Bestemmingsplannen, overzicht

Op deze pagina staat een overzicht van de Veldhovense bestemmingsplannen. Ook staan er ontwikkelingen met een omgevingsvergunning (uitgebreide voorbereidingsprocedure) bij.

Bestemmingsplan

In een bestemmingsplan staat wat je in een bepaald gebied mag bouwen of verbouwen. Ook staat er in hoe je de grond en de gebouwen mag gebruiken. Bijvoorbeeld waar woningen, winkels, bedrijven of horeca mogen zijn. En waar straten en parken kunnen komen.

Een bestemmingsplan bestaat uit een plattegrond, regels en uitleg (een toelichting). Iedereen moet zich aan een bestemmingsplan houden: inwoners, bedrijven, organisaties en ook de gemeente zelf.

Fases bestemmingsplan

Een bestemmingsplan is niet in een keer klaar. Er zijn verschillende stappen in het proces (fases). Bij elke fase kunt u invloed hebben. U leest er meer over op de pagina bestemmingsplanprocedure.

In voorbereiding

Vastgesteld

Geheel in werking

Deels onherroepelijk in werking

Geheel onherroepelijk in werking

(Gedeeltelijke wijziging) oudere bestemmingsplannen

De gemeente is sinds 1 januari 2010 verplicht om nieuwe bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. De gemeente Veldhoven publiceert deze op ruimtelijkeplannen.nl. Een deel van de oudere bestemmingsplannen die gelden binnen de gemeente Veldhoven zijn nog niet gepubliceerd op ruimtelijkeplannen.nl, omdat deze voor de datum van 1 januari 2010 zijn vastgesteld of omdat het gaat om een gedeeltelijke wijziging (herziening) van een bestaande bestemmingsplan. Deze bestemmingsplannen zijn beschikbaar via het webarchief.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek