Bestemmingsplannen, overzicht

In een bestemmingsplan staat wat er in een bepaald gebied mag worden gebouwd of verbouwd, en hoe de grond en de gebouwen mogen worden gebruikt. Het bestemmingsplan geeft aan waar bijvoorbeeld woningen, winkels, bedrijven of horeca mogen zijn, en welke grond bedoeld is voor wegen en groen.

Een bestemmingsplan bestaat uit één of meerdere kaarten (de 'verbeelding'), regels en een toelichting. Iedereen moet zich aan een bestemmingsplan houden: inwoners, bedrijven en instellingen, maar ook de gemeente zelf.

De status van een bestemmingsplan is afhankelijk van de fase waarin de bestemmingsplanprocedure zich bevindt. 

In voorbereiding

Vastgesteld

Geheel in werking

Er zijn geen plannen met deze status.

Deels onherroepelijk in werking

Geheel onherroepelijk in werking

(Gedeeltelijke wijziging) oudere bestemmingsplannen

De gemeente is sinds 1 januari 2010 verplicht om nieuwe bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. De gemeente Veldhoven publiceert deze op ruimtelijkeplannen.nl. Een deel van de oudere bestemmingsplannen die gelden binnen de gemeente Veldhoven zijn nog niet gepubliceerd op ruimtelijkeplannen.nl, omdat deze voor de datum van 1 januari 2010 zijn vastgesteld of omdat het gaat om een gedeeltelijke wijziging (herziening) van een bestaande bestemmingsplan. Deze bestemmingsplannen zijn beschikbaar via het webarchief.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek