer extra oog heeft voor profit (economie), people (maatschappij) en planet (milieu). Wilt u net een stapje verder gaan dan uw wettelijke verplichtingen? We geven u de mogelijkheid om 1 jaar landelijke internetprogramma’s gratis te gebruiken:

  • Kansen bij Verkassen geeft u inzicht in de kansen voor meer duurzaamheid en energie- en kostenbesparing bij nieuwbouw, verbouwing of renovatie van uw bedrijfspand
  • De Milieubarometer geeft u inzicht in de milieubelasting, milieukosten en besparingsmogelijkheden van uw bedrijf. Het programma kan zelfs dienen als uw (meerjaren)milieuregistratiesysteem

Meer informatie over duurzaam ondernemen:

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek