Fout!

Vanwege een storing is het op dit moment niet mogelijk digitaal aangifte te doen van een geboorte of overlijden. Wij hopen dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor het ongemak.

Starten, vestigen en ondernemen

Heeft u vragen over bouwgrond, het starten van een bedrijf, stimuleringsregeling of andere vragen, dan helpen wij u graag. U kunt ook contact met ons opnemen via bedrijven@veldhoven.nl.

Bouwgrond

Habraken is een modern, groen en duurzaam bedrijventerrein in de noordwesthoek van Veldhoven. Er is ruimte voor diverse soorten bedrijven uit Veldhoven en de regio. Meer informatie vindt u op de pagina Bedrijventerreinen. 

Loket voor bedrijfshuisvesting, 9voor1

De gemeenten in het in het Stedelijk Gebied Eindhoven (gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre) werken in het bedrijfsloket ‘9voor1’ samen om huisvestingsvraagstukken van bedrijven te behandelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chantal Ottens.

Een bedrijf starten

Voor startende bedrijven is er veel informatie te vinden op de websites Ondernemersplein.nl en de Kamer van Koophandel. Deze websites brengen informatie samen van (semi-)overheidspartijen zoals de Kamer van Koophandel, Antwoord voor bedrijven, Belastingdienst, het CBS, Rijksoverheid, provincies en gemeenten.

Start u een eigen bedrijf binnen Brainport Eindhoven, dan kunt u contact opnemen met de business developers bij Brainport Development. Zij geven u advies over bijvoorbeeld het vinden van de juiste partners om mee samen te werken en geven u kritische feedback over de haalbaarheid en financierbaarheid van uw idee. Meer informatie vindt u op de website van Brainport Eindhoven

Bent u starter, wilt u uitbreiden, onderzoekt u de markt, kan de organisatie beter of overweegt u bedrijfsopvolging? In elke fase en bij elk bedrijfsaspect komen er tal van vragen op u af waar Stichting Ondernemersklankbord (OKB) u bij kan helpen. OKB is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk, bestaande uit (ex)ondernemers en specialisten uit het bedrijfsleven.

Bestemmingsplan en vergunningen

Wilt u bouwen of verbouwen? Slopen? Een inrit aanleggen? Of iets anders aan uw omgeving veranderen? Check eerst het bestemmingsplan wat de mogelijkheden zijn. Mogelijk heeft u een (omgevings) vergunning nodig. 

Financierings- en stimuleringsregelingen

De Brainportregio onderscheidt zich door goede samenwerkingen binnen en buiten de regio. We weten elkaar eenvoudig te vinden waardoor u de juiste investeerder voor uw bedrijf kunt vinden.

  • De MKB financieringsgids geeft u in enkele stappen zicht op financieringsoplossingen in uw directe omgeving.
  • Via Brainport Financieringstafel kunt u in informele setting met financiers bekijken op welke wijze financiering voor MKB en starters wel mogelijk is.
  • Braventure brengt alle partijen in het Brabant startup ecosysteem bij elkaar. Verder is Braventure de ingang voor het Brabant Startup Fonds, hét vroege fase investeringsfonds van de provincie Noord-Brabant.
  • Kan uw samenwerkingsinitiatief de economische motor in de regio draaiend houden en versterken? Ondernemers, kennisinstellingen en overheden kunnen subsidie krijgen voor bijvoorbeeld een haalbaarheidsstudie, het uitwerken van een business case, het opzetten van een pilot of de ontwikkeling van een prototype. Meer informatie vindt u op de website Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven.
  • Voor ondernemers, vastgoedeigenaren, gebruikers van vastgoed op een bedrijventerrein die willen investeren, beschikt het Stedelijk Gebied Eindhoven over een eigen financieringsfonds. Op het moment dat u extra kapitaal nodig heeft voor uw huisvesting op een bestaand bedrijventerrein dan komen wij graag in contact met u. Ga voor meer informatie over het Regionaal Ontwikkelfonds Werklocaties (ROW) naar de website van Stedelijk Gebied Eindhoven.
  • Om het innovatieve vermogen van het Brabantse bedrijfsleven te ondersteunen, heeft de Provincie Noord-Brabant de SIR-regeling ingesteld. SIR staat voor Stimulering van Innovatie in de Regio. Het gaat om innovatie-initiatieven van zowel gevestigde mbk-ondernemers als innovatieve startups in de vroegste fase van de ontwikkeling.  

Internationaal ondernemen

Er zijn diverse organisaties in onze regio die u kunnen helpen bij vraagstukken als u gaat ondernemen in het buitenland.

Internationale werknemers van buiten Nederland inhuren

Het Holland Expat Center Zuid helpt u graag met alle zaken die komen kijken bij het inhuren van een internationale medewerker. De Expat Center Procedure omvat het afhandelen van formaliteiten, maar ook brede informatievoorziening. Bijvoorbeeld het inschrijven in Nederland, het regelen van huisvesting, financiële zaken en het opbouwen van een sociaal leven. Onze diensten zijn volledig gratis voor (internationale) bedrijven en internationals. Ook voor vragen over het aantrekken van internationale werknemers kunt u bij ons terecht.

Internationale handelsmissies

Als ondernemer van een goed product, is de wereld uw speelveld. Met marktonderzoek en een goed exportplan wordt uw kans van slagen groter. Inkomende en uitgaande handelsmissies kunnen u hierbij helpen. Meer informatie over internationaal ondernemen vindt u op de website van Brainport Eindhoven

Zaken doen met China

Het is voor bedrijven buitengewoon complex om de Chinese markt te betreden en er te opereren. Om bedrijven te ondersteunen is de China Road Map ontwikkeld. Deze kaart van acht stappen informeert een ondernemer welke kennis hij of zij moet beheersen tijdens elke stap van het betreden van de Chinese markt. Ga voor meer informatie over zakendoen in China naar de website van Brainport Eindhoven

Innovatie en businessdevelopment

Door onze unieke hightech competenties en de krachtige samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden is Brainport Eindhoven uitgegroeid tot een economische kernregio. Samen realiseren we innovaties voor de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. Bezoek de website van Brainport Eindhoven en laat u informeren over alle mogelijkheden op het gebied van innovatie en businessdevelopment. Of bekijk het jaarplan van Brainport Development voor ondernemers (PDF, 3.9 MB)

Inkoop en aanbestedingen

De gemeente Veldhoven koopt haar werken, diensten en leveringen in volgens een vastgesteld inkoopbeleid en bijbehorende procedure. Gelijke behandeling en gelijke kansen voor marktpartijen, een goede prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid zijn hierbij sleutelbegrippen. Kijk voor meer informatie op de pagina Inkoop en Aanbestedingen.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek